推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

回復 765# 的帖子

魚兄小心上路呀

回復 769# 的帖子

大麻鷹正呀! 唔知可唔可以夾起Tomytec嘅長櫃呢?

回復 802# 的帖子

好正呀, 仲有埋燈
請問比例係幾多呢?

回復 799# 的帖子

JRFANS兄, 你都有玩Kato富山電鐵?

回復 808# 的帖子

富山電鐵加情景好玩呀, 不過而家個價好似比較貴

回復 813# 的帖子

溫泉建物值得入, 同現代建築沒有抵觸

相關搜索目錄: 建築

回復 841# 的帖子

魚兄幾時租番晚享受下呢?

其實係冇人夠膽投資開呢類鋪頭, 不過香港未有, 一旦開第一間, 應該風頭一時無兩, 賺盡頭啖湯

相關搜索目錄: 投資

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2010-7-15 13:40 發表

好難講,始終不是主流玩意,只有部份負擔得起的人才能玩(不只金錢,家中仲要有地方擺),
記得魚小時候去過沙田(現時的連城廣場)有一間放了一個大HO比例layout的鐵路模型店而開始注意情景模型,有冇師兄記得!
當然記得! 每次去都俾佢吸引住, 但細個冇錢, 得個睇字
大個啲間鋪就唔見咗, 非常失落...

相關搜索目錄: 模型

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-7-15 17:44 發表

有冇c 兄有好介紹??
唔想要舊車!!我而家係由0開始!!
好似JRFANS兄咁講, 一於去葵涌為你/長沙灣太空商場入番盒Starter Set過下癮先啦

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2010-8-4 08:13 發表
嘩,香港Y拍有貨車7 12+1 售價九魚, 大家估下有冇「勇士」去入手?

究竟係佢地當玩家傻,還是係佢地傻?
做生意就係咁...要先博下有冇傻人上吊

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-8-6 17:25 發表

好彩呢d冇咩人炒
唔駛捱炒價
希望係啦, 但貨運站事務所&貨運站應該好搶手

引用:
原帖由 taken 於 2010-8-8 17:25 發表
我都唔會賣 、不過裝落車時成日大力整斷左個防撞欄...
原來咁多師兄都有呢個遭遇, 個一下, 真係好down...

引用:
原帖由 JRFANS 於 2010-8-10 19:37 發表

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hpho ... 693968041_4710660_4 ...
嘩...哂冷
全部都係Kato動力車?

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-8-12 10:41 發表
只能買star train 頂下癮
?ib_____D5AZlzfy7
http://a367.yahoofs.com/hkblog/VrPNr1CeFQJwJP__DOT__Fs7f7Nu ...
11兄, 你呢堆係咪動力車嚟架?

引用:
原帖由 JRFANS 於 2010-8-12 21:55 發表

全對呀
我仲有架E2系
J兄有冇砌layout呀?

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-8-16 23:03 發表

TOMIX果set 基本組太巨型
平時d tomytec都係放入背lon到
成set火車咁大盒實避唔到, 有冇人可以幫你打電話俾海關, 約佢地出街, 跟住乘機闖關

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-8-21 18:11 發表
終於拎左番屋企
我仲厚住臉皮話同阿媽講呢盒野係交換網用d價值$400既模型換番o黎
呢盒野比預期中大好多
對比番架truck3
http://a367.yahoofs.com/hkblog/V ... a7b_3/blog/ap_20100 ...
恭喜11兄成功通車
個月台都真係好正, 係咪一次過買呢? 加埋人仔同街景就perfect喇

相關搜索目錄: 模型

引用:
原帖由 鴨蛋 於 2010-8-23 14:16 發表

小弟初來報到..請各位多多指教..

小貼工廠情景(初型)
?TTA0FdMBSdHV6szM

夜景..
http://a367.ya ...
鴨蛋兄, 你張枱好耐歷史啊...

回復 1055# 的帖子

今日一入
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2010-8-25 00:10
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2010-8-25 00:10
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2010-8-25 00:10

引用:
原帖由 JRFANS 於 2010-8-24 23:16 發表

係邊到買
我都走去入先
J兄, 都係太空商場咋~

引用:
原帖由 taken 於 2010-8-25 01:02 發表
鴨蛋: very good item and i have your old cartoon table too, i use that table to do my homework

reeves: you got good item wor, how much and where buy it?
Taken兄, 都係太空商場, HKD$##), 個盒大而無用

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-8-25 10:23 發表
?ib_____DqDIEshyZhttp://a367.yahoofs.com/hkblog/V ... /blog/ap_2010082510 ...
毒男or宅男?

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2010-8-25 15:06 發表

對唔住師兄, 千錯萬錯都係細佬既錯
所以小弟唯有POST多D相向師兄謝罪
?ib_____DK8TmqLwIhttp://a36 ...
嘩...11兄...配埋白色Fuso...救命呀

引用:
原帖由 kimsin 於 2010-8-26 09:33 發表
kimsin兄鍾情白頭櫃車?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。