推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

開幕禮以假亂真 天籟童音有代唱 腳印煙花是錄製

引用:
原帖由 理魯竇 於 2008-8-18 03:00 發表

閣下無謂㎡氣,
呢條友眼中,
凡是在深圳河以北的人和事,
都無一樣係啱。

鬼佬做鮋野就一定係好野。
我邊句話過 "鬼佬做鮋野就一定係好野。" ?
汽車, 鐵路, 西藥係鬼佬發明架, 你會唔肯用架 ?  b

相關搜索目錄: 汽車
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

引用:
原帖由 Rubber 於 2008-8-18 10:51 發表

我邊句話過 "鬼佬做鮋野就一定係好野。" ?
汽車, 鐵路, 西藥係鬼佬發明架, 你會唔肯用架 ?  b
用,為左 呢次奧運大陸都用左好多鬼佬教練, 比如劍術果個法國佬.

但係佢地用就得, 你用就小心被人無限上綱.

相關搜索目錄: 汽車
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

引用:
原帖由 FXO 於 2008-8-18 11:27 發表

用,為左 呢次奧運大陸都用左好多鬼佬教練, 比如劍術果個法國佬.

但係佢地用就得, 你用就小心被人無限上綱.
係囉... 佢地成曰話人將文革放在口邊, 就係唔明文革存活在佢地骨子裡..
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

引用:
原帖由 Rubber 於 2008-8-17 17:19 發表

人生四小時, 可做的事很多...  咁用就浪費啦...
當晚四小時你和你的家人點樣有意義地渡過?

講來聽下,

等大家學下野。

首先申報:
屋企裝了高清
兄弟姊妹齊集小弟家嵃辣}幕禮,
包括我其中一個好憎大陸的妹妹
睇得不之幾開心。

點會好似你班友咁戇居。
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 Rubber 於 2008-8-18 10:47 AM 發表

射失, 攞過枝箭再射 更能體現奧運精神..
怕瘀怕輸就唔係啦.
話你唔明就真係唔明, 追求完美唔想破壞效果先係關鍵, 同怕瘀怕輸係兩樣野. 比賽先會有輸贏, 好勝者先會甚麼事都作比較, 其實表演只有好睇同唔好睇, 大部份人欣賞已經係成功. 奧運開幕禮唔一定下下要以奧運精神做主題, 閣下只以歷屆各地奧運節目比較已經係好冇奧運精神, 可憐你只能用呢點去批評京奧開幕禮.

引用:
原帖由 breatharian 於 2008-8-16 17:28 發表

狗- 我只係針對果位叫飛毛腿既物體講(雖然有網友叫我唔好用狗同佢比,會侮辱左d狗),唔該你ban我前,睇睇佢d post先!!!!!!!!!!!!!!

P.S. 我呢d點都唔算攻擊,極其量叫反擊,要ban一齊Ban 讓xocat 少d污染
since you're not discussing the topic and do personal attack.    I will ban you for 10 days.

引用:
原帖由 理魯竇 於 2008-8-18 12:25 發表

當晚四小時你和你的家人點樣有意義地渡過?

講來聽下,

等大家學下野。

首先申報:
屋企裝了高清
兄弟姊妹齊集小弟家嵃辣}幕禮,
包括我其中一個好憎大陸的妹妹
睇得不之幾開心。

點會好似你班友咁戇居。
前提你已經話 "你班友咁戇居。".  你都想 " 學 ".  證明真係咁 :  無聊人做無聊事.

引用:
原帖由 Rubber 於 2008-8-18 13:26 發表

前提你已經話 "你班友咁戇居。".  你都想 " 學 ".  證明真係咁 :  無聊人做無聊事.
你夠膽話睇開幕禮係浪費時間,
包括全球40 億觀眾,
卻無膽講出點為之不浪費時間,
咁即係隨口 up 、當秘笈,

唔該你以後有point 至好講野。

引用:
原帖由 毛球 於 2008-8-18 13:14 發表

話你唔明就真係唔明, 追求完美唔想破壞效果先係關鍵, 同怕瘀怕輸係兩樣野. 比賽先會有輸贏, 好勝者先會甚麼事都作比較,其實表演只有好睇同唔好睇, 大部份人欣賞已經係成功. 奧運開幕禮唔一定下下要以奧運精神做主題,閣下只以歷屆各地奧運節目比較已經係好冇奧運精神, 可憐你只能用呢點去批評京奧開幕禮.
完美喺你嘅心目中係好表面, 弄虛作假都可以係完美.
我就總認為 "真" 先係完美, 唔係科幻片, 無需花巧堆砌.
至於 "可憐 " 就你話點就點.

引用:
原帖由 理魯竇 於 2008-8-18 13:53 發表

你夠膽話睇開幕禮係浪費時間,
包括全球40 億觀眾,
卻無膽講出點為之不浪費時間,
咁即係隨口 up 、當秘笈,

唔該你以後有point 至好講野。
又知無膽 ?
你想學點唔浪費時間, 首先你要知 乜係食飯, 乜係拉矢....

引用:
原帖由 Rubber 於 2008-8-18 13:54 發表

我就總認為 "真" 先係完美, 唔係科幻片, 無需花巧堆砌.
咁你有無睇過大衛高柏飛魔術表演.........................

睇佢麊穛{係咪浪費時間?

相關搜索目錄: 魔術

引用:
原帖由 Rubber 於 2008-8-18 13:59 發表

又知無膽 ?
你想學點唔浪費時間, 首先你要知 乜係食飯, 乜係拉矢....
咁你和你屋企人當晚沒有浪費時間,

食完飯之後跟住拉矢,

非常充實之後跟住空虛。

引用:
原帖由 Rubber 於 2008-8-18 13:54 發表

Kmy 建議2012年倫敦奧運以"鴉片戰爭"做主題

引用:
原帖由 oneout 於 2008-8-18 07:37 發表
[quote]原帖由 KMY89 於 2008-8-17 20:37 發表

有什麼不 calm down ? 為什麼要收聲? [/quote
死人頭,你係咪想各位大佬打大交先開心呀!
侮辱人"死人頭',ban for 2 weeks.

咁都要ban?不如改到剩係比左派發言好了
那些什麼腦殘如如何, 除非他自己說明說的是自己, 否則一樣要ban吧
這次已不只是第一次, 有會員因為反對"那個"網友而被ban, 很容易令人想到的是xocatiI到底是什麼人, 為什麼老是為小數會員服務

關於這個題目,答案亦非常簡單, 絕對沒做假, 因為國內人想法就是這樣的
正如將女孩獻唱變成國家利益, 我相信國內人都不會覺得奇怪, 那就是想法不同的問題

本人支持所有中國運動員, 但不認同要找一個小女孩代唱, 那又等於不愛國嗎

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 全軍盡 於 2008-8-18 15:05 發表

例子講得真好!!

1/橫睇同直睇出現既拋物線弧度梗係唔同喇蠢材!!

2/個鏡頭根本就影到!不過係你因為中國辦緊奧運自閹雙眼所以睇唔到唧....

3/你又知冇人 ...
你估我睇唔到, 你再睇真的先啦..
唔使半秒就燒清光咗, 同埋枝箭係有煙尾架.
唔止一點添, 嗰啲應該係彈出來嘅燃料.

唔通奧運聖火係電子打火 ?  你要記得係嗰火種從希臘帶出來,
會唔會咁唔尊重呀 ?  

==========
                             能

引用:
原帖由 全軍盡 於 2008-8-18 15:45 發表

燃料!?h:" /> h:" />

咁大棚火你估擺堆柴落去再淋電油咩......

爆飛落街燒到人點算....

空盤+氣體邊有燃爆物彈出架膠膠人

盤內有多個氣體噴嘴+多個點火火嘴先至係合理設定呀膠膠膠人... ...
成條片之前之後重有好多點添...
你 AB 眼睇唔哂, 你背後隻眼用咗未,

回復 173# 的帖子

企硬嚟撐, 撐到硬哂
想唔變硬膠都唔得

當年枝箭射唔落個火盆就好多傳媒都講過
既唔係咩秘密亦唔係好失禮
都唔知有咩好撐

引用:
原帖由 auriga00 於 2008-8-17 00:27 發表

自己睇:

http://www.youtube.com/watch?v=UcC6CsCicTQ

http://blog.sina.com.cn/s/blog_49624bd70100anam.html
「据央视新闻频道昨晚报道在8日晚举行的北京奥Ű ...
你自己 quote 出 blog.sina.com.cn
正係我講嘅重點
亦係反駁你自己嘅結論
無謂爭辯到此為止  

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。