推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-9 21:35 發表
文殊天尊呢位通天教主,由320期「通天家族」開始出場,到現在358期,依然是閒人一個,仲連一招半式都未露過,真係搞野!
呢D就叫做"深藏不露",細路仔唔知就唔好亂UP...
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-11 10:26 發表

咁勁??
唔係光明正大既隻揪,而係出其不意玩偷襲,翼龍死得好唔抵...

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-12 16:01 發表

其實老黃已經改變左寫作技巧, 基本上任何對戰,
除非強若懸殊, 否則得勝者必要付出一番努力或代價!   

我都唔想龍虎群英有任何死傷!  
大家之前仲complain緊新龍變成"養老院"咁一大堆人係度,冇死個人,而家老烈火踢館,應該俾D正派死至合理卦?

記得舊龍老烈火踢館個陣,雖然只得小龍&青天係度,但都打得好激,青天監生俾老烈火夾住燒到成舊炭咁,小龍初時得到洪定邦傳功,後來用"愈被打功力愈高"條橋(又係抄"倚天")打低老烈火個仔鬼火,但最後還是俾老烈火打到幾乎見閻王(唉! 真係廢柴)...

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-4-12 21:03 發表
東方先生個仔內功係苖疆殭屍功,佢識唔識黑煞奇毒架?
嗯,閣下心水清,係喎,個仔同個老豆點解唔同毒功既???

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-12 20:57 發表

我覺得係鐵青天同王小鷹!!
若果死王飛鷹,王小鷹就唔會拉柴,因為有左"為父報仇"呢D舊橋發揮嘛...照理應該係老餅死既機會大好多,因為他已無咩作為了。

青天5 5 波啦,機會唔大囉,因為依家新龍好仁慈,死一個就夠哂,死得多人既場面好難再有...

死D甲賀忍者機會就大好多,臨記嘛,死多D都冇咩所謂...當然真弓例外啦...話哂係甲賀阿頭個千金,冇咁易係呢D唔係咁重要既場合香雞既。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-12 20:54 發表

我諗就冇,佢有進境,即係練成「紅日訣」,咁咪即係同黑龍同level !
咁樣可以逼黑龍練上第九關,win-win局面,好事黎喎。而且黑龍有九關,亞柴也有機升關,大可以快D同金欏柚快意恩仇,三大金鐘高手呢一獲狂炳戲碼,若真有呢期,我冇左架電單車都行路去租黎睇呀!!

相關搜索目錄: 電單車

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-4-12 21:58 發表

唔好對甲賀忍者存有太大期望,上次小龍 vs 瘋妖...真弓身為刀仙個女對住瘋妖個徒弟居然斬失
我對D甲賀忍者(真弓例外)既期望係兩個字:炮灰...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-12 21:34 發表

會唔會苖疆殭屍功係內功,黑煞奇毒係毒功呢?我諗佢應該兩樣都識
都有可能...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-12 22:21 發表
刀仙唔知會唔會出手呢?
刀仙應該唔會係呢D場合浦頭(又唔係三仙大戰),但你講起刀仙,我突然有個感想,希望真弓帶住班炮灰兵團(甲賀忍者)援助龍虎群英時,真弓不慎受傷,而青天就捨身救佳人,令兩人既感情突飛猛進,加上真弓原本暗戀小龍,在一片打打殺殺聲中,加上D柔情密意,應該會幾好睇卦?

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-12 22:41 發表

但一神勁過二妖,二妖勁過三乜乜咁...
呢次係四大族長勁過三妖喎...
呢D情形係現實社會一D都唔出奇。係現今電腦化辦公室時代,分分鐘D老餅仲要向D後生仔請教,我係台北上班都碰過唔少,所以職位高唔代表實力高。

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-4-13 22:24 發表

今鋪仲唔係韋陀個人表演
令人期待呀!!

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-4-15 03:48 發表

其實請外援冇麼唔妥﹐剩係好難逼佢地博命o遮﹐好似近期老仙拗親隻手就放棄追擊雙皇﹐仲話受人錢財唔駛咁博命。另外外援又唔得用幫規約束﹐基本上冇懲罰可言﹐除非個邪神會醒到話如果逾期完成任務就要賠錢啦﹗
工作外包(外判)都會簽約,乾脆就同D外藉兵團簽約啦,殺唔到人或任務失敗都要賠錢!!

都係個句,好期待韋哥久別後再出場,鷹揚九霄,攞老烈火黎祭旗!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-15 15:50 發表

或許我冇大家咁樂觀,我只係希望韋陀唔使死!
若要韋哥死,何必要令佢有九章功力?

引用:
原帖由 車神游擊隊 於 2007-4-16 20:11 發表
今次龍虎門總壇大火拼,如果真係5抽50既話,即係1ON1只DUP,等我償試下安排隊形先﹕
第一組﹕韋陀VS老烈火------(話就話韋哥已經9章初階,但贏面唔高,頂得順已經算0力仔啦)
第二組﹕石鐵VS火爆---------(火 ...
若果真係冇外援(暫時唔計班甲賀忍者),呢個時候小鷹就應該發揮佢個"軍師"既功能黎擺陣:

下駟對中駟:老鷹對火爆。老鷹避重就輕,拖得就拖,必要時咪最多"壯烈犧牲"囉,反正已行得翻,又培育左小鷹石鐵等人材,"去"都去得安樂卦...
中駟對上駟:達摩金身石鐵對老烈火,又係儘量拖個隻。
上駟對下駟:九霄九章既韋陀對最弱雞既霹靂火(小鷹同佢有打過,知佢路數),限5招內擺平對手。然後拿拿林走去對付老烈火,石鐵就同老鷹(兩個都唔死得既話)合攻火爆。
其餘青天小鷹對手不變。

舊龍經典200期既大會戰都係用咁既戰術,三皇+飛妖戰勝五毒門四師徒。王小虎好似用唔夠5招就收左最弱雞既蠍子皮。

但我唸甲賀應該會插手,形勢又會不同。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-16 23:46 發表

不如利用地形優勢,先隱藏起來,讓老烈火等分頭搵,然後續個擊破, 先從最弱既開始,例如見到霹靂火,就發揮龍虎門人多打人少精神,韋陀+石鐵+青天+小鷹+王飛鷹打一個霹靂火,應該三招內K.O.佢!如事 ...
嘩,力兄你真係勁喎!! 換著我帶著班靚踩人地場,去到鬼影都唔見隻,第一個反應就係拆人地個檔,聖火門嘛,實燒左間龍記逼D人出黎先啦! 斷唔會叫人去搜比人地逐個擊破咁樣衰吓話...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-16 22:45 發表

搞掂左蠍子後,跟手幫小龍KO埋蜈蚣添!
唉! 本來我專登唔提個陣既小龍,球兄又提起...唔想多講啦,一個"廢"字搞掂!!

(忍唔住呻吓!! 個陣已經係小龍第二次對蜈蚣,第一次叫苦鬥,都算有睇頭 -- 經典招式"龍影縱橫跨九洲"就係個時創出既 -- 第二次再碰頭,老黃特登俾已技高半線既蜈蚣學埋鬼手十八翻,專尅降龍十八掌,害到小龍俾蜈蚣打到無還手之力,唔係小虎趕到,聽等人收屍囉...)

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-4-15 21:38 發表

放心喎,韋陀死左小菊咁點呀?

新著好似有個慣例,唔計三皇,後生一輩有女既多數唔使死
咁呀青頭仔青天呀小鷹呀呢D咪...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-19 21:24 發表

冇錯,轉頭又可能話王伏虎在洪東之上!
媚娘又在王伏虎之"上"...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-19 20:34 發表
廢功對於醉魔,可能冇乜作用,因為醉魔有「七十二天罡氣」,除非你將佢d手手腳腳斬落嚟,否則佢一樣可以復功!
如果新龍想做本"正經"刋物,就應該將醉魔既下場搞到同佢師父一樣,當年醉魔點對佢師父,而家對頭就點樣對付翻佢 -- 斷其"五"肢 -- 以顯因果循環,惡有惡報。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-19 21:52 發表

d毒會唔會係可以郁動的,能夠沿住任何物件,進入人體呢?
舊龍既毒王子就可以,因為佢用既係比老祖宗既萬毒心經更高層次既"生毒",有蛆蟲,會郁個隻...但現在無講老仙既用毒層次,有D講唔通咁。講真,寫玩毒呢家野,無人醒得過萬有。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 00:06 發表

會唔會有白蓮教既人到場幫手呢??
醉魔呢D人渣,白蓮聖上用佢只係因為佢功力有番咁上下,而且聖上即使對住王伏虎呢D"忠臣",都忌住忌住咁,試問又點會徒氣搵人救醉魔?除左佢細佬魔鬼螳螂,我實在唸唔到醉魔會有咩"朋友"相救。

引用:
原帖由 owen517 於 2007-4-20 00:20 發表

最弊是白骨隻手是鐵造,d毒點入去電子零件,再輸入體內?還有如何將功力由手臂輸出去啊?簡直唔合邏輯!!
"生毒"個D蟲蟲可以循住有血肉的味道方向,沿住電子零件鑽上手臂啊!而電子手是連住血肉的,運勁應該可以谷得爆卦,就好似D高手震爆手中D物件如信紙呀咁...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 00:35 發表

幫手唔係因為救醉魔,係消滅廣法堂
如果白蓮教由藍浪帶來金羅漢+金聖老,未必輸喎!!
小弟仲要等多一日至有得睇今期新龍,請問力兄白蓮教為何會跟廣法堂起衝突???

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-4-20 00:51 發表

唔關白蓮教事,純係醉魔私人恩怨。
佢話當年西門吹簫幫洪東趕絕佢,所以要搵老西算賬,佢同老西應該交過手,所以話老西係佢手下敗將
噢! 原來係咁!! 唔該哂!!!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-20 09:14 發表

老天尊既功力應該同老邪不相伯仲!
欲知真相,真係要老黃講出到底道經三大神功39層天功力是否更勝目前的一級神功如易筋黑級頂峰.九陽啟泰.九陰歸元.九霄九章等...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。