推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

33 12
發新話題

[原創] 牛丸最優

牛丸最優

請指教那處牛丸最正?

MK "Lok Yuen" is good
你話我就扮聽,你吊我就扮驚!

引用:
原帖由 makeucum 於 2007-6-13 17:00 發表
MK "Lok Yuen" is good
best in town!!!

我同意,樂国最正,花交牛丸,當中有汁,小心食用.

i think 蘭苑best

牛丸, 牛根..  元朗勝利最正.... 全店只賣牛丸,牛根,牛腩

引用:
原帖由 骨浪 於 2007-6-17 11:08 發表
牛丸, 牛根..  元朗勝利最正.... 全店只賣牛丸,牛根,牛腩
曾經係勝利買過牛丸番屋企食, 印象中覺得幾彈牙, 好有肉汁, 同埋牛肉味好濃, 好香...
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

一個冷門地方
新蒲崗成記
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 brasco 於 2007-6-16 13:19 發表
尖沙咀, 海防道, 街市大掛檔!!....
徳發,老字號!

引用:
原帖由 利記 於 2007-6-20 15:27 發表
一個冷門地方
新蒲崗成記
係咪以前我地拍拖去過o既地方??

My new target!!

引用:
原帖由 細摩 於 2007-6-22 12:29 發表

係咪以前我地拍拖去過o既地方??
好似同你地去過啦
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-6-23 05:15 發表

好似同你地去過啦
菜難都介紹過架.
http://bonbon2468.blogspot.hk/

引用:
原帖由 bonbon2468 於 2007-6-23 21:10 發表

菜難都介紹過架.
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-6-23 13:15 發表

好似同你地去過啦
就係光豬四壯士, 淨曬無女乾dry團個次~~~

引用:
原帖由 細摩 於 2007-6-25 14:25 發表

就係光豬四壯士, 淨曬無女乾dry團個次~~~
你仲記得呀
五大有其二

二手買賣
CD推介

都係覺得汕頭的牛丸最好食, 可能因為係原創吧! 香港都唔錯但可能沒有汕頭的原始風味!
keve

引用:
原帖由 keve0223 於 2007-6-25 22:44 發表
都係覺得汕頭的牛丸最好食, 可能因為係原創吧! 香港都唔錯但可能沒有汕頭的原始風味!
你講野都幾有point,
意大利粉邊度最正??
潮洲粉果會唔會潮洲最好味?
漢堡飽會唔會漢堡最有風味??

引用:
原帖由 利記 於 2007-6-25 15:46 發表

你仲記得呀
同你一齊o既日子, 我一世都唔會忘記

引用:
原帖由 細摩 於 2007-6-26 16:55 發表

同你一齊o既日子, 我一世都唔會忘記
我唔係阿色,你認錯人
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 細摩 於 2007-6-26 16:54 發表

你講野都幾有point,
意大利粉邊度最正??
潮洲粉果會唔會潮洲最好味?
漢堡飽會唔會漢堡最有風味??
意大利粉的確係意大利最正最講究同最多款式,
潮洲粉果我個人主觀香港好D啵
漢堡飽唔係原出漢堡所以冇咩風味唔風味
keve

引用:
原帖由 利記 於 2007-6-27 11:53 發表

我唔係阿色,你認錯人
算吧啦~~ 趙完鬆先生~~~

引用:
原帖由 細摩 於 2007-6-28 09:21 發表

算吧啦~~ 趙完鬆先生~~~
往事只能回味
五大有其二

二手買賣
CD推介

33 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。