推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

發新話題

強烈控訴西貢洪記海鮮酒家

強烈控訴西貢洪記海鮮酒家

傍晚七點鬆鐘到西貢想食海鮮,父親節將近所以人山人海,一經過洪記就有幾個男女過泥sale洪記,我見人咁多已問多句兩位冷氣有冇,個女人話有,見佢咁有誠意,都好試下洪記.跟佢入去室內位,跟住就一輪嘴同伙記講野,我都預左佢根本未有位,只是坤我地入去再算,唉!中招都無計,惟有等下.跟往個女人同我地講未有兩人檯但會開張細檯比我地,又好,等你一等.之後企左成三個字都人理,之後先見個阿姐搬張細檯在門口邊開,都算啦,突然個收銀話入面有張細檯埋單,叫佢地入去等,跟住亞姐就收檯叫我地入去等,好啦,又入去等,等到人地埋完單走我地就坐低,突然又有個類似洗碗亞嬸一張檯布飛埋泥話'你地幾位呀,呢張六人檯留左比人',我話'係出面個亞姐叫我等呢張喎!',點知洗碗亞嬸話'我無聽過喎!你地出出面等啦!'.X你個街,火都泥埋,立即走人.呢間咁既洪記,做唔切又係出面周圍拉客,拉到客又無人招呼,個客坐低左都可以捍人走,有冇攪X錯啊!好彩唔係帶外國朋友泥食飯,如果係就咩飛屎都無曬,影衰香港人.

呢d咪喺巴士阿叔文化發揚光大.

大家仲以為好好玩, 言論自乜x由...  唔好話西貢係咁, 鯉魚門都係一樣.  又係d阿嬸係度玩野.  一餐飯由外面睇海鮮到食完可以變4次價...  過份呀...

引用:
原帖由 draghixa 於 2007-6-17 00:07 發表
傍晚七點鬆鐘到西貢想食海鮮,父親節將近所以人山人海,一經過洪記就有幾個男女過泥sale洪記,我見人咁多已問多句兩位冷氣有冇,個女人話有,見佢咁有誠意,都好試下洪記.跟佢入去室內位,跟住就一輪嘴同伙記講野,我都預 ...
Many are rip-offs!

引用:
原帖由 brasco 於 2007-6-17 06:19 發表

西貢仲邊到有好黈鮮酒家??....
我去過富雅...最篤篤,幾平, 最緊要好味

引用:
原帖由 brasco 於 2007-6-28 15:36 發表

可能因為我窮, 又要學人食海鮮嚚t故,
竹園, 鯉魚門, 布袋澳, 西貢等地....我都5會去, 一d都5值!!
食海鮮, 我只係會去做東涌!!....平, 靚, 正!!.....
東涌唔熟, 邊度同邊間?
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 brasco 於 2007-6-29 00:53 發表

東昇海鮮酒家........
鰝F涌地鐵站對出麊漱h站再對出鴾W落客貨區有專車直達....
我地幾時去食番餐呀

引用:
原帖由 brasco 於 2007-6-29 01:36 發表

....你歡喜啦!!....
一言為定......

大家好似忘記了流浮山,冇西貢咁出名,食味都弱少少。但係都不錯,而且較便宜。

引用:
原帖由 brasco 於 2007-6-28 16:53 發表

東昇海鮮酒家........
鰝F涌地鐵站對出麊漱h站再對出鴾W落客貨區有專車直達....
有咩好食? 諗住一家人去, 有咩推介?
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 brasco 於 2007-7-3 12:25 發表

燒乳豬, 海魚, 大聖子等等.....
不過最穩陣係到時問佢有咩比較新鮮....
妳5好用西貢鵀h款式去較, 佢地不過係一間踏實屩繙息灠s家仔咋....

如有需要, 我幫妳預先打個電話去單聲都可 ...
等我問下老人家有冇興趣先啦...
anyway, 唔該你先!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。