推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

點解身負易筋白級的空聞 & 身負不死禪神功上乘境界的班禪都輸俾有金鐘11關功力的金如來,2個超級高手都打唔過1個金如來...
音樂無界限

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-24 22:53 發表

咁都仲講得通,...金鐘11關係高過易筋白級,..而且金如來有掌法之王既如來神掌,...招式上應該贏哂!
突然間諗...金如來的天佛掌 vs 邪神的達摩神掌(係咪叫《達摩神掌》,我唔係好記得),戰果會係點呢??
同丐幫降龍掌打戰果又會係點呢??
音樂無界限

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-24 22:53 發表

咁都仲講得通,...金鐘11關係高過易筋白級,..而且金如來有掌法之王既如來神掌,...招式上應該贏哂!
我怕到時金如來出場果陣又係吹水多咋
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-24 22:41 發表

可能金如來練的是離火玄冰功,話哂都係「如來神掌」的經典絕學,唔可以寫差佢,廢事影衰龍九州,龍戈兒等「如來神掌」主角!
如果話空聞練金鐘罩練到去10關...咁輸俾金如來都話啫,但仲要有個班禪一齊喎。咁金如來的功力會唔會真係set得太高呢
音樂無界限

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-24 23:12 發表

呢個可能性好高!! 可能連六陽既小虎都打唔贏!!
如果到時真係咁都幾無奈
音樂無界限

今期點解石鐵會叫小鷹去幫拖o架??石鐵功力高過小鷹幾條街喎,叫小鷹幫拖砌老烈火咪又係叫距去送死

下期...青天都係時候同大家say Goodbye,由頭到尾青天都好似冇乜點威過

音樂無界限

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-5-31 14:37 發表
火爆同神火係咪逃過一劫?

胡琴慘死,酒精會否出手?
酒精唔係走火入魔咩?果陣有一期話酒精同小虎打完之後...話酒精走火入魔功力上唔返巔峰時期...我有冇記錯呢

青天真係慘死,雖然覺得有D可惜,但起碼青天臨死前都好鬼勇猛。
我覺得今期小虎都似返個領袖,但小龍無神神又爆一句『火雲邪神,我已看到你的末日!』,點解小龍哥會講得咁口響??
音樂無界限

風雷殺性回歸
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-6-10 22:37 發表

做大事要有耐性,不能急功近利,用幾多金錢,時間,犧牲幾多,唔係重點,最後的結果先最緊要.
咁似我上司成日講果D嘢ge
音樂無界限

王風雷,勁!!

但我怕風雷日後的性格會變得自暴自棄,畢竟殺唔到劍妖為胡琴報仇,對風雷嚟講仲慘過去死...
音樂無界限

引用:
原帖由 kincs 於 2007-6-21 15:13 發表
今期正式宣判星宿派死刑!
吸功大法話咁易就比人搵到破解方法...
佢地再無任何威脅

究竟粒舍利子有乜用? 羅剎白蓮都咁想要~
吸功大法破解之法過於紙上談兵,實際對戰上未必收到預期之效

除咗用粒舍利子嚟練功外,我諗唔到有咩用途
音樂無界限

突然間好想知火雲邪神個網名係乜??有冇玩埋MSN呢
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-7-2 16:53 發表

我講樣野你聽啦,是千真萬確的,話說玉郎寫邪神叫金羅漢返去金剛山,閉關苦練十一關,避免老邪向金羅漢查問「澳門之戰」嘅野,玉郎同D編劇大意忘記左,華九公比的是假口訣,錯誤已鑄成,玉郎曾經諗過,唔理咁多,夾硬比佢練成,但D手下話如果咁做,唔係好妥,於是改劇情,作個理由,說老邪征召金羅漢,出征白蓮,等佢冇得練金鐘罩住!
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-7-2 20:26 發表

我只係奇怪咁都得
音樂無界限

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-7-3 16:07 發表
今次大反攻(飛仙同老仙)要俾龍虎群邪攞來際期真慘
有幾慘,距地𢭃得邪神份禮金,就預咗俾龍虎群邪攞來祭旗,更何況...
老黃要你今期死,話之你係邊鬼個
音樂無界限

《火雲》&《新龍》...通天百年大典果part好似唔係好夾喎,《火雲》果面邪神好似好cool咁...話打就打,《新龍》果面的邪神就理智D

其實當初出藍浪為乜?出藍浪果陣又話藍浪會搞到龍虎門週身蟻,但幾年嚟藍浪除咗俾人拮pat pat外,都冇乜點搞過龍虎門班友...咁藍浪哩個角色就不如死咗距算啦
音樂無界限

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-7-15 08:47 發表

如果金如來有十一關既功力, 未必會輸比金羅漢!   
但係金羅漢有本身體重 X 2的金鐘罩10關功力喎...所以金如來基本上係輸硬

音樂無界限

引用:
原帖由 ploi 於 2007-7-19 23:27 發表
忽然記起一個人物仲可以解釋殺氣劍氣,
他身負強大劍氣,實力亦高,相信亦可以勝老邪...
但未到老祖宗的境界...

當年既天下第二...好似係叫....劍神???????????
小弟當年仲細,仲未識睇漫畫...
其實劍神係乜水?舊著中出現過
音樂無界限

好想知...
飛仙幾時出場?
星宿老仙又去咗邊?俾蚩尤埋咗單
白蓮教同魔鬼黨的合作仲會唔會繼續?
風雷的冰火勁隱患有冇得醫?
華九公同王小虎哩對〝義父子〞仲有冇keep住聯絡?
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-7-22 08:36 發表
邪神曾經向哈僕迫供,關於三十年前往事,哈僕也講出傷老邪那人,劍法神通,用的可能是九死邪功,問題來了,邪神在二十歲已見過老祖宗,當佢聽到哈僕的描述時,「老祖宗」這個名字,無理由不在邪神腦海出現,真奇怪!
因為當時老黃未諗住( or冇諗過 )開多本書講邪神往事,所以邪神都順理成章都暫時〝失憶〞
音樂無界限

雖然話戰狂係乜鬼前赤柬領袖,擅長埋身格鬥,但距好以冇乜內功底子喎,俾小虎以六陽功力踢幾嘢都好似冇乜事咁,冇內功底子都可以捱到六陽的攻擊力,咁邪神、無敵、金羅漢哩班友練功嚟做乜,最後仲要三皇聯手...咁不如戰狂去做羅剎教主啦:bird:,啱喇...咁啱今期元老會話要捧新一任的羅剎教主,就捧戰狂做下一任的羅剎教主啦
音樂無界限

引用:
原帖由 kincs 於 2007-7-27 17:12 發表

其實我好想知如果老祖宗唔幫手 黑級浮圖可以擋到幾多
可惜無得睇......
我估邪神可能撐唔住...
同類情況:
醉魔俾四小將用石油氣炸...都炸到嚴重內傷...
當時醉魔練上《七十二天罡》頂峰,斷估都大約有金鐘10關功力掛
邪神有黑級功力啫,但白骨爆果D係軍火炸藥喎,如果邪神自己去頂...就唔多樂觀

音樂無界限

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-8-6 12:06 發表

你唔提,龍記班編劇或者都唔知有哩件事!

不如我地去做龍記編劇,不過一個月最低工資要有2萬喎,咁出嚟的效果肯定仲好過距地口中的『優化工程』

相關搜索目錄: 工程
音樂無界限

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-8-6 20:47 發表

又係wo,老黃咁愛佢
話唔定六陽裂頸腳就可以打低老祖宗
又或者用「過人勇氣」+「無比鬥志」+「電光橫空」(係唔係雷電神腿有一招類似既野?????)就可以追到御劍飛行........
玩哂~~~
如果係王小虎的話,老黃實係話王小虎的眼神、鬥志等各樣嘢都好似死鬼王無忌咁,令老祖宗神不守舍導致輸俾王小虎
音樂無界限

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-8-7 17:34 發表
有人話元老王原名係天武雄霸wo..
吓?!
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。