推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-9 23:22 發表
老實講,老黃成日話《龍虎門》劇情要慢慢煲先有戲味,咁要煲到幾時先
果場〝白蓮教政變〞煲左成年都無台戲似樣:bird:,跟住仲話玩〝五大世家〞、〝通天百年大典〞...唔該寫好D故仔先講啦
重有一煲係日月教尋寶,尋秘笈(日月神監-156期過)到依家未講三個火
異骨王子

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-9-5 23:28 發表

故事內話白蓮教舊時唔買毒品,收入已經不及羅殺教,加上東方無敵
,無屁兄弟爭位,白蓮教元氣大傷,國庫空虛,所以東方無敵都要販買
毒品,嚟維持白蓮教的支出!
白連甘無米,不如東方無敵自己一條友去接收參幫重好過啦!
異骨王子

佢唔係話有本畫集會出咩??

其實白蓮見到參幫D人武功咁屎,派金聖同金羅去都可以接收啦!
The Flying Finn

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-11 03:00 PM 發表
我都有收到一封懷疑係台灣仔 send 黎o既 PM,但估計應該唔係佢本人 send 過黎,只係有人冒充佢想挑起我地之間o既紛爭。

明人不做暗事,希望果條友唔好再搞埋 d 無能聊野 ! 你唔妥邊個,不如直接企出黎鬧親飽仲 ...
以下是大版主的回覆:

狗娘養的狗雜種 is banned.
He/she is from taiwan.

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-10 04:34 PM 發表

咁我哋使唔使去報警,話受到「台灣恐佈份子」襲擊?
話唔定佢其實係到推書,係寫左密碼暗號俾中共軍事情佈.....
原來係中國0既長江1號.......

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-9-11 10:59 AM 發表
我個人覺得個故仔已經盡量加入文場戲令劇情豐富一點,但....

1.\文場比武場難劃好多,每格構圖都要下心機,現在個主編未有呢個功力或時間...可參考高手作品如:日本-島耕作,香港-古惑仔

2.\多數係算用老闆同打工 ...
舊著因爲期期都打餐飽,淨係睇打鬥場面已經夠過癮,仲邊得閑理劇情呀。。。

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-11 06:58 PM 發表

以下是大版主的回覆:

good job!!!
空氣都清新d

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-11 06:58 PM 發表

以下是大版主的回覆:

我估計某D人係因為自已推果條Thread比人剷走(二選一),懷恨在心,所以咪用D低裝手法鬧人lor!!

新著值得讚賞的,就是尊重女性,唔會好似舊著咁,女角被人施暴收場,例子有玉兒、靈芝、金詩詩,所以當年馬小靈失踪唔係一件壞事

引用:
原帖由 Mika 於 2006-9-11 10:54 PM 發表

我估計某D人係因為自已推果條Thread比人剷走(二選一),懷恨在心,所以咪用D低裝手法鬧人lor!!
咁得閑做埋啲無聊嘢,不如上街去倒扁好過啦!:bird:
點計都有意義過四圍去挺「狼」呀!

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-11 11:02 PM 發表

佢深綠色架,睇佢對玉郎一片忠心就知佢是非不分啦!!

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-10 04:34 PM 發表

咁我哋使唔使去報警,話受到「台灣恐佈份子」襲擊?
咁多人都收到?我又收到喎!

不過呢d 都算小事,我之前o係往日情懷果邊唔覺意顯示o左個e.mail出o黎,條賤台灣西幫我周圍登記d 台灣白痴討論區,全部登記名稱用晒佢自己d 外號「狗養娘」、「殺妳爸幹妳娘」……,好在我果個唔係主要ac,幾個月至開一次睇,但次次睇親都要清佢d 狗屎!呢條衰狗真係食屎食到傻o左!

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-11 10:58 AM 發表

以下是大版主的回覆:

BAN佢其餘果幾個啦

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-11 07:00 AM 發表
我都有收到一封懷疑係台灣仔 send 黎o既 PM,但估計應該唔係佢本人 send 過黎,只係有人冒充佢想挑起我地之間o既紛爭。

明人不做暗事,希望果條友唔好再搞埋 d 無能聊野 ! 你唔妥邊個,不如直接企出黎鬧親飽仲 ...
老祖宗兄,你之所以咁講係你接觸得條台灣狗少,我由往情果邊同佢交手到呢度,好清楚呢條傻狗係幾咁小家,咁白痴o既行為,佢絕對會做得出,我亦百份百相信係佢做o既!

引用:
原帖由 Mika 於 2006-9-11 11:12 PM 發表

佢深綠色架,睇佢對玉郎一片忠心就知佢是非不分啦!!
據知牠有一個支持阿扁既留言網站,亦擁有可直接聯絡扁叔既私人電郵......
統治者有幾"強",佢既支持者亦有幾"強"呢樣真係半句不假!
引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-11 11:48 PM 發表

老祖宗兄,你之所以咁講係你接觸得條台灣狗少,我由往情果邊同佢交手到呢度,好清楚呢條傻狗係幾咁小家,咁白痴o既行為,佢絕對會做得出,我亦百份百相信係佢做o既!
我都幾乎可以肯定亂發垃圾私訊既動物係來自台灣,
因曾經向admin查詢而得到證實

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-11 03:02 PM 發表

雖然陳水扁都認左報假發票....
但以佢0既死忠應去挺扁啦!!!!
去總統府拿著"龍虎門"去絕食挺扁.....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-9-12 12:59 AM 發表

雖然陳水扁都認左報假發票....
但以佢0既死忠應去挺扁啦!!!!
去總統府拿著"龍虎門"去絕食挺扁.....
仲有神兵全套!!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-11 11:37 PM 發表

咁多人都收到?我又收到喎!

不過呢d 都算小事,我之前o係往日情懷果邊唔覺意顯示o左個e.mail出o黎,條賤台灣西幫我周圍登記d 台灣白痴討論區,全部登記名稱用晒佢自己d 外號「狗養娘」、「殺妳爸幹妳娘」……,好在我果個唔係主要ac,幾個月至開一次睇,但次次睇親都要清佢d 狗屎!呢條衰狗真係食屎食到傻o左!
呢D只係牠惡行既一小部份......
佢仲試過將以前響其他forum度ban過佢既版主及網友名字用o黎去各大論壇註冊,
盜用左一眾網友既名稱及頭像然後周圍post垃圾見人就鬧,意圖令所有台灣人憎恨
曾被牠盜用網名既既版友,

同倚天屠龍記個成昆一樣咁無恥賤格,但佢智商只得真實年齡既1/10~

引用:
原帖由 freebird 於 2006-9-11 05:11 PM 發表

呢D只係牠惡行既一小部份......
佢仲試過將以前響其他forum度ban過佢既版主及網友名字用o黎去各大論壇註冊,
盜用左一眾網友既名稱及頭像然後周圍post垃圾見人就鬧,意圖令所有台灣人憎恨
曾被牠盜用網名既既 ...
倫我頭象佢o係舊版時都試過,我o係舊果個timway forum時係用呂晶晶做頭象,同佢嘈完之後,佢就偷o左我頭象o係往情果邊開新ac 用,我先至扯火狂插條傻狗,往情版主家明明白事理,知係條賤狗搞事,卒之ban 晒佢d 分身,幾大快人心呀!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-12 01:22 AM 發表

倫我頭象佢o係舊版時都試過,我o係舊果個timway forum時係用呂晶晶做頭象,同佢嘈完之後,佢就偷o左我頭象o係往情果邊開新ac 用,我先至扯火狂插條傻狗,往情版主家明明白事理,知係條賤狗搞事,卒之ban 晒佢d 分身,幾大快人心呀!
佢而家個"綠鳩兒"acc所用既頭像及簽名都係盜用自友站hkbg同佢最大仇口既兩位網友
"柒記"及"阿棠",相信燒搖瘋既頭像及banner都唔係出自佢本人......

已經嘗試去hkbg聯絡番兩位網友,如果佢地要過o黎呢邊追究唔知可唔可以成為取消佢戶口
既有力證據之一?

引用:
原帖由 Mika 於 2006-9-11 05:32 PM 發表
其實白蓮見到參幫D人武功咁屎,派金聖同金羅去都可以接收啦!
白蓮己經收左蔘幫 20 億美元,  蔘幫只係得番個名,  冇經費,  接收黎做乜???
怒插柒頭主編, 假借反盜版之名, 梗推網上訂購, 連死忠粉絲都要過一棟!

引用:
如果事件屬實,呢件狗賊的確仲卑鄙無恥過翻江蛟,超級人渣 !  

P.S.: 佢最鐘意鬧翻江蛟,但可惜從來都係有口話人,無口話自己,果度先至弊能傢伙 !  
引用:
白蓮己經收左蔘幫 20 億美元,  蔘幫只係得番個名,  冇經費,  接收黎做乜???
除非金鵬能夠盡快練成日月神鑑,否則真係好難帶領參幫上返軌道。投靠火雲邪神都無乜用,人地見你無乜利用價值時,一樣會照殺無賠 !

★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-11 18:58 發表

以下是大版主的回覆:

做得好
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。