推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-11 07:43 發表

咪即係16座地下個間學校?? 
全中! 亦係我唸過的學校當中之最愛!

[quote]原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-12 11:20 發表

我現巳搬咗入沙田住。不過我爸爸媽媽就搬咗去黃大仙住,所以我都會經常經過東頭村。 [/quot

重建前一家搬左去彩雲村.我婚後就搬左去粉嶺.....

回復 179# 的帖子

我在23座旁讀了六年書, 還溝咗第一條女-- (sorry , 有d 粗俗), 但畢竟是成長中的一段難忘經歷..

引用:
原帖由 lokping 於 2008-10-14 21:22 發表
有的話相認下,可能大家認識的
我有個小學同學住23座的.他叫鐘權盛你是否認識嗎....(已失去聯絡很久了)

引用:
原帖由 lokping 於 2008-10-14 13:17 發表
有無人住23座呢,我住了差不多30年了
我在23座住了19年, 你住邊面或幾樓?

引用:
原帖由 lamlamchem 於 2008-10-15 00:15 發表
我在23座旁讀了六年書, 還溝咗第一條女-- (sorry , 有d 粗俗), 但畢竟是成長中的一段難忘經歷..
c兄你小學就識溝女,我"果"時10下10下。

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-15 00:22 發表

我有個小學同學住23座的.他叫鐘權盛你是否認識嗎....(已失去聯絡很久了)
我都希望有我d小學同學可以係呢到聚下舊。

引用:
原帖由 lokping 於 2008-10-15 21:09 發表
我記得以前樓下成日打架,仲有安園食意粉
以前何只打交仲有斬人添。

回復 187# 的帖子

無錯, 是求記, 係度讀書好多美好回憶, 包括經常落求恩河執波

回復 188# 的帖子

係呀, 安園呀, 當年係求記時經常幫襯, 飲好正嘅凍07, 茶餐廳0個兩個哥仔個欵飛飛地好似唔多正派, 又好似好打得d雙花紅棍, 唔知有無人記得佢地呢, 而家可能變咗呀伯, 係 7-11 外面捉棋未定, 畢竟10年人事

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 lamlamchem 於 2008-10-15 14:55 發表
係呀, 安園呀, 當年係求記時經常幫襯, 飲好正嘅凍07, 茶餐廳0個兩個哥仔個欵飛飛地好似唔多正派, 又好似好打得d雙花紅棍, 唔知有無人記得佢地呢, 而家可能變咗呀伯, 係 7-11 外面捉棋未定, 畢竟10 ...
安園就緊記得因成日幫襯, 最唔明另一間叫新生冰室都沒有生意但卻可以生存? 真神奇!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 lokping 於 2008-10-15 13:03 發表

我住3樓,向停車場
我住11樓向天井籃球場, 當時23座簡直卧虎藏龍, 出過好多勁人!

引用:
原帖由 lokping 於 2008-10-15 21:14 發表

你記得他住幾樓嗎
畢竟都已經30幾年了.真係唔記得了...

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-15 21:54 發表

以前何只打交仲有斬人添。
(紅番區)因而得名....唉..

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-12 11:23 發表
係呀!除咗22座同隔離間小學仲未拆。
我就係讀個間小學啦!  

引用:
原帖由 lokping 於 2008-10-14 21:17 發表
有無人住23座呢,我住了差不多30年了
23座好鬼雜,我多次見過啲黑社會係度打人,
所以我都唔敢經過!  

引用:
原帖由 King+Cantona 於 2008-10-15 23:24 發表
我住11樓向天井籃球場, 當時23座簡直卧虎藏龍, 出過好多勁人!
好似<袁小田>都住過23座喎??  

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。