推介:| 影音器材 | 音響配件 | 揚聲器 | MP3 Player | 喇叭線 | 投影機 |

51 123
發新話題

癲聾新AV amp

癲聾新AV amp

終於到佢出了

五大有其二

二手買賣
CD推介

有咩特別呢, 完全唔識......
yeah........

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-6-28 12:35 發表
有咩特別呢, 完全唔識......
有新既解碼同埋行HDMI1.3a
我諗對你黎講無乜用
但如果玩BR碟就要諗諗現在厘個新制式!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-6-28 14:53 發表

我諗對你黎講無乜用
so expensive to switch to this 新制式 wor.....

new amp, BR player, new LCD tv, 2 additional speakers to change from 5.1 to 7.1, etc etc......

相關搜索目錄: Switch

引用:

我諗對你黎講無乜用
俾我求其買部ps3已經好夠了, 再靚都唔識睇
yeah........

引用:

我諗對你黎講無乜用
我覺得dvd比br..唔係輸好多∼真正睇就未知∼
都係睇書∼

引用:
原帖由 劉仔 於 2007-6-28 22:35 發表

我覺得dvd比br..唔係輸好多∼真正睇就未知∼
都係睇書∼
lee 句說話, 可以話對, 不過....

先講軟件, 初期 BR, 真係好亂黎, 羅隻 "The Fifth Element" BR 初版講, 簡真係衰過 DVD Superbit 9 條街. 所以而家要再出多次. 所以 Amazon BR 清貨個批要小心咪買錯. 而家新出 BR title 好左好多羅....想最靚就要等正式用 HD 拍 d 戲.

硬件亦唔好得好多. PS3 係一部抵玩遊戲機附加  BR player, 如果你係打埋機個種人, 個價絕對抵玩.

Pic 細膩度都 OK, 雖然話 1.3, 但色都係麻麻地. 當然要襯番對應 HD display. 用正式 BR player 會好好多. 得閒出去睇多 d 就會奶野 + 啦

1.3x 對應 amp 主要係聲方面, 成日講, d 鬼怕俾人抄, 左 lock 右 lock, d HD 乜聲道會 lock 死, 一定要 1.3x interface 先出到. 不過, 有排....到 1.3x 平時又有 1.4/1.5
本帖最近評分記錄
  • 利記 體力 +50 精品文章 2007-7-13 15:54
  • 利記 威望 +50 精品文章 2007-7-13 15:54

引用:
原帖由 kevincsw 於 2007-6-29 11:11 發表

lee 句說話, 可以話對, 不過....

先講軟件, 初期 BR, 真係好亂黎, 羅隻 "The Fifth Element" BR 初版講, 簡真係衰過 DVD Superbit 9 條街. 所以而家要再出多次. 所以 Amazon BR 清貨個批要小心咪 ...
你返黎呀
好掛住你呀!!!!!
快曭薾L去啦
五大有其二

二手買賣
CD推介

d 制式年年刀有新野...禾決定唔追啦!(放棄AV amp)

豬頭
PS3禾覺得BD畫質刀非常之好(禾用Sony 46"X200A)

BD player開左蓋睇完D料...刀係唔低買

豬頭快d返泥一齊吹水啦,好多電腦野要一齊研究嘛

相關搜索目錄: 電腦

豬頭

引用:
原帖由 tonyling 於 2007-6-30 12:05 發表
d 制式年年刀有新野...禾決定唔追啦!(放棄AV amp)

豬頭
PS3禾覺得BD畫質刀非常之好(禾用Sony 46"X200A)

BD player開左蓋睇完D料...刀係唔低買

豬頭快d返泥一齊吹水啦 ...
各位好

PS3 睇 BR 並無不好地方, 只係同 Pioneer BR player 比, 係一 d 細膩地方輸小小, 不過價錢就贏 9 條街 C/P

PS3 攪到 SONY 起碼兩個極高層抄 squid, 就算賣一部蝕一部到今都未達標, lee 鑊 SONY 勁 milk.

最近有朋友買左 Brivia, 亦有人買左 Sharp, , 都係 HD, 我中意 Brivia d 色, Sharp 自然 tone...

個便個 act 俾我隊瓜左, "de-act 左"

引用:
原帖由 kevincsw 於 2007-7-1 08:01 發表

各位好

PS3 睇 BR 並無不好地方, 只係同 Pioneer BR player 比, 係一 d 細膩地方輸小小, 不過價錢就贏 9 條街 C/P

PS3 攪到 SONY 起碼兩個極高層抄 squid, 就算賣一部蝕 ...
快曭蟛什
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 kevincsw 於 2007-7-1 08:01 發表

各位好

PS3 攪到 SONY 起碼兩個極高層抄 squid, 就算賣一部蝕 ...
時代進步真快...
睇過BD...已經唔會再買DVD
PS3係冇乜畫面調整項目,所有setting要TV配合.(非常唔錯啦!)

之前揀TV...刀有諗過,比較過好多牌子...當然 SONY和 Sharp...(價位有些少差距)

以前刀好少打GAME...,PS3雖然畫面靚,但唔係隻隻GAME好玩

暫時只係玩[無雙]

你隊瓜左個 act ?咩泥架?...返泥齊齊研究下D高清野嘛...

引用:
原帖由 tonyling 於 2007-7-3 12:47 發表

時代進步真快...
睇過BD...已經唔會再買DVD
PS3係冇乜畫面調整項目,所有setting要TV配合.(非常唔錯啦!)

之前揀TV...刀有諗過,比較過好多牌子...當然 SONY和 Sharp...(價位有些少差 ...
你都少返黎啦
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-7-3 12:56 發表

你都少返黎啦
版主刀灌水

引用:
原帖由 tonyling 於 2007-7-3 14:09 發表

版主刀灌水
我無呀

我講緊我地個網喎!!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-7-4 11:06 發表

我無呀

我講緊我地個網喎!!!!!
LLM
你仲灌水!

引用:

個便個 act 俾我隊瓜左,  "de-act 左"
豬頭, 5D 返黎啦......

act OK 啦......

五大有其二

二手買賣
CD推介

前後級... 勁...
不過我屋企唔係好大...
冇得比佢爆...
(比人 x 爆就有大有可能... 哈哈...)

引用:
原帖由 CashCoupon 於 2007-7-10 22:03 發表
前後級... 勁...
不過我屋企唔係好大...
冇得比佢爆...
(比人 x 爆就有大有可能... 哈哈...)
咁有趣?!

引用:
原帖由 tonyling 於 2007-7-10 23:07 發表

咁有趣?!
咁我地成日都做X鶩
五大有其二

二手買賣
CD推介

相關搜索目錄: Video

引用:
原帖由 tonyling 於 2007-7-16 13:06 發表
巴斯有開蓋相

http://www.avbuzz.com/audio-video/200707/denon-a1hd/index.htm

http://www.avbuzz.com/audio-video/200707 ...
連BNC輸入都有
係無XLR輸出

相關搜索目錄: Video
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-7-16 13:14 發表

連BNC輸入都有
係無XLR輸出
自已加lor

51 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。