推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

43 12
發新話題

忽然發覺『遙遠的Paradise』的版主: *空缺中*

我作為本版創版版主,默默為貴壇工作三年,蝙蝠俠你粒聲唔出就剝奪我版主資格,算點先?!?

你份人係點,大家有目共睹,自有公論!但咁肉酸的行為好似都幾少見,敢問今次又受何許羅賓小人唆擺???

本版自2006年11月由我提議創辦,人氣未算大旺,但總算集合到一眾有心人留言為亡靈祈禱致意,算是在貴壇一片酒色財氣之中別樹一幟。

兩年前814事件,眼見你是非顛倒,濫殺無辜,忘卻一眾網友以往的無私奉獻,只聽一班羅賓宦官當下的無理指控,令我so-called管理團隊心痛之餘亦覺蒙羞。

我未有辭任版主,只為一點婦人之仁,不希望自己創立的版塊變成無主孤墳。自此以來我都在物色適合人選做本版版主,代替自己。可惜,在timway,咸濕佬易搵,有心人難求,唯有繼續茍且偷生!

如今落得如此下場,可謂犯賤!

相比起814烈士,我的前功可算微不足道,當然不值一晒。多得你今趟出師無名鬼鬼竄竄『莫須有』地剝奪我職,令我帶著『岳飛』光環離開,可算是我幾生修到的正果,蝙蝠俠你總算做番件事益下我!

別矣,一眾支持『遙遠的Paradise』理念的網友,有緣再見!

回復 1# 的帖子

Sax大哥,你是我在這裡第一個認識的朋友,近年雖很少跟你交流,可是內心跟你總有份親切的感覺。
還記起我們相識正氣凜然的傑哥,送你一首【惜別歌】

隨緣去那管你是誰
 也不許留下你
 風不息搖曳燭光已滅
 化千愁萬緒
 花一簇含著一眶眼淚
 勸君泉下醉

良朋個個捨我別離
 唯獨是留下我
 乾一杯來日當可再聚
 醉擁泉下裡
 只擔心來日的孤墓
 野草誰來拔去

恭喜晒, 終於可以脫苦海,
其實無乜野可惜,
孤墳野鬼根本都唔關你事

引用:
原帖由 Sax 於 2009-8-25 22:11 發表
我作為本版創版版主,默默為貴壇工作三年,蝙蝠俠你粒聲唔出就剝奪我版主資格,算點先?!?

你份人係點,大家有目共睹,自有公論!但咁肉酸的行為好似都幾少見,敢問今次又受何許羅賓小人唆擺???

本版自20 ...

XOCAT, state your case!
IT IS DARKEST BEFORE DAWN.

痴 L 線...
究竟轉左新壇有咩好處??      

引用:

本版自20 ...
挺你
究竟轉左新壇有咩好處??      

真係唔L死都無用, 唔係講你呀Sax兄, 我講呀邊個

Brother

引用:

本版自20 ...
the right is removed because:

1.  there are not many posts in that board now.  
2.  you're attacking me of the case two years ago.  And you initiated it again here.    do you have any ideas of the whole picture of what happened then?  You just told others that I ban others.  I have no motivation to ban my dear members.   I didn't benefit.  if they attack without concrete suggestions, what is the meaning of that?  you attack someone, though you cannot say what should be done.  What is the meaning of it?  No meaning!!!!!!!   
if you ask for democracy here.  I can give you.  if you attack me by some bad names without concrete suggestions, no way!
3.  If no meaning!  what is the meaning of being here?

I repeat.  I appreciate if you can tell me what should be improved.  Not attack  or personal attack.  that's a rule in the whole world!!!!!!

1. 為何這版會人氣少? 事實上不單"遙遠的Paradise" 人氣少,
絶大部份的版塊都是小貓三四隻, 是不是其他版主也應該撒職呢?
浄下來人氣旺的是"腳版, 熟女版, , 援交版, 三級版"
這又是甚麼原因呢?
因為是管理人員管而不理, 採取放任政策,
任由, 廣告, 援交, 賣淫, 張貼四級照, 變態行為,
這個自然多人入來,
但與從前xocat的樂而不淫根本兩碼事,
很多舊人根本沒有興趣上來, 造成其他版塊的衰亡。
如果xocat要走這條路線, 不如索性將其他版塊取消,
打正旗號做香港的四仔科林

2. 兩年前的事, 為何其他人會攻擊你呢?
請留心一下這些人,全都是資深會員, 更有多位是版主和moderator。
其實事情很簡單, 是你不願意討論,
所有不中聽的說話當成攻擊, 忠言逆耳,
大家的出發點都是為論譠好, 你卻不問情由,
一律禁言, 這樣如何服眾呢?

3. 道不同不相為謀
我也要說聲再見

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 xocatII 於 2009-8-27 11:57 發表

1.  there are not many posts in that board now.  
2.  you're attacking me of the case two years ago.  And you initiated it again here.    do you have any ideas of ...
你講兩年前佢有份攻擊你,証據呢?
會員要比証據,你做個大版主唔駛以身作則呀?
佢有份攻擊你,你仲開個新版比個版主佢做?
又係你個羅賓教你用呢個理由架?
都唔知話你低能好定儍好....
等我教下你,
你係大版主,認為個版人流低,删除個版,天公地道,
個版主就自自然然要解除職務,
我係你就仲要開帖高調多謝佢,
名正言順,亦唔會惹起任何怨氣;
點會好似而家咁,落人口實,仲要暴露自己小氣、庸碌無能既形像?

以前有隻畜牲串通現役版主,係度派pm撬你d客去自己個新論檀,你都忍得,仲要開個密室叫番佢地返黎玩,
呢班比你形容為trouble makers既人顶多咪一年一次小你兩句,咁都忍唔到?

兩年黎呢班比你形容為trouble makers既人走晒,
無人阻你改革論壇,你同你既羅賓理應可以大展拳腳,
但係你做到dセ野出黎?論壇改善到d乜野?
依舊充斥無人流既版面?
採取放任政策,任由, 廣告, 援交, 賣淫, 張貼四級照, 變態行為,以此作為招來?
hit rate高過兩年前?

好明顯個位羅賓只係一位契弟,一個祗懂人事鬥爭,祗配賣屎忽比蝙蝠侠X既契弟,
而你呢位大版主,就係一個痾屎唔出賴地硬既庸碌無能管理人!
呢個論壇的確係要改善先有得救,但係最大既障碍,係你自己!

認住我呢個anakin,而家擺明係度"attack"你!

相關搜索目錄: 廣告
人生有幾多個10年,最緊要有態度!

引用:
原帖由 xocatII 於 2009-8-27 11:57 發表

2.  you're attacking me of the case two years ago.  And you initiated it again here.    do you have any ideas of ...
我不是攻擊你,但..........假若你的英文程度仍然這麼差勁,倒不如大家用中文溝通吧,免得讓人有嘮嘮叨叨的感覺。
你不是真的以為自己是Christian Bale吧...........

引用:

我未有辭任版主,只為一點婦人之仁,不希望自己創立的版塊變成無主孤墳。自此以來我都在物色適合人選做本版版主,代替自己。可惜,在timway,咸濕佬易搵,有心人難求,唯有繼續茍且偷生!

如今落得如此下場,可謂犯賤!
收到呢個消息真係好震驚。。。震驚的是Sax兄在佢自已果版都盡過
唔少的努力,換來的又是甚麼? h:" />

古有「杯酒釋兵權」,今有「一按菰即燉」,雖然結果都是一樣,但方
式就好唔同。不過古代人處事,點都有傾有講;但現今的電腦時代,只
是冷冷的按一下,情與義就可以清楚了斷。

大版主這個處理手法也令小弟很震驚。。。震驚的不是他這樣做,
而是他仍然是這樣做!

Sax兄,千萬不要灰心,小弟仍萬分期望你早日歸隊!

.

相關搜索目錄: 電腦
日日做到無停手,總有收獲的時候!!!

引用:

you attack someone, though you cannot say what should be done.  What is the meaning of it?   
apparently... the means /or meaning of "attack" varies, xocat uses his own interpretation of "attack" to build the fence among those have different views, that's a negative drive, poor bat!!

anakin is so-called attacking you by using the facts which you pretended never exist...., and if you keep pretending those facts do not exist, then you'll have endless attack from "fans", that's really sad, poor bat!
~  轉識為智  ~

回復 10# 的帖子

如果個版無人流版主就要「燉冬菰」,咁好多版主都好高危喎!
日日做到無停手,總有收獲的時候!!!

引用:

呢版係要o黎憑弔用o既,冇人或寵物死就唔會有人開thread喇!
如果你想佢旺場咪一死以謝天下,咁自然羅賓會開條thread弔祭你o架啦...........

相關搜索目錄: 寵物

引用:
原帖由 癲巴01 於 2009-8-27 16:23 發表

我會吐口水!!~~~~~
乜唔係寫個drink咩.........

引用:
I repeat.  I appreciate if you can tell me what should be improved.  Not attack  or personal attack.  that's a rule in the whole world!!!!!!
既然你打開平台討論
我有一個問題想問, 請看以下的鏈結.

題目為"援助交際*[男]* 22* 7吋+長"
http://forum.timway.com/f/viewth ... p;page=2#pid8096117
為何擺明車馬的男妓不被禁言, 反而另一位出言不遜的會員被禁言?

最後該名自稱18cm 的多謝你說
引用:
thanks so much boss
you are my lord
請問對應你所發出的指示:"警方呼籲 勿為金錢,出賣肉體"
http://forum.timway.com/f/thread-266430-1-1.html
我們應該如何理解呢?
平日你可以說你沒時間, 所以看不到這些賣淫帖子,
但這次, 你是好明顯知道亦處理了,但處理的方法很有問題,
是不是xocat 鼓吹賣淫, 援交呢?
你是不是要保護這一群人呢?

回復 1# Sax 的帖子

引用:
呢排工作比較忙,而家先有時間回,Sax 兄有做好呢版管理,支持佢做回『遙遠的Paradise』版主。 

回復 10# xocat 的帖子

引用:

大版主,呢個理由唔成立喎。 

遙遠的Paradise 少帖子,應該係好事,即是冇咁多唔開心事發生。

好耐都無入黎呢版, 真遺憾, Sax 兄又無辜被宰,
在理由不充分, 沒有實質證據之下, 就賜你一死........

若人流不足, 就應該將本版關閉, 斬左個版主有何用?
盡心盡力的 Sax 兄, 落得如此下場, 算不算秋後算帳呢?

其實講乜都係無用, 這裡是私人地方, 大版主喜歡點都得, 又吹得佢漲咩?

引用:
原帖由 giantrock 於 2009-8-27 15:30 發表

我不是攻擊你,但..........假若你的英文程度仍然這麼差勁,倒不如大家用中文溝通吧,免得讓人有嘮嘮叨叨的感覺。
你不是真的以為自己是Christian Bale吧...........
全完同意, 唔該唔好用Chingish.

又concrete suggestions ? 兩年來英文也沒進步. 不過都好, 用番personal attack 唔用SINGLE HIT.

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-8-28 10:20 發表
好耐都無入黎呢版, 真遺憾, Sax 兄又無辜被宰,
在理由不充分, 沒有實質證據之下, 就賜你一死........

若人流不足, 就應該將本版關閉, 斬左個版主有何用?
盡心盡力的 Sax 兄, 落得如此下場, 算不算秋後算帳呢?
...
我地係鐘意講d舊屎, 人又多, 佢又吹得我地漲咩?

不如話: "係炒你呀, 唔得呀?" 好過喇. 而家愈解愈on9.  
專橫獨裁不講理無所謂, 呢道你地頭. 你大可以叫大家唔happy就過主. 不過扮民主扮理直氣壯就嘔心d囉

43 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。