推介:| 房地產 | 地產發展商 | 樓盤介紹 | 樓宇按揭 | 地產代理 | 房地產資訊 | 物業估值 | 物業出租 | 貸款 |

發新話題

想係深圳買樓,褔田定蛇口好?

想係深圳買樓,褔田定蛇口好?

準備同大陸女友買樓結婚,我有朋友在褔田住近皇岡,蛇口新關口,唔清楚,有無朋友可以俾d意見,邊區住會好D?有無樓盤介紹?我在香港返工,間中出Trip上大陸,近關口好d,120萬都可以負擔口既,唔該!唔該!

相關搜索目錄: 結婚 樓盤介紹

深圳樓價最近歷史新高喔..

引用:
原帖由 英格蘭超級聯賽 於 2007-8-1 23:48 發表
深圳樓價最近歷史新高喔..
高處不勝寒
高處未算高
汎用人形決戦兵器人造人間エヴァンゲリオン

吾好買.....住  租都ok 架
過左澳運後.................都會調整

引用:
原帖由 jfile 於 2007-7-24 13:46 發表
準備同大陸女友買樓結婚,我有朋友在褔田住近皇岡,蛇口新關口,唔清楚,有無朋友可以俾d意見,邊區住會好D?有無樓盤介紹?我在香港返工,間中出Trip上大陸,近關口好d,120萬都可以負擔口既,唔該!唔該!
褔田, 有升值能力, 但要買優質的. 而且冇羅湖咁雜

相關搜索目錄: 結婚 樓盤介紹
我係車神

引用:
原帖由 colorbhk 於 2007-8-6 18:19 發表

褔田, 有升值能力, 但要買優質的. 而且冇羅湖咁雜
同意

多謝意見,我以為無人回我

最近在網上睇,褔田新樓超過2萬/平方米,天水圍價

你們點睇後市?年底會否回落?

引用:
原帖由 jfile 於 2007-8-9 13:14 發表

年底回落?好難咯

政府d友點都要撐高個市, 唔係點cap水

不如先把錢留下~~到妻子可來香港才買香港樓
~"~

引用:
原帖由 jfile 於 2007-8-9 13:14 發表

邊年年底

現在大陸現金流超多用 goble 的 point of view 去分析大陸個 short term market 係冇可能 (lack of information 嘛)

我係車神

引用:
原帖由 colorbhk 於 2007-8-24 13:06 發表

邊年年底

現在大陸現金流超多用 goble 的 point of view 去分析大陸個 short term market 係冇可能 (lack of information 嘛)
香港d吹水分析員就最鍾意懶醒咁用一d大陸唔適用既指標,懶叻咁分析大陸股、大陸樓,信佢哋就香得。

引用:
原帖由 中式食肆有座位 於 2007-8-24 21:39 發表

香港d吹水分析員就最鍾意懶醒咁用一d大陸唔適用既指標,懶叻咁分析大陸股、大陸樓,信佢哋就香得。
所以大陸投資真係好似買大細, 一朝富貴, 一朝閉翳

相關搜索目錄: 投資
我係車神

引用:
原帖由 colorbhk 於 2007-8-25 09:03 發表

所以大陸投資真係好似買大細, 一朝富貴, 一朝閉翳
富貴亦未必好事,因為政策風向一吹,隨時一舖清袋,畢竟中華人民共和國係一黨專政國家,政策的持久性同穩定性同西式社會唔同。

相關搜索目錄: 投資

上星期去左福田口岸對面的凱悅華庭睇樓,七十幾平月租開價四千三,
仲貴過天水圍嘉湖山莊!
日日做到無停手,總有收獲的時候!!!

筆Sir

我都準備先租往,而家考慮緊福田邊區呢,你有無心水?

引用:
原帖由 jfile 於 2007-9-4 12:55 發表
筆Sir

我都準備先租往,而家考慮緊福田邊區呢,你有無心水?

其實都要睇個人需要,如果每日都要回香港返工,近關口始終方便一點。

如果以羅湖口岸跟福田口岸比較,個人會偏好福田口岸,始終過關到香港
後交通選擇會較多。

福田都好大

我上次在海濱廣場一帶視察,較靜,但樓較舊,如果在水圍中心區,勁旺,但租貴

引用:
原帖由 jfile 於 2007-9-4 15:16 發表

福田都好大

我上次在海濱廣場一帶視察,較靜,但樓較舊,如果在水圍中心區,勁旺,但租貴
我是指關口附近囉。

旺的地方租一定貴!另外住在水圍,定力唔夠可能另類使費仲貴過交租呀!

其實只係隔左條河,唔知住在關口附近收唔收到WiFi呢?

WiFi...我睇唔得掛

我同女朋友住,所以最好遠離水圍,否則,容易斷正呀

引用:
原帖由 colorbhk 於 2007-8-24 05:06 發表

邊年年底

係lick of information
吾得,吾得,吾𨳒吾得

引用:
原帖由 Better+Tomorrow 於 2007-9-10 15:57 發表

咁又唔好睇到中國咁消息閉塞。

除非中國政府好似東南亞咁聽美國大人話甘心情願自毀長城,拆除一切財金防火牆,任由美國大鱷當中國市場提款機咁全面開放,否則全球大炒家要攻陷大陸都好難咯。

但係汲取咗九七年東南亞金融風暴經驗後,中國政府又會唔會咁笨呢?好難講,話唔埋中國某任政府某年某月全面腐化俾美國人收買晒,為自己利益出賣國家,咁又話唔埋有咁一天喎。

引用:
原帖由 Better+Tomorrow 於 2007-9-10 15:57 發表

lack of information = 資料不足

lick of information = "瀨"價
我係車神

引用:
原帖由 中式食肆有座位 於 2007-8-10 18:10 發表

年底回落?好難咯
price has dropped down recently .

引用:
原帖由 Oldman 於 2007-9-11 18:10 發表

price has dropped down recently .
係就好咯(對大眾)/慘咯(對業主)

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。