推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[原創] 信 差 備 忘 錄

引用:
原帖由 AkiraYuki 於 2006-8-16 10:23 AM 發表

你好! 窮兄!!
你好呀!
依家你地仲去唔去舊區架??

引用:
原帖由 窮途末路 於 2006-8-16 02:57 PM 發表

你好呀!
依家你地仲去唔去舊區架??
而家呢一區旺好多!!

舊區開始冇 new post 了!!
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
非澹泊無以明志,非寧靜無致遠。
夫學須靜也,才須學也。
非學無以廣才,非靜無以成學。
慆慢則不能研精,險躁則不能理性。
年與時馳,志與歲去,遂成枯落,悲嘆窮廬,將復何及也。

上网只是玩玩而已,何必认真计较呢!!
笑看風雲過, 何事犯心魔

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-11 06:46 PM 發表
信差派信簽到!

.
.
    信兄,小弟幾經轉折,揾番個密碼,戴番個面罩,執番條舊句,卒之都保持住個舊樣,搬到黎呢個新環頭!

環顧四周,真有面目一新,隔世為人的感覺!

真是海外方三月,港內幾光年!

阿標係呢度打聲招呼,請個安、問問好先!  

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

標大哥:

WELCOME BACK!!!!

等得你好苦呀!!!  

回復 #79 billchan1969 的帖子

標兄好!小弟都打聲招呼先

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-15 00:08 發表

佢都唔知我地顧客其實要咩!
遲早攪到眾叛親離,佢自己做埋佢啦!
剩係一味摔客數,一見少客或無客
就黑面發爛咋!!!! :@
只識得叫人落樓下派傳單
哎! 有Q用咩!!!   
正廢柴 !
叫佢去 讀個course,學下咩叫管理啦.

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-15 00:02 發表

你唔寫仲邊有意思呢?

拿! 咁啦! 如果你答應繼續寫下去
我捉埋meltykiss兄及AV兄落去踩場!   
隨時奉陪(如時間許可) !

引用:
原帖由 webhunter 於 2006-8-15 03:22 發表

我都話左我只係做某幾個BG,成日寫佢地會俾人話賣廣告架,同埋我依家好專一唔轉其他架啦

車長夠話落啦,最後又係得個講字,連娘娘都話唔使預佢咯
只是暫時末有緣一聚,來日方長

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 屈臣氏 於 2006-8-16 06:42 PM 發表
標兄好!小弟都打聲招呼先
屈兄你也好 !   你好似係論壇幾屆XX之星喎 ! 見個禮先 !

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 meltykiss 於 2006-8-16 08:45 PM 發表

正廢柴 !
叫佢去 讀個course,學下咩叫管理啦.
  乜果個場最近攪成咁牙,阿標幾個月無上過去了 !

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-16 06:24 PM 發表
標大哥:

WELCOME BACK!!!!

等得你好苦呀!!!    
   謝謝信兄沒有遺忘小弟,

也很高興信兄現在體會到心如原野、海洋、天空一樣開闊的快樂,

達到能夠容下無限的東西,享受生命自由的境界,

真正是 逍遙天地任我行 !

引用:
原帖由 billchan1969 於 2006-8-16 23:23 發表

謝謝信兄沒有遺忘小弟,

也很高興信兄現在體會到心如原野、海洋、天空一樣開闊的快樂,

達到能夠容下無限的東西,享受生命自由的境界,

真正是 逍遙天地任我行 !
正是!!!

的確體會了很多很多!

回復 #87 billchan1969 的帖子

標兄:

你介紹果條藥方
家父年前也如你一樣
閱報得到了
因他也有同樣痛患
原來家母間中拿給我的涼茶
正是煲自該藥方
我現正在喝呢!

再次感激標大哥!!!

相關搜索目錄:

呵..........原來係Bro bill

唔通,,,,,,阿標那邊廂一直處於在暗......^^

回復 #91 白貓兒 的帖子

如這裡許多網友一樣
他也是明眼人來的....

大家來這裡只是為了開開心心!
不如放開懷抱,有什麼大不了呢?  RELAX  

信兄切勿客氣,小弟借花敬佛,舉手之勞而已 !   最重要是希望此方能見效 !

此痛除飲食習慣會引發外,遺傳亦是一因素。

很多人因先天遺傳,身體到某一年紀 ( 有些人很早! ), 就不再製造分解嘌呤的酵素,故有時是無可避免的 !

我自已就為食成性,有好野食時,總忍不住口,故此間中都痠痛下,唉 !

相關搜索目錄: 飲食

......

回復 #93 billchan1969 的帖子

謝謝! 標兄晚安!!!    

今晚袋住辛苦搵番黎既 六十多塊,滿足地上床睡覺,晚安了各位 !

回復 #96 billchan1969 的帖子

Bill兄,
你好.
正如信差兄所言, 盼望Bill兄的侠踪和文笔, 秋水都望穿...
多點來吹水, 分享, 等等…
笑看古今天下事
傲游紅塵逍遙行

回復 #88 messenger 的帖子

以有限的生命, 容無限的精彩!
恭喜恭喜...
笑看古今天下事
傲游紅塵逍遙行

May I join in ?thanks

引用:
原帖由 28性情中人 於 2006-8-17 10:06 AM 發表
Bill兄,
你好.
正如信差兄所言, 盼望Bill兄的侠踪和文笔, 秋水都望穿...
多點來吹水, 分享, 等等…
   謝謝高性人!!!  出簡體字,有形!

引用:
原帖由 billchan1969 於 2006-8-17 12:18 PM 發表

謝謝高性人!!!  出簡體字,有形!
只因我用拼音打中文
笑看古今天下事
傲游紅塵逍遙行

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。