推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

26 12
發新話題

隨想

引用:
原帖由 brasco 於 2006-8-13 04:06 發表
when i was a young man...

my father told me that---> "there are too many regrets in our life already....dont make yourself an additional one!!"

dad!!....i'll try my best!!....
一講起daddy我自己都會眼紅紅
there are too many regrets in our life already
有好多野想話比佢知, 但佢已經聽唔到lu, 點解唔好好o係佢生前同佢傾呢...一直後悔至今

引用:
原帖由 brasco 於 2006-8-13 18:57 發表

人總會o係失去之後先至懂得珍惜....

but never too late....好好愛鍚媽媽啦!!........

p.s.收o下D脾氣呀!!........
脾氣好難改, 由其係對屋企人
我其實唔識孝順, 阿爸唔o係度之後d脾氣仲衰, 但有咩事起上黎都係我扛起頭家既!
媽媽同我d緣份唔夠, 佢甲細佬多d, 我甲亞爸...
人大o左好多野會識諗, 但反而好多事做唔到....

引用:
原帖由 brasco 於 2006-8-14 03:30 發表

ok....巴士多口啫....

p.s.我地隨手可以搵到千萬個理由唔去做一件事,但要去做嘅話,一個理由就夠!!....
唉...去剪頭髮都可以用一個藉口唔去 ---->條街好熱

引用:
原帖由 ※京子※ 於 2006-8-14 16:38 發表

落街即刻打的..又幾熱?
呢d咪叫藉口囉

引用:
原帖由 funnybull 於 2006-8-15 23:05 發表
脆牛))))))))))))) LONG TIME NO SEE~~~~

引用:
原帖由 brasco 於 2006-8-22 02:37 發表
人心叵測!!.....
人有正有邪...
自己有做人既原則
損人不利己我唔做,偷呃拐騙我唔做...
相由心生! 點解D女比人溝晒? 咪因為自己心地唔好引至樣衰囉

引用:
原帖由 brasco 於 2006-8-24 01:38 發表
原來口直心快就係好朋友!!
原來有嗰句講嗰句就係真理!!

真係大開眼界!!....
hmm...........

食完個早餐寫兩隻字...

有些人的個性比較率直, 任何事比較喜歡用口說出來, 不喜歡放在心上...
反而有些人喜歡放在心裡, 不想表現出來...
每個人的性格各有不同, 但我自己喜歡交一些真心對人的朋友...

記得有位"酒量奇高"的好朋友跟我說"芝琪, 你不可能用自己的角度去要求對方用同樣的心態去對待你, 你把一些你自己認為可以交心的朋友當為好好朋友, 但對方可能只當你是一個飲飲食食的朋友而已!"

對啊, 這就是我交朋友時的弱點...但我發覺我在timway交了幾位可以交心的好朋友, 巴士你係其中一個, 所以其他人的心態我管不了, 你們幾個我是放在心上的!

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 brasco 於 2006-8-24 01:38 發表
原來口直心快就係好朋友!!
原來有嗰句講嗰句就係真理!!

真係大開眼界!!....
妖....唔睇張君post去巴士站都唔知咩事...
等我仲打咁多字..
我唔八人d post架嘛, 下次打明d啦, 反正佢會入黎睇

引用:
原帖由 ※京子※ 於 2006-8-24 10:56 發表

我的金句..
寧天下人負我..
我不負天下人
最弊有d人唔係咁諗呢...
算, 唔好再講呢d.....

引用:
原帖由 brasco 於 2006-8-24 13:46 發表

沉默或者敢言都唔係罪過,但假借口直心快作擋箭牌,肆意公開評擊別人,就難令人信服.
最終淪為人家笑柄,何必呢!??....

好!!....言盡於此!!....

涵養問題

引用:
原帖由 mnywong 於 2006-9-12 17:33 發表

神推鬼撞, 到此一遊!
我想問巴士你係咪話緊個個人係我啊 ?
唔怕妹妹挺你
對號入座好聽嘛?

引用:
原帖由 mnywong 於 2006-9-13 11:29 發表

妹妹 呢個term好敏感...

對號入座 ? janice ?
你豉油o者
成日聽咩?

引用:
原帖由 brasco 於 2006-9-14 02:01 發表

加兩個"!!"會唔會好d??....
乜咁執著架...
加夠!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!喇

引用:
原帖由 brasco 於 2006-9-24 22:07 發表
頂~~~~
頂 x 2

引用:
原帖由 brasco 於 2006-10-13 03:59 發表
一次我吃不下的虧,
但我堅持做我覺得啱嘅事情, 講我認為對嘅說話, 愛我值得愛嘅人
有時覺得你可能同我係同一個星座

有睇我個blog就會知"我估"係邊個...
巴...sorry, 我估得中或錯都唔重要求 我芝琪一向都係口直心快既人...
亦都有人叫我唔好寫...
但如果自己唔識檢討自己的話,
我只好列佢入君子之交淡如水一族,
亦都當我睇錯佢....

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-3 14:56 發表

一國兩制, 各自表述!.....

每個人都有自己黻礅, 唔一定妳甯[,
你睇我單洢}知囉, 妳估背後龠9雂眱!?

老友!!....送俾妳!!....

Frank Sinatra - My Way
J9DtKaq8TLM

And  ...
呢點我明丫....我無話我o岩....
哈....我終於知道...點解有d人係唔會同朋友深交

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-4 03:56 發表
好開心!!....

見到大版主番, 朋友間又冰釋前縑!!.....可喜可賀!!....
好開心, 食完大閘蟹, 又坐完順風車, 又瞓完覺....

引用:
原帖由 小潔 於 2006-11-4 09:14 發表

好唔開心,食完死貓,又放完假,又小完人之後又俾人小完..
工作經常都會遇到呢d野, 人大o左好多野都知道邊d人係pk, 邊d人係同事, 邊d人可以放工後都做到朋友...

每個人都為o左糊口為五斗米折腰, 我自己比較好彩, 出黎做野咁多年, 未試過真係為o左工作上既人事而唔開心, 當然小人一定有, 但fans都會有唔少, 好多人都話我係"熱血青年", 自己有時要將某一d睇法改變, 如果你覺得某人老點你工作, 你可以同自己講, 自己做多o左咪學多一樣野囉, 無"sit"丫~ 佢唔叫我做我都做埋佢,咁咪無老點呢樣野囉~
每日你小佢, 佢又搵位小返你, 咪大家都o係度搵位入大家, 將呢d時間做下野好過啦返工o者唔係從政呀大佬

baby, 返工既時候見同事多過見屋企人, 將自己既心胸放寬一d, 唔好成日返工都唔開心, 你要知道公司既小人四圍都有, 天下烏鴉一樣黑, 何必同佢一般見識~工作上都係多說話多做事, 返工say hi 放工say bye囉~

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-11 04:58 發表
I watched my myself lossing control but i could'nt do anything about it....

after five minutes, I made myself calm, Jesus!!....what happened!??....
Stay calm. We're always be your side!!!!! Dude~

引用:
原帖由 屈臣氏 於 2006-11-14 15:45 發表
神推鬼撞, 到此一遊!
原來我同巴士亦遇過如此不制
時間如流水....轉眼已七年
曾問過今天自己的婚姻
是否當天匆動後的決定

原來世間上...總有一個「她」
正等待去欣賞你
賽翁失馬、焉知非福

巴士!恕 ...
屈dee dee~~
總有一個「她」你係值得珍惜既

引用:
原帖由 屈臣氏 於 2006-11-15 22:37 發表

...芝士 cale 最明白我 .....好似睇穿我個心...
屈dee dee, 愛情呢家野, 好多時真係要o係對既時候遇到對既人先可以終成眷屬....

而家時代都唔同o左離婚好似握手咁, 你遇到個好女仔就真係好好對人地喇
唔好去咁多燈紅酒綠既地方啦, 玩咁多年唔厭既咩

相關搜索目錄: 紅酒
本帖最近評分記錄
  • 屈臣氏 體力 +50 所言甚是,受教! 2006-11-17 20:34
  • 屈臣氏 威望 +50 所言甚是,受教! 2006-11-17 20:34

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-15 02:20 發表

....咩都過鬙h喇!!....唔好咁啦!!!.....
咪係...
最難既時候都過o左去啦

飲杯

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-17 20:01 發表

火哥有心!!....

巴士冇咩事, 只係擔心自己有情緒病!!........
好多人都有 我都有....不過唔嚴重....
小心會變嚴重...由其係屈埋自己頂住果隻

26 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。