推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-1-15 11:54 發表
不過,玉兒10幾歲入Cambridge,未到20歲有博士學位
我真係想知佢修邊科?
同埋,佢用咩passport去英國呢?
小学生都识啦: 读剑桥大学要几耐呀? 系........................3秒钟!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-15 17:48 發表

我鍾意劍魔,紫電無儔,勁爆!

不過上面位師兄講得啱,愈遲出場就愈勁! 
同意!但严格来讲,剑痴仲在龙虎门出场。
所以在现时情况还是劍魔较强。

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-15 13:59 發表

其實老黃無端端講玉兒讀大學有什麼關係呢??  
想讲玉兒是一个懂武功的才女、玉女同处女咯!

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-1-17 23:20 發表
黑龍呢次發啦!!
金鐘聖僧一定o等緊佢!!!!
如果系加藤鹰等緊佢咪...............................

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-19 04:05 發表

學"加藤鹰爪功"!!
一爪抓到邪神潮吹!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-21 12:48 發表

邪神同老妖嚟君臨天下好可能嚟睇樓(豪宅嚟架),老妖拎嗰喼好可能係錢,係用嚟落訂嘅,帶埋苦禪可能係順便睇埋風水
新楼盘,梗有冤魂,苦禪去打番堂斋,边咗凶宅好难放出去咖嘛!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-22 18:52 發表
小弟有個疑問,喺老黃嘅武林世界入面達摩祖師以一人之力創出“洗髓經、易筋經、金鐘罩、童子功”等少林系列神功橫掃古今中外武林,咁佢算唔算得係古往今來最好“抽”嘅人呢?佢一個人創出少林系 ...
咁老祖宗想飞升成功应该改练呢D功夫啦!
仲话对飞升有研究?
真系On99!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-24 00:01 發表

呢句啱!!所以,....最後所有教派被滅,但所有教主都唔死!!
你話奇唔奇呢!! Impossible is nothing嘛!!
到时咪出版龙虎门外传:罗白篇。
讲罗白俩教点死灰复燃,铲除龙虎门!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-24 14:44 發表
今期終於開估,伊賀派俾黑龍戴着個頭盔果然有機關,難怪可以俾石黑龍D手腳完全唔使帶手扣啦!
乜叉机关甘劲呀?
连8关的黑龙戴咗都要买佢\怕?
你睇下如果换咗系金锣柚戴呢个頭盔,唔使两嘢就振爆佢\啦!
可怜的黑龙,继韦陀后另一个俾屈低几班的主角。。。。。。。。。。

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-24 14:44 發表
今期終於開估,伊賀派俾黑龍戴着個頭盔果然有機關,難怪可以俾石黑龍D手腳完全唔使帶手扣啦!
乜叉机关甘劲呀?
连8关的黑龙戴咗都要买佢\怕?
你睇下如果换咗系金锣柚戴呢个頭盔,唔使两嘢就振爆佢\啦!
可怜的黑龙,继韦陀后另一个俾屈低几班的主角。。。。。。。。。。

引用:
原帖由 無謂之 於 2008-2-15 20:07 發表
唔知黑點整翻粒電震出黎
唔知有冇装粒在“小黑龙”上,边成电棒呢?

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-2-21 17:42 發表
我覺得今期好好睇呀,估唔到飛仙同刀仙會聯手抗敵,希望佢地可以打死老仙,就算同歸於盡都無所謂,因為老仙真係好乞人憎,最好快 d 死。

好開心見到黑龍有感情線出現,如無意外,伊賀愛做硬黑龍條女。咁咪好 ...
但小虎个件去咗美国,守紧生寡啵!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-2-28 15:56 發表
星宿老仙偷雞唔到蝕把米,冇左隻腳和一隻眼!  
加个铁钩可以转行作铁钩船长啵!
合晒老仙的个性喔!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-3-4 22:22 發表

跟番舊著條水嘛,每次見到監倉、山洞,佢梗會有著數
最正个次应该系旧著是留落荒岛搞掂阿银玲,做咗元始门国舅爷。

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-3-4 22:22 發表

跟番舊著條水嘛,每次見到監倉、山洞,佢梗會有著數
最正个次应该系旧著是留落荒岛搞掂阿银玲,做咗元始门国舅爷。

引用:
原帖由 ╭∩╮(︶︿︶) 於 2008-3-8 16:46 發表
據記憶
醉魔果個72天罡好似係出至黑教
醉魔都有成9至10關功力
咁我估作為教主應該都唔會差得去邊既...
但如果同旧著一样一运功到顶峰就气管炎发作,就算有12关功力都冇用啦!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-13 17:09 發表
龍尊者有密宗活佛七成功力,再加多兩個尊者都抽唔贏八陽初階既小虎(唔好話小虎有八陽頂峰呀,...人地九章初階七重天初咁耐)要用氣油淋!! 密宗活佛勁得去邊?? 但飛仙又話密宗活佛同自己差不多,...即係...???????
即係优化失败,D功力设定又再乱咁来咯!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-13 17:09 發表
龍尊者有密宗活佛七成功力,再加多兩個尊者都抽唔贏八陽初階既小虎(唔好話小虎有八陽頂峰呀,...人地九章初階七重天初咁耐)要用氣油淋!! 密宗活佛勁得去邊?? 但飛仙又話密宗活佛同自己差不多,...即係...???????
即係优化失败,D功力设定又再乱咁来咯!

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-3-21 02:45 發表

虎尊者兩期就玩完,密宗神功沒練到家...
记得旧著的虎、豹尊者都好渣,三、两吓手势就俾人KO。

同埋唔知班所谓高手(老仙、老烈火同活佛)唔知系唔识教功夫定唔识收徒弟,个个D徒弟都渣到冇伦,得个亲生在似样D。

引用:
原帖由 Mika 於 2008-4-4 02:13 發表

我係半年前Cut左! 真係頂唔順D勁核凸畫功同D弱智劇情! 不斷出人拖書, 全本新著高潮位只有三個: 第一, 打大龍頭; 笫二, 邪神會聖上; 笫三, 老邪親征白蓮; (由於火雲係外傳, 所以唔算入新著內)......反而Bug位勁 ...
Good points!
Totally agree!!!

引用:
原帖由 neeker 於 2008-4-8 16:55 發表
黑龍一定升九關。冇可能升級之後冇得威(因為佢係三皇﹐阿韋哥唔係)。睇怕密宗活佛九成都係準備丟架。
希望密宗活佛唔好学老烈火一样,出了未威过就俾龙虎门班小辈祭旗。
更加唔好俾小虎埋单!!!!!

引用:
原帖由 neeker 於 2008-4-9 10:27 發表
其實新著o既歹角(“高手級”o既)多數都幾水皮。好懷念以前星宿老仙吸小苦功力吸到佢變人乾...
如果同样剧情在新龙出现, 肯定大快人心!!!!!!!!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-4-11 13:25 發表

搏唔過,星宿老仙可能,有套方法,防止別人吸功(例如:同歸於盡),如果有乜差錯,就蝕大本
净系老仙D都功已经博唔过啦!
吸吸吓老仙放毒咪大剂?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-4-11 13:25 發表

搏唔過,星宿老仙可能,有套方法,防止別人吸功(例如:同歸於盡),如果有乜差錯,就蝕大本
净系老仙D都功已经博唔过啦!
吸吸吓老仙放毒咪大剂?

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-16 18:48 發表

因為嗰陣肥老黃重金禮聘咗一班電視編劇寫故仔嘛。
记得旧龙600期时曾经介绍过班猛料编辑,记得才子--肖若源也是当中一份子;
另外几个出名小说昨日也曾经帮过肥黄编故事,好似黄易编过醉拳、黄鹰编过如来神掌。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。