推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

117 12345
發新話題

[討論]其實你地有無n台呀?

[討論]其實你地有無n台呀?

其實你地有無n台呀?我發覺呢度真係無乜n台capture... 我自己無得睇,所以真係好希望呢度會有。

我自己覺得n台觀眾真係唔多,我試過上網問下人地可唔可以幫我錄n台新聞或者幫我cap,但係竟然無人裝左n台…

經過我check過之後,我發現我成部compu,只有5張n台capture,少到無人有…

唉…

回復 #1 cy418721 的帖子

冇!138唔值又冇得好似now咁散睇,
試睇過兩個月冇咩野睇!
呢度有man妹有裝但佢冇tv-card!!

引用:
原帖由 johncage 於 2007-1-4 09:23 AM 發表
試睇過兩個月冇咩野睇!
who is man妹

引用:
原帖由 cy418721 於 2007-1-4 03:55 AM 發表
其實你地有無n台呀?我發覺呢度真係無乜n台capture... 我自己無得睇,所以真係好希望呢度會有。

我自己覺得n台觀眾真係唔多,我試過上網問下人地可唔可以幫我錄n台新聞或者幫我cap,但係竟然無人裝左n台…   ...
cy大哥,我就得本港台同翡翠台仲有凤凰卫视渣
笑天笑地笑人间,哭山哭水哭流年。

重情重义重恩念,轻离轻别轻思恋。

回復 #3 goodye41 的帖子

manhattanpotion
呢度冇幾個阿妹!

引用:
原帖由 johncage 於 2007-1-4 09:34 AM 發表
manhattanpotion
呢度冇幾個阿妹!
johncage大哥,有好多性别保密果D,你点知佢男定女呀
笑天笑地笑人间,哭山哭水哭流年。

重情重义重恩念,轻离轻别轻思恋。

引用:
原帖由 johncage 於 2007-1-4 09:23 AM 發表
試睇過兩個月冇咩野睇!
原來係咁… 其實n台真係好似無乜人睇喎… 慘呀!

引用:
原帖由 cy418721 於 2007-1-4 13:33 發表
原來係咁… 其實n台真係好似無乜人睇喎… 慘呀!
有啲人係冇錢睇; 有啲人係冇興趣睇..........

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-1-4 09:37 AM 發表

佢開左自己係女喎

引用:
原帖由 cy418721 於 2007-1-4 03:55 AM 發表

我自己覺得n台觀眾真係唔多,我試過上網問下人地可唔可以幫我錄n台新聞或者幫我cap,但係竟然無人裝左n台…   ...
我只得有線炸,一個月已經成百幾,再裝埋n台不單只無錢,
同一時間都無法子同時cap2個台呀
係技術困難多d
因為must cap cable first!!(個人喜好only)

引用:
原帖由 weeewaaa 於 2007-1-4 10:56 PM 發表
有啲人係冇錢睇; 有啲人係冇興趣睇..........
mmm... 原來係咁… 唔知大家有無興趣睇呢?
引用:
原帖由 ricedog 於 2007-1-4 10:59 PM 發表
我只得有線炸,一個月已經成百幾,再裝埋n台不單只無錢,
同一時間都無法子同時cap2個台呀
係技術困難多d
因為must cap cable first!!(個人喜好only)
咁又係… 我就鐘意n台多d,不過now333都幾好喎!我睇過d片,都幾pro架!

引用:
試睇過兩個月冇咩野睇!
岩岩cut左了...................
之前過左試睇嗰兩個月都冇cut我.... 點知呢幾日冇端端cut左.... 嗚.....
lovelyric妹子好似有裝N台??

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-1-4 09:37 AM 發表

糊涂大哥~~~ 你梗係冇留心睇我張臻臻相下面D字喇......

引用:
原帖由 manhattanpotion 於 2007-1-5 12:28 AM 發表

岩岩cut左了...................
之前過左試睇嗰兩個月都冇cut我.... 點知呢幾日冇端端cut左.... 嗚.....
lovelyric妹子好似有裝N台??
no ar
unless Oscar go to TVBN la

引用:
原帖由 lovelyrics 於 2007-1-5 12:30 AM 發表

no ar
unless Oscar go to TVBN la
我記得有一次你話你都睇到臻臻N台做live, 所以以為你有裝tim!!

其實N台真係冇咩好睇..... 又冇咩財經新聞.... 一日淨係得個3節長d既財經新聞

根本好少人有

引用:
原帖由 manhattanpotion 於 2007-1-5 12:34 AM 發表

我記得有一次你話你都睇到臻臻N台做live, 所以以為你有裝tim!!

其實N台真係冇咩好睇..... 又冇咩財經新聞.... 一日淨係得個3節長d既財經新聞
咁又係… 如果想睇,出街睇咪有lor... 又唔係睇成日…

引用:
原帖由 manhattanpotion 於 2007-1-5 00:34 發表
好彩小弟冇錢睇啫..........

引用:
原帖由 manhattanpotion 於 2007-1-5 12:34 AM 發表

多d機會見到ada姐呀…

引用:
原帖由 cy418721 於 2007-1-6 04:34 AM 發表

多d機會見到ada姐呀…
我朋友話now300蚊一個月可以睇埋tvbn加全部台wor....都算抵呵!?

引用:
原帖由 ricedog 於 2007-1-6 09:15 PM 發表

我朋友話now300蚊一個月可以睇埋tvbn加全部台wor....都算抵呵!?
呢個係全包plan,不過好貴下… 至於抵唔抵,就視乎閣下想睇咩姐。

我主要都係睇now333, atv24, tvbn, tvbn2, 生活台、音樂台、tvbs, tvbs-n 呢d,所以都唔係好抵。tvb收畫電視組合+atv24+now333, 月費都係$168, 無理由俾$300睇咁少台嘛…

我睇好少台架乍…

引用:
原帖由 cy418721 於 2007-1-6 10:27 PM 發表

呢個係全包plan,不過好貴下… 至於抵唔抵,就視乎閣下想睇咩姐。

我主要都係睇now333, atv24, tvbn, tvbn2, 生活台、音樂台、tvbs, tvbs-n 呢d,所以都唔係好抵。tvb收畫電視組合+atv24+now333, 月費都係$1 ...
好似如果你用網上痕仲可以免費升級6M上網!!!
但是如果now同上網一齊用, 個電視機會差不多會食足4/5mb

引用:
原帖由 cy418721 於 2007-1-6 10:27 PM 發表

我主要都係睇now333, atv24, tvbn, tvbn2, 生活台、音樂台、tvbs, tvbs-n 呢d,所以都唔係好抵。tvb收畫電視組合+atv24+now333, 月費都係$1 ...
gum即係話只睇上面果幾個就168一月.....唔....不過而家只係有線都已經攪到我好忙....再加多幾個台恐怕日日都唔洗訓....

thanks your info!!!!

引用:
原帖由 ricedog 於 2007-1-6 23:01 發表
gum即係話只睇上面果幾個就168一月.....唔....不過而家只係有線都已經攪到我好忙....再加多幾個台恐怕日日都唔洗訓....

thanks your info!!!!
就係囉, 邊有咁多時間睇電視..............

引用:
原帖由 weeewaaa 於 2007-1-6 11:08 PM 發表

就係囉, 邊有咁多時間睇電視..............
haha! 原來係咁… 不過我首選睇tvb,可能因為我睇慣掛… 我極之少睇其他台,所以我無裝有線,我反而有興趣裝now, 皆因可以睇埋tvb pay同now333, 夠晒方便。

可惜,依家仲未裝… 有多餘錢都儲起先啦。同埋仲未執好屋呢,裝收費電視要駁線,好亂架麻…

117 12345
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。