推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

手機電話費?最抵????????

手機電話費?最抵????????

小弟有以下問題求教

如果身在澳門, 如何打電話返香港最平??

澳門收到萬眾台嗎???

有冇其他更好更抵的方法??

引用:
原帖由 kenny_wong03 於 2007-4-10 18:04 發表
小弟有以下問題求教

如果身在澳門, 如何打電話返香港最平??

澳門收到萬眾台嗎???

有冇其他更好更抵的方法??
香港個別手機台都有回撥服務,當然係一咭兩號 plan,嘉菲就用緊數字台,但就多數直接打IDD,都係幾十蚊個月!

參考下啦!

相關搜索目錄: 手機

嘉菲兄,

什麼是回撥呀, 我用one2free 架, 香港卡都可以二號??

詳細ok?? thanks

引用:
原帖由 kenny_wong03 於 2007-4-12 20:41 發表
嘉菲兄,

什麼是回撥呀, 我用one2free 架, 香港卡都可以二號??

詳細ok?? thanks
嘉菲用緊 "3" 秘書姐姐講過有關回撥,當時冇心聽,大概係用*號加數字打出電話,然後等電話 call 返你接聽........

3 同 smartone 都有一咭兩號,打個電話問下就最清楚啦!!

一卡兩用...好d~!~

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-4-13 15:22 發表
smartone 都有一咭兩號
澳門數碼通的一卡兩號月費計劃單張....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
無官一身輕,BM唔駛驚

引用:
原帖由 richardbilliham 於 2007-5-6 00:26 發表
澳門數碼通的一卡兩號月費計劃單張....
乜有148既plan 既咩?
我而家用緊1000分鐘果個plan...個個月都用唔晒d時間...我都想轉個平d既plan...  
因為, 如果我係澳門, 我都係係公司打躉多... 朋友一般都係用msn/email搵我...
而我打番香港就會用公司比既電話卡...而家自己個電話只係用黎收電話同埋send mms...
如果可以平d又幾好喎....

in love with the nature...

引用:
原帖由 allure 於 2007-5-6 13:22 發表

乜有148既plan 既咩?
我而家用緊1000分鐘果個plan...個個月都用唔晒d時間...我都想轉個平d既plan...  
因為, 如果我係澳門, 我都係係公司打躉多... 朋友一般都係用msn/email搵我...
而我打番香 ...
我問過香港的數碼通銷售及客戶服務中心,他們說在香港登記的客戶,如須轉去這一咭兩號計劃,月費及通話時間和澳門數碼通的相同,但要另加每月12元行政費,且現時在港享有的如每月千二分鐘通話時間沒有了,即148元的月費計劃只得七百分鐘。 但其它現享有的增值服務刞可保有。他們在香港只有一處門市可辨理該項計劃,是在中環德輔道中127-131 號地下有餘貿易中心2號舖,辦公時間: 星期一至六 : 9:30am-8:00pm; 星期日/公眾假期 : 11:00am-8:00pm。
無官一身輕,BM唔駛驚

引用:
原帖由 richardbilliham 於 2007-5-6 16:59 發表
我問過香港的數碼通銷售及客戶服務中心,他們說在香港登記的客戶,如須轉去這一咭兩號計劃,月費及通話時間和澳門數碼通的相同,但要另加每月12元行政費,且現時在港享有的如每月千二分鐘通話時間沒有了,即148元 ...
咁即係 total HK$160/month?
咁仲洗唔洗比果d咩每個月既鈴聲錢架??
& 而家既兩個號碼會唔會變架????

good...................................................................................thx

引用:
原帖由 allure 於 2007-5-6 20:29 發表

咁即係 total HK$160/month?
咁仲洗唔洗比果d咩每個月既鈴聲錢架??
& 而家既兩個號碼會唔會變?
今天經遇數碼通門市(香港)問了...

- 如轉去一咭兩號計劃,現時每月比緊ge鈴聲等額外服務費用(廿蚊?)要繼續比。

- 假如你現時ge香港手提號碼是香港數碼通戶口,而澳門的手提號碼是別個台戶口的(非澳門數碼通),香港數碼通可以為你把你現時ge港澳兩個號碼併入在一咭兩號計劃內,但要帶齊港澳兩地身位証去中環的門市辦理(我的建議是﹕最好是帶埋澳門那邊的居住証明如水電費、手提電話費單等)。但如你的澳門手提號碼是澳門數碼通戶口的,香港數碼通就不能把那澳門數碼通戶口的手提號碼併入,只可開一新的澳門手提號碼給你 。我問他們為何不能保留同是數碼通戶口的號碼,雖然香港數碼通和澳門數碼通是兩間獨立公司,但他們始終不能給我一個合理的答覆。我估計他們是不想你因用了這計劃,變相等於你會取銷了你在澳門數碼通的合約戶口....
無官一身輕,BM唔駛驚

引用:
原帖由 richardbilliham 於 2007-5-12 22:06 發表
今天經遇數碼通門市(香港)問了...

- 如轉去一咭兩號計劃,現時每月比緊ge鈴聲等額外服務費用(廿蚊?)要繼續比。

- 假如你現時ge香港手提號碼是香港數碼通戶口,而澳門的手提號碼是別個台戶口的(非澳門數碼通 ...
唔該晒... 我而家已經係SMT既一卡兩號... 係想轉個平d既plan咋...
不過, 真係唔該晒!!!

THX~~~~~~~~~~

目前網路行銷關鍵字排名    发与展的前景很好!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。