推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

九龍仔街坊惨痛回憶 1954-07-22 日之火災

引用:
原帖由 維圓阿伯 於 2019-9-10 14:35 發表
李十乘正契弟
口是心非
求神拜佛不如管好佢班靚啦
香港煱根原四大-,...X大家族食乾食靜
蟻民人人執餅碎食咪
”借題發揮”
駝背亞伯今次真係臨天光瀨尿
一褲都係
衰收尾
連官媒都踩佢一腳
點醫都醫唔返
大把錢又有乜用
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 維圓阿伯 於 2019-9-10 14:35 發表
李十乘正契弟
口是心非
求神拜佛不如管好佢班靚啦
香港煱根原四大-,...X大家族食乾食靜
蟻民人人執餅碎食咪
”借題發揮”
四大家族中
有三家話會陸續捐出土地益下蟻民
唯獨是駝背阿伯話唔跟
都唔知佢想點

阿伯前輩的電腦唔知攪掂返未呢?

相關搜索目錄: 電腦

通了波仔好幾年了,回想當年在中央飯店和網友一敘,有幾位網友不約而同苦口婆心地勸我去做詳細檢驗,先至知道血管嚴重阻塞,及時做心導管手術,執返身彩。

當年那幾位好像是LAWRENTO 和 tiutiu1 前輩等,未知他們近況如何?

一哥你好,小弟今年身體麻麻地,上個禮拜有老同學請飲靚紅酒,去上環尚興又食鵝肝鵝片,一班同學整咗支Sauternes1998 及Chateau Latie 2003. 第二朝發高燒,跟住隻右腳腫到豬蹄一樣,可能係被毒蟲咬,又或者是細菌感染,加上本身有糖尿及高血壓,飲酒後發哂出來。

連隨去急症室,證實是cellulitis, 吊咗幾日抗生素,稍為好轉,住了七日,到前天(21)才出院,要繼續食抗生素。

我地呢班老坑,真係要小心保重。

相關搜索目錄: 紅酒

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2019-12-26 21:06 發表

今晚上網,又喜見理兄貼文!理兄你是太不該了,我哋呢班波友見到靚酒靚女一定要狠心拒絕引誘,受過這次教訓,下次你應該不敢了。小弟通波仔也已10年有多,身體情況還算及格吧,可惜兩月前右耳突然耳鳴兼有低 ...
回壹哥,小弟隻腳應該係行山時被嘢咬到而中招,同飲酒無關。

但到現在已經個多月,抗生素已經食了第六種,都尚未完全痊愈,亦都令人沮喪。

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2020-1-21 00:31 發表
見理魯兄久未回覆貼文及短消息,以為早已痊愈嘆世界中,是什麼病菌那麼犀利?是在瑪麗醫院覆診嗎?
回一哥,隻腳尚未完全康復,但要20/2才到期去瑪麗覆診。

引用:
原帖由 理魯竇 於 2020-1-31 22:10 發表

回一哥,隻腳尚未完全康復,但要20/2才到期去瑪麗覆診。
覆診完畢,慶幸無乜大碍,

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2020-2-24 08:49 發表
恭喜理兄康復,也希望香港及內地疫情快過,回復正常安寧生活!
講到疫情,中國上半場,世界下半場,看來下半場先至係戲肉。

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2020-3-15 08:36 發表

香港是國際城市,四通八達,人來人往,雖然說世界是下半場,香港看來也很難獨善其身,不受牽連!
有班人到現在都話要香港完全封關,但現在有幾萬個在歐美的香港學生要趕返來,咁究竟封定唔封?

引用:
原帖由 理魯竇 於 2020-3-15 08:50 發表

有班人到現在都話要香港完全封關,但現在有幾萬個在歐美的香港學生要趕返來,咁究竟封定唔封?
一大班港人返港,引致肺炎個案急增,但無辦法,唔通唔俾佢地返來咩。

引用:
原帖由 mtpen 於 2020-4-19 16:43 發表

掛住玩 Facebook,吾很得閒上嚟跟各位街坊吹水,大家別來無恙嗎?壹哥耳鳴改善了嗎?賤內亦兩耳患有耳鳴多年,曾往東區醫院睇 ENT,獲告知死症,勸節哀順變喎!
筆前輩終於返來睇下我地,熱烈歡迎。

引用:
原帖由 mtpen 於 2020-4-24 16:56 發表

您好,理前輩,這個竇是你的,也是我的,歸根結底是九龍仔的,在下有空定必回來跟各位街坊請安的!還請兄台定時放帖,不要令此專欄被鎖帖哦!
一定一定。

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2020-4-30 07:08 發表

理兄有否也在Facebook廣結好友?
Facebook 是非多,我甚少加入。

引用:
原帖由 mtpen 於 2020-6-14 18:48 發表

找到了嗎,南風兄? 至於自由呢味嘢,太虛無飄渺了,阿拉弗懂哦!即係拱,有緣則聚,whereas 無緣就 ... you know ...

www.youtube.com/watch?v=IBbYCH4GBlg

從此君王不早朝...............

清朝時代西半山巴丙頓道和般含道,蒼海桑田,百九幾年後變了這樣子。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 老街坊 於 2020-8-6 20:45 發表
美國政府,將會制裁「抖音、V7」,以後D職業特工隊,要改用飛鴿傳書。
抖音咁好玩,靚女又多,點解要制裁,條侵侵都傻傻地。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

今時唔同往日了.

引用:
原帖由 維圓阿伯 於 2020-9-1 13:52 發表
肥西黎爛果對港貢獻
培養出大量”人才“
亞伯前輩,太深奧了,唔明你講乜。

我有個老友,在8個仙時買了一手壹傳媒,花了8舊水,仲專登取了實貨,話等佢執笠時留作記錄,點知無端端升到唔稱唔楚,賺咗成萬蚊,買酒飲都有排飲,用彩色影印影低張股票留作紀念都不知幾爽。

美國疫情開始失控,最近五天確診數字係6萬,7萬,8萬,9萬及10萬,好恐佈。

引用:
原帖由 ali 於 2020-11-7 16:39 發表
美國佬遙遙領先  過咗千萬

美國的Active case 是很多,反而印度的是很少,是不是美國的醫療水平不及印度? 抑或是印度人抵抗力強,已經是百毒不侵。

香港就快有得打疫苗了,我地班老柴應該可以優先吧?

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2020-12-15 21:20 發表

懇切期待中!!之後可旅遊嗎?
去旅遊? 睇怕都要一年半載了。

相關搜索目錄: 旅遊

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。