推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

27 12
發新話題

黃玉郎醉拳

黃玉郎醉拳

會唔會話 "黃玉郎" 係靈童再世, 由老祖宗之女"趙碩芝"
溶化玉郎的心, 破處後叛佛, 踏上武道的征途.

最後講到擁有5維空間0既天尊, 欲攻佔地球,
"黃玉郎"和"南宮問天" 合體 變成 Kei V   

都敵唔過天尊, 最後要扮"基老"先嚇走天尊.....

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-11-7 09:09 發表
现在这本“黄玉郎醉拳”,宣传广告看到依家,如果没有放上“醉拳”,鬼知道在宣传紧醉拳啊!!根本又是另外一本龙虎门系列的书!
如果要以( ...
主角梗係"黃玉郎", 咸書點會無男主角...,.

神掌龍劍飛  都應該 改名叫   黃玉x神掌

揸波龍爪手  書名人物 精到勁過如來幾倍......

我都唔明福龍點會幫肉郎畫本咁0既野......
一睇預告就知唔掂......

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-1 15:24 發表
我都唔明福龍點會幫肉郎畫本咁0既野......
一睇預告就知唔掂......
睇下福龍幾無耐就知受幾大壓力....

研究下幅圖, 兩團肉係正中間, 而且空間比個頭大.
一睇就知筆者係胸部星人啦...........

連我lee個"醉拳字典" 都一d興趣都無, 就知內容及宣傳有幾咁失敗!!!

通常小兵器都會用"鉛榨"做, 碰得多可能會中鉛毒都唔定......

黃玉郎醉拳 比神掌龍劍飛 更差.....

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-12-4 14:10 發表

係?神掌我已經覺得係搵野o黎搞,即係醉拳可以當睇佢唔到
直頭唔掂! 我隨便舉個例子就知.

如果目標客戶係舊醉拳讀者 , 咁百分之1000會失敗, 因為重點人物描寫就已經錯誤.
根本連舊讀者最鐘意0既人物都未知, 咁當然係抵佢啦!!!

或者目標客戶係龍虎門讀者, 一開場殺7個 , 傷盡7個人物0既fans, 金鐘罩12關百毒不侵,都毒得到,
而且最重要0既係, 新著龍虎門'王風雷傳'黃玉郎醉拳, 真係當讀者係抽水機器. 但讀者始終會有佢0既消費低線.
唔係出一本佢地就要買一本. 睇一'二本最後無隱,連書都cut埋.

其實神四0既潛力遠比三本書高, 所以我唔明福龍點會咁蠢要接這種爛書.

ps:小劍仙頭髮膚色變白, 係因為吸左魔宗為種0既種功, 種功吸納左"玄陰地氣", 連地熱陽氣都吸埋 , 故小劍仙要用湖水散熱.
     乜"透明幻師", 小劍仙一d都未吸過, 惜花吸左幻體, 逆天唯我吸左"透明臂首"
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-12-5 00:56
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-12-5 00:56

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-12-5 08:14 發表

之後緊係玩完上面玩下面啦.....
同埋用招長虹貢日一野射佢
肉郎不傳必插絕招"童子極樂"

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-12-5 15:34 發表
不過o個陣我唔明...點解無忌識哂上下卷..但係都打唔嬴只識9死同萬毒既小劍仙呢???
記得無忌剩係識上卷.都可以同辟邪打個均勢...但係鍊埋下卷..應該勁好多先係...而9死同萬毒加埋都冇理由勁成咁.....
當年九宵上下卷剛大成, 打日帝月后就嚴重內傷, 未有機會同小劍仙比過.
故一直被小劍仙追殺.

後黎王無忌 沉左冰火二界血池水先發揮到12成功力.但都唔夠七殺教宗打.

總結黎講, 朱邪風和七殺教宗同級, 小劍仙肯定係二人之上.
故九死邪功, 以毒護腦肯定勝九宵上下.
本帖最近評分記錄
  • 魯魯修 體力 +20 精品文章 2008-12-9 16:12
  • 魯魯修 威望 +20 精品文章 2008-12-9 16:12

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-12-11 14:29 發表
上星期五行過報攤見到仲有本刀仔版,卒之為刀而買書......
睇完內容,一個字:妖
開首就無忌戰老練,大佬,人家練辟邪話晒o係舊屎都做過最終頭目,你第一期就拎佢出o黎搞到頭崩額裂,想點?
睇完第一 ...
因為"肉王潮"技窮啦麻!!!
以為造大宣傳 "賣下廣告"及"開記者會"就得乜!!!連宣傳最基本0既野都未識就知道未夠班啦!!!

唔怕提醒下"肉王潮"員工!!! 要搵工就快快走.....

之前佢地用5億買左間大陸公司, 俾個大陸佬借殼上市,
哥間大陸公司老細現時會不停換股, 故會攤薄"肉郎"的股份.
咁蠢羅間公司0既控股權俾人, 而自己仲要貼錢買件負資產0既野.

只有一個原因.
係"肉郎"或某人 唔睇好漫畫行業0既未來, 故要轉型試試新行業.

而且我懷疑福龍間新公司根本係肉郎開0既,正進行五鬼運財中!!!!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 冰河 於 2008-12-11 15:36 發表

傳聞話因為自玉皇朝上咗市後,好多嘢肥佬黃都話唔到事,常常俾班董事head住!
所以肥佬黃便谷鬼氣,同龍少開間新公司!
唔知堅定流?
佢蠢姐, 將18.幾0既股份轉去另一間BVI, 再由這間BVI提名自已人入董事局, 再提名主席咪得囉!!!
唔洗下下都一定要自已做0既!!!!

宜家!!!無機會囉!!!已經俾人攻到入城門........

引用:
原帖由 冰河 於 2008-12-18 11:30 發表
剛剛行了十四檔報紙檔才找到原作版太極劍!
唔係下!!!咁0既劍行左14檔???
得閒休息下好過啦....

相關搜索目錄: 報紙

今期雜誌講"趙碩芝"個X假0既, 19歲仲係A級, 20幾歲就變做E級....
難為肉郎仲為左佢"對X" 請佢做醉拳代言, 又幫唔到手, 應該告佢行騙啦!!!

PS:肉郎爪牙好叫肉郎查下數啦!!應收帳大增及商譽專利權估值咁高, 過幾年後突然宣佈XX   

相關搜索目錄: 雜誌

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-12-27 09:16 發表

鍾英偉說上期專欄提過,我們希望盡量符合《醉拳》的題旨,為此阿興跟我特別構思了一套拳法,想盡力將這套武功,提升到像"如來神掌"一樣,成為本書的招牌武學.
網上面有人話,肉郎係專欄點解搵"趙x芝"做代言人 , 話佢乜性格乜冷酷.
直接老實講睇左個胸所以搵佢咪得囉!!!!!!

反正佢張圖都係個胸先係焦點架啦...

引用:
原帖由 neeker 於 2008-12-30 02:10 發表
醉拳漫畫﹐不是本來就應該這樣嗎﹖

如果這本書一開始就規規矩矩地說一個故事﹐也不會落得被這麼多人唾罵的地步。一開始方向錯誤(老祖宗/龍虎門/王無忌無端端大戰練辟邪)﹐就算無忌大敗練辟邪也沒能讓讀者有大快人 ...
我睇燒18期錢應該無問題,佢地泄得起!!!
佢一開始就乜人物都無介紹, 明顯係針對舊讀者而畫, 新讀者固然睇到咀都 "0"  埋...  

我睇送乜都無用, 應該買"黃玉郎醉拳", 隨書附送"DELL 四核心NOTE BOOK"一部.
銷量立刻上升至10萬本.....

[quote]原帖由 yuyu6 於 2008-12-28 03:34 發表

再搵佢做代言人之前要唔要叫肉郎睇番兩年前0既照片呢!!
我睇肉郎最後自己耍"傷心劍"

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-4 04:50 發表

今期雙仙毒鬥,便宜了王無忌練成毒經 ...
乜書黎架!!!真係趕客!!!!

我睇送dell NB 都唔掂.......

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-1-8 14:01 發表

我一定係有心人之一,因為我覺得本書完全唔得,買o左第一同第三期有刀劍版就算,早cut早著
我睇討論區人地話乜"醉翁拳意" , 真係笑到我呀.....低b成咁都有......

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-9 19:14 發表

今期王無忌練毒經,小劍仙耍醉拳-醉翁拳意 第一式 拳芒畢露 ...
肉郎之意不在芝, 而在乎於雙峰之間.....

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-1-12 14:54 發表

因為飲醉左唔覺係假野嘛!醉翁拳意,果然有心思
咁又係...飲醉左, 假0既都變真....仲可以使出.....
郎翁拳意 第一式 "峰"芒畢露

唔知趙小姐 哥幾式傷心劍法, 會唔會用最後一式"淒風怨雨"0既時候

把劍碎左, 對"波"都.......

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-1-19 14:03 發表

話唔埋碩娃勁過原裝醉娃,人家射劍芒,佢就射乳芒,谷爆個鹽水袋,以鹽水傷人,呢招勁呀!
唔!! lee招太強啦!!!
透之身體潛能! 將人類0既極限推升至40成功力.
鹽水化成萬千冰晶, 猶如千個高手同時出招.

睇黎只有"終極白炎" 可以一拼......

27 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。