推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

30 12
發新話題

[原創] 哀莫大過於心死

哀莫大過於心死

我唔多出文章, 因為打中文打得慢, 以前都係係TIMWAY 睇各位的報告多
今日有感而發同大家分享一下我對香港夜場的感受
如題: 哀莫大過於心死, 其實我對香港的NC已經差不多絕望了......
五年前, 我係朋友的引導下, 第一次出呢玩...旺角北北場...
雖然女的質素一般, 但好好玩...女同大斑的服務態度好...張單就一定貴, 因為我地唔係熟客...介台...算唔錯...但我發現自己唔鐘意北 (HEHE, 現在我鐘意國內及澳門的小北)...於是我以後到NC都撰年青相頭好的陀地...

記得以前係太子及佐敦的NC玩陀地好開心, 大學生同高中生都坐過...她們大多有背後感人的故事...但有一特點..就是她們身上的少女香味...和害羞表情...尤記得2003年SARS的時候經濟不佳...就業困難...1-2-3 的制度是很普遍的....那時的網吧更係成行成市...我都流下過不少金錢及 =p ......

好景不常..... (待續)....
本帖最近評分記錄
  • johncage 體力 +50 精品文章 2006-12-17 18:59
  • johncage 威望 +50 精品文章 2006-12-17 18:59

回復 #1 bizmatch 的帖子

往事只能回味!

哀莫大過於心死

最近幾年, 網吧已經死曬...d nc 就每況愈下
我都識唔少做到野的大班 (最少4-5個)...但最近1-2年佢地都開始令我失望...我同佢地一個一個絕交...現在只剩下一個仲有聯絡.....
依家上到 local nc...要陀地的話...大都係豬"扖"...我試個一晚去2-3個場...全都有識的大班... 大大話話睇左15 條女以上...但都....!!!! 當然我要求幾高... 而有時d女唔係完全唔得...但得個d 會同你講唔出街...唔比咸濕...出呢做是倍飲only.. 但飲多兩邊就話醉...有d好索個...但又串...always..."係"口"係"面... d 相熟大班同我講..對住呢d女, 佢地都無計...而家好難搵d 青見 陀地...因為而家d 青見 陀地好多會去做拳手...市場多了對手...少了供應...佢地都好難做...宜家係nc 私青見 陀地係要用時間同金錢去溝...佢地要講  feel... 真係小小聲...仆街...300-400 一個鍾...唔比掂..唔出街...要講feel..要溝...我真係唔知點解要去nc... 3-4 小時...花1000-1500元...只是坐坐吧....用同樣錢去macau... 可以享受國色天香...去sz, 雙"非"la...

我呢1-2年已係香港nc失望過大大話話20-30次...所以我對香港的夜場係哀莫大過於心死 ...

如果有brother 覺得仲有nc 有高質 local.. 不防pm 我...我都想看看有沒有異數...

我亦都希望有關nc 的老闆比心機做好nc 的 software..令到佢地又發財..我地有玩得開心....

唉∼

不過人係要隨著環境改變而去適應既,而家雖然質索下滑,但亦可以好玩架!既然以往既好日子都過咗,咪改變吓心態去玩囉!

科技發達,d女仔要搵錢可以用電腦做聯繫做援交,好過定時定侯走去返工,錢又多唔駛劈。

相關搜索目錄: 電腦

玩最重要係開心~~~~我玩左咁多年,反而對女的質素要求越來越低~~~

覺得反正又唔係做人世~~~~

反而覺得最緊要係抵~~~~所以差唔多一定唔去晚舞~~~~因為太貴~~~~哈哈!
只望妳一切安好~~~~

回復 #5 johncage 的帖子

yes~絕對贊成~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
離開,不應再打搞愛人~對不對???

引用:
原帖由 chiwanw 於 2006-12-17 04:43 PM 發表
yes~絕對贊成~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
你贊成邊位呀~~~~
只望妳一切安好~~~~

科技發達,d女仔要搵錢可以用電腦做聯繫做援交,好過定時定侯走去返工,錢又多唔駛劈。 <----贊成呢位大叔~呵呵呵

相關搜索目錄: 電腦
離開,不應再打搞愛人~對不對???

引用:
如果有brother 覺得仲有nc 有高質 local.. 不防pm 我...我都想看看有沒有異數...
the main point that you mentioned

唔係個場無, 係你未撞到.

以前的確好多陀地好得, 不過都係要溝.

依家都係有陀地好得, 都係要溝.

不過有樣野係唔同, 媽咪無咁好心機教女.

教完又去第二度, 做到厭轉做拳手俾人溝下.

搵唔到錢又返去第二間做.

滾都要講嫖運, 除非你好很有錢就不在此限.

My new target!!

引用:
原帖由 細摩 於 2006-12-19 04:02 PM 發表
滾都要講嫖運
呢樣就係我既弱項∼

MK 同佐敦歹嬲都唔係我强項..以下係小弟近日見聞.....

TST 北姑場,女年紀漸大... 質素亦不知所為!.. 啲"經理"己做到食之無味...賣場,轉行,轉會都不少...

TST local 場高價場質素仍可保持...但己加入不少北北... 有啲經理直情叫我上去,話太少客...叫我幫手...

其實我帶客去玩,macau真係幾唔方便...尤其係外地客...所以香港其實係有需要係留一定質素嘅nc...仲有一班女..所謂天無絕人之路...有客路, 有人做, 社會自然會揾到佢地生存嘅空間.

引用:
原帖由 九九 於 2006-12-17 03:58 PM 發表
玩最重要係開心~~~~我玩左咁多年,反而對女的質素要求越來越低~~~

覺得反正又唔係做人世~~~~

反而覺得最緊要係抵~~~~所以差唔多一定唔去晚舞~~~~因為太貴~~~~哈哈!
我都明... 所以有時去d明買明賣既場仲好反, 雖然質未必甘高, 但起碼唔會掃興
去d半咸淡場, 有時唔係錢唔錢既問題, 明明就黎可以入閘,
好好地條女話去廁所, 跟住個大班入黎話條女唔係好方便, 甘點呀??
又要我坐過條新女... 真係當我第一日出黎反咩??
甘呢d場唯有以後都唔去羅....
(如果囡囡話唔賣既我係唔會迫佢)

引用:
原帖由 細摩 於 2006-12-19 08:02 AM 發表

the main point that you mentioned

唔係個場無, 係你未撞到.

以前的確好多陀地好得, 不過都係要溝.

依家都係有陀地好得, 都係要溝.

不過有樣野係唔同, 媽咪無咁好心機教女.

教完又去 ...
我錢又無... 運又無喎 ~~

引用:
原帖由 auriga00 於 2006-12-19 04:14 PM 發表

呢樣就係我既弱項∼
出來玩有時真系要看看有無嫖運, 已試過無數次失望之旅, 反而有數次在毫無期望之下反而有驚喜. 未必一定是貌美身材好, 但有feel時玩得仲開心.

所以現在出來玩時心態已變成隨遇而安,  吾口岩玩即走 .......

引用:
原帖由 gunman_keung 於 2006-12-21 04:03 AM 發表

出來玩有時真系要看看有無嫖運, 已試過無數次失望之旅, 反而有數次在毫無期望之下反而有驚喜. 未必一定是貌美身材好, 但有feel時玩得仲開心.

所以現在出來玩時心態已變成隨遇而安,  吾口岩玩即走 .......
我以前都成日同d兄弟講~~~去唔去唔緊要~~~

最緊要識得走~~~死磨都係唔會有好野的~~~
只望妳一切安好~~~~

回復 #16 九九 的帖子

係咪d人想用酒精去麻醉自己,令到鄭欣宜變成鄭希怡呢?

引用:
原帖由 johncage 於 2006-12-21 12:47 PM 發表
係咪d人想用酒精去麻醉自己,令到鄭欣宜變成鄭希怡呢?
其實純以外表身型計~~~一般夜場澳門/大陸北一定索過陀地~~~

但人就係咁~~~得唔到先覺得正~~~香港陀地好多唔靚都想搵個有條件的男人

所以兄弟會以溝到陀地為榮~~~因為大家知道陀地難溝~~~

北就唔同了~~就算你溝件北幾索都好~~~大家都覺得大把啦~~~

就係咁~~~香港nc先仲未死得哂~~~

不過當然陀地好多個心係真心好多的~~~只不過佢地唔容易為付出姐~~~
只望妳一切安好~~~~

引用:
原帖由 九九 於 2006-12-22 08:18 AM 發表

就係咁~~~香港nc先仲未死得哂~~~
何止未死得哂, 仲有兩間金字頭係某金字頭舊址就黎開添~

引用:
原帖由 Krell 於 2006-12-22 11:09 AM 發表
何止未死得哂, 仲有兩間金字頭係某金字頭舊址就黎開添~
原 來 真 係 「 唔 係 金 就 銀 o架 啦 」 o架 !?

引用:
原帖由 bizmatch 於 2006-12-17 01:44 PM 發表
我呢1-2年已係香港nc失望過大大話話20-30次...所以我對香港的夜場係哀莫大過於心死 ...
o係香港玩不嬲都係咁...唔係根本無人肯長途跋涉返大陸。

我覺得價錢唔係問題,我成日講,如果好玩既話,幾貴都係要玩。
但香港夜場往往係花了千多元,都唔知做過乜。事實上係「價錢好貴,服務就不知所謂」。無數失望過後,始終都要放棄。

嫖運?...而家成個中坑look, 已無資格講呢樣野,所以亦不再劈酒玩 feel 了。

依家跳舞,只限去 lucky star. 陀地妹肯俾過手癮至係最實際,而且較有口德唔會成日得罪人,人到中年,反而更唔襟激,草率試場,隨時爆血管。   當然又索又俾渣,只係一個妄想。果度質素...一般啦,所以都係間唔中至去一次。

相關搜索目錄: 跳舞

引用:
原帖由 netken2003 於 2006-12-23 12:39 AM 發表

o係香港玩不嬲都係咁...唔係根本無人肯長途跋涉返大陸。

我覺得價錢唔係問題,我成日講,如果好玩既話,幾貴都係要玩。
但香港夜場往往係花了千多元,都唔知做過乜。事實上係「價錢好貴,服務就不知所謂」 ...
使得千幾蚊, 不如同我去飲茶啦, 你所寫個的要求, 樣樣有齊.

相關搜索目錄:
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

引用:
原帖由 coolmale9394 於 2006-12-22 04:20 PM 發表

原 來 真 係 「 唔 係 金 就 銀 o架 啦 」 o架 !?
哎呀~ 你傻夠未呀??

引用:
原帖由 newtochina 於 2006-12-20 12:09 AM 發表

我都明... 所以有時去d明買明賣既場仲好反, 雖然質未必甘高, 但起碼唔會掃興
去d半咸淡場, 有時唔係錢唔錢既問題, 明明就黎可以入閘,
好好地條女話去廁所, 跟住個大班入黎話條女唔係好方便, 甘點呀??
又要 ...
Yes, its' better to have the situation more transparent. The captain Mame should tell more about the girl and  reflect the truth. No cheating & no misleading. We cumstoner pay and demand a stand ard  service.

The funny thing is if you go to Macau, you dont have to worry about your luck. Your problem is always your choice: pretty face? big boobs? good skin? These are all high-class problems to have.

To most of the customers, why bother with trying your luck? These days, I go to HK NCs sometimes. I will try to make friends with gold fish only when I see really good ones. Otherwise, I will let HK NCs accept the cruel economic reality. Their days are numbered.

30 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。