推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 borborichijo 於 2007-8-23 00:20 發表

如果小虎一打二對三十層天三郎+蛟爺,之後再以傷疲之身以招式險勝新著賫"平凡"二郎呢?咁先可以表現出虎哥賫八陽龍虎神威!

黑龍+亞柴追殺白鷲追到返伊賀派...之後金鐘八. ...
咁樣就真係誇張左d..
而且浪費左鐵二郎呢個角色,話哂舊著一出場踢到小虎成隻狗咁
輸都唔可以輸得咁肉酸

引用:
原帖由 borborichijo 於 2007-8-24 09:50 發表

化灰瓱單野都算咯...其實睇�W龍記咁多年,如果佢地寫返好DD,好多有問題賫野我相信好多讀友都可以好似我咁當冇睇過...佢話優化我本來我都冇匕期望,但係而家好似衰過以前...

要優化賫 ...
岩岩睇番東衛比人化灰個期
真係覺得好誇張
有冇c兄知東衛功力大約有幾多關

大家覺唔覺今期東方無敵個樣好搞笑
第20頁左上個個樣就咁陰沈
第21頁最低個張圖就畫到佢好令仔 有種白面書生feel
點解會咁

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-8-25 00:44 發表

個東衛可以同電神打成平手﹐既係話佢同火神係同一level啦。我記得有一拜係天台小虎同韋各自用六陽同七章互拼一招﹐而個結果係平手。咁小虎就話六陽相等與七章同七關。所以﹐我唸東衛功力大約有七關。
7章等如7關??
咁韋陀出場個陣咪同宜家既黑龍一樣級數
即係黑龍會比邪神化灰

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-8-27 02:06 發表

七章唔輸七關架﹐蓋世堡一役有一幕老邪神想踢爆阿柴而當阿柴不知所措時﹐韋陀飛身撲埋阿柴道然後抱佢飛﹐果陣韋陀背脊中左幾野黑級霸腿都冇死到。
咁黑龍同宜家既韋陀比就真係差左d..

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2007-8-30 19:33 發表

好個虎少帥,在他身上完全看不到大將之風.
老黃d橋好不知所謂..
根本就係抄大唐雙龍傳

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-8-31 23:30 發表
哈,今期火雲邪神就好睇過龍虎門喇。特別係前半段,打到七彩。

圍攻火雲邪神,顯出各人功力高低。最勁當然係老天尊,35 層天加鬼神辟易,踢到火雲邪神陷落地面。其次就係白無涯,已經去到 34 層天, ...
不過都好既
起碼比邪神有進步空間
同埋邪神死左之後如果有人練成易筋經,都可以話佢去到高階,勁過邪神
咁龍虎門d人先有得打

引用:
原帖由 kpluk 於 2007-9-2 01:13 發表
其實小虎得六陽仲𠗐𠗐行先咪盞死先, 應該幫小虎谷上七陽, 可以話月仙兒求明鏡整粒十陽大保丹俾佢再加老虎八陽催谷練成
另外老虎重修家傳降龍伏虎勁發現可以加強九陽神功威力, 降龍勁加三成攻擊力, 伏 ...
但咁樣小龍好似過份屈機
又九陰真經(有好大進步空間),又百毒不侵(我既黑龍 ),如果連大挪移都學埋就..

唔知大家仲記唔記得
新龍早期個陣
有一次邪神係度唸有邊個高手佢認為有得同自己匹敵
結果佢就話老天尊,痴由,東方無敵同埋文殊都係...
問題係..火雲仔後生個陣幾下就收文殊皮:smile_42: 點解仲認為對方同佢有得匹敵

今期大約講咩?
有冇巴打可以透露下

今期老黃係唔係爆左劇情出黎..?

下期童子比人破身
期待而久既重頭戲終於出場

引用:
原帖由 IFHM 於 2007-10-20 16:50 發表

請問媚娘最後係點 ?
比火雲仔扮狂僧殺左

可以咁講
飛仙同老仙實力差唔多只係限於超神氣之道未成功練到頂峰個陣
宜家佢已經練到頂峰,所以實力就超越老仙,同邪神看齊?

ps:老仙既吸星大法係未完功,比痴由破壞左

d編劇真係唔小唔得
個個都冇腦
明明青天死左個陣又話要邪神血債血償,填命之類
宜家大大個教主企係度又唔出聲 仲話係虎少帥,摺得啦
比著舊著小虎,二話不說大叫火雲邪神,還我兄弟命來就整招青龍出洞過去啦
仲好似宜家咁莫哂薑咩

引用:
原帖由 kincs 於 2008-1-4 16:38 發表

之前小虎就係好似你講咁 見到老邪神 二話不說就整招青龍出洞過去
結果比人一野打佢返去療傷 比讀者恥笑左勁耐
難得而家小虎終於學精左 無咁衝動 算係有改進
但宜家小虎比我種感覺係邪神封洞,巨炮出洞
當初大反攻又話要邪神血債血償,宜家又死狗咁
同埋林谷死左無耐....佢好似冇青天死個陣咁激動

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-1-4 17:38 發表
各位龍迷,我翻睇左今期 N 次,勇哥哥同刀仙完全無任何身體接觸,但刀仙竟然都可以受重傷,真係好令我費解。

勇哥單憑中階黑級浮圖氣勁就已經可以將功力稍次o既刀仙震到嘔血,如果第日真係打中的話,刀仙必定會 ...
化灰神功再現龍虎門

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-2-17 12:28 發表

如果那個不速之客是星宿老仙,有無可能是刀仙中毒後為了自救,自己用左手刀斬斷拿刀的右手臂呢?
如果刀仙用手刀可以斬得斷隻右手
咁刀仙既護體氣勁都幾豆腐

今期龍虎門好好睇
係近期少有既好作品
編劇今次抵讚

睇完今期
真係越黎越覺得邪派中人性格仲好過所謂正義既龍虎門:smile_42:

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-3 22:52 發表

係唔係講烈陽神呀,我都覺得佢好有情有義....
但烈陽神自己都被騙,老邪神又點知事件嘅來龍去脈呢??
起碼都有情義過所謂王小虎好多
之前又話幫青天報仇
宜家聲都冇句

我想問胡編劇係唔係真係冇腦
刀仙隻手都斷左..點樣扮雙手健全既飛妖
就算講佢駁隻假手上去都冇咁快啦..1日都唔夠既時間

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-5-15 21:10 發表

又睇下胡編劇下一期點寫!
如果唔係扮既又似拖橋
何必呢胡總

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-5-15 21:48 發表

宗兄,無謂害銅猩啦!!以佢咁既功力(得5成既洪東內力)係新龍現時連韋陀風雷都有教主級功力下,要佢重出江湖,除左要佢"慷慨赴義"至有突出戲份外,真係同行動佈景板無咩分別,我總係覺得俾佢做一個 ...
其實龍虎門弟子及上師父功力係唔準的
睇下活佛同老烈火就知

X佢老X台灣狗連我個ACC都玩撚埋
係龍虎門非官方網用我個名黎留言
正屎忽鬼

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。