推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

43 12
發新話題

有冇巴打係NCSC STAFF

有冇巴打係NCSC STAFF

我係呀...!!
去年今日此門中,人面荷包相映鴻;荷包不知何處去,人面依舊發up瘋。

回復 #1 chi168 的帖子

咩來架

引用:
原帖由 webhunter 於 2006-8-17 10:18 PM 發表
咩來架
Non Civil Servant Contract Staff...
去年今日此門中,人面荷包相映鴻;荷包不知何處去,人面依舊發up瘋。

引用:
原帖由 大田英明 於 2006-8-17 12:09 AM 發表
我係呀...!!
hello ar  巴打
介唔介意講下邊個department呢 做得開心嗎
小弟將會去屋乳署打工 聽人講好油下  亦都冇乜前途

引用:
原帖由 chi168 於 2006-8-19 01:17 AM 發表

hello ar  巴打
介唔介意講下邊個department呢 做得開心嗎
小弟將會去屋乳署打工 聽人講好油下  亦都冇乜前途
除左焗長, 褲焗長同埋焗長鋤你, 有邊個NCSC係有錢途架...!!

我家陣o係工傷four妓局... 工作呀... 老闆very good, exposure ok咁啦... 同過王永cheap交過手咁, 即係握過手...

引用:
原帖由 大田英明 於 2006-8-19 05:11 AM 發表

除左焗長, 褲焗長同埋焗長鋤你, 有邊個NCSC係有錢途架...!!

我家陣o係工傷four妓局... 工作呀... 老闆very good, exposure ok咁啦... 同過王永cheap交過手咁, 即係握過手...
王永cheap哩條友成日強姦民意好pk架渦!

My child work as summer helper

唉! 我做重緊呀!
ncsc 冇前途, 冇希望
人工比長俸少一半, 做d o野又一樣

引用:
原帖由 01410 於 2006-8-21 03:59 PM 發表
唉! 我做重緊呀!
ncsc 冇前途, 冇希望
人工比長俸少一半, 做d o野又一樣
同工不同酬 甚至俾人歧視
唔內訌冇心病就假
:bird:

引用:
原帖由 chi168 於 2006-8-22 07:10 PM 發表

同工不同酬 甚至俾人歧視
唔內訌冇心病就假
:bird:
政府刻意攪分化,用意打散工務員再將其縮細。

ncsc 只是合約員工 不等於公務員 合約期(三個月 至 兩年不等) 大約有萬多人
公務員不會分化
政府只要為$看帶頭剝削工人! 可恥!

逢係後生的,絕大部份都係ncsc

我都係= =

引用:
原帖由 cybaster 於 2006-8-24 01:45 PM 發表
逢係後生的,絕大部份都係ncsc

我都係= =
以房屋署為例
我完全未見過任何一間公司/部門  最young果個staff 都成3張幾野

雖然未至於青黃不接  但team人絕對談不上朝氣蓬勃

有部門 大部分員工都是 ncsc staff  還有d做了七,八年, 職都冇得升!
人工只有少, 冇得加!

引用:
原帖由 01410 於 2006-8-24 12:15 AM 發表
ncsc 只是合約員工 不等於公務員 合約期(三個月 至 兩年不等) 大約有萬多人
公務員不會分化
政府只要為$看帶頭剝削工人! 可恥!
埃.........01410先生事情是這樣的...........有政府部門刻意把同職級ncsc員工跟同職級公務員混在一起工作,這樣同工不同酬,福利又唔同,冇分化就假。總之就惡攪啦。

我係ncsc....

d公務員阿員好彊化,只識擦鞋,有d同你同grade,但見你係ncsc就成日串你,高姿態踩你

引用:
原帖由 jackpao 於 2006-9-1 07:36 PM 發表
我係ncsc....

d公務員阿員好彊化,只識擦鞋,有d同你同grade,但見你係ncsc就成日串你,高姿態踩你
若果你也是長菶的話管他擦鞋還是高姿態呢,這類型的傢伙到處都有,盡管私人公司這類人也比比皆是,錯不在員工!錯在管理!把两種聘用條件的人放在一起工作,明顯係要領佢地搞內鬥!

引用:
原帖由 jackpao 於 2006-9-1 11:36 AM 發表
我係ncsc....

有乜衰野賴晒你! 有野做比晒你! 有錯的只會係你! (錯同長俸公務員冇關)

公務員d寵物有事就立即請假走人
ncsc屋企人有緊要事都要一日前申請請假

相關搜索目錄: 寵物

引用:
原帖由 01410 於 2006-9-2 17:26 發表

有乜衰野賴晒你! 有野做比晒你! 有錯的只會係你! (錯同長俸公務員冇關)

仲有ncsc d同事離職,1年後先開始請人填返d位,我個section長期缺人,做到剩下的ncsc同事死死下。但d公務員一走已有acting埋位做野/安排調其他civil servant接替。我地真係尿壺都不如....

其實都講過錯不在長菶或合約員工,錯在管理階層!
若把長菶員工都炒曬,難道合約員工的待遇就會得到改善?
所以我覺得大家應該認清問題所在,真正欺壓工人者是香港政府!

引用:
原帖由 01410 於 2006-9-2 05:26 PM 發表

唔係呀!小弟那個部門鷢csc都常常垂瘞瓷I

引用:
原帖由 01410 於 2006-9-2 09:26 AM 發表

我都係NCSC STAFF
重有D公務員一見多野做或勢色唔對一係即刻"簿外就醫"(簽簿出去睇醫生)一係直頭欏長假
留低個爛攤子你班"廉價勞工"執手尾............
唉,鬼叫你生活逼人咩,政府根本就唔重視你班NCSC, 你唔DO咩, 唔緊要, 一登廣告大把人應徵, 死未

相關搜索目錄: 寵物 廣告

引用:
原帖由 01410 於 2006-9-2 09:26 AM 發表

重有D公務員一見多野做或勢色唔對一係即刻"簿外就醫"(簽簿出去睇醫生)一係直頭欏長假
唉,鬼叫你生活逼人咩,政府根本就唔重視你班NCSC, 你唔DO咩, 唔緊要, 一登廣告大把人應徵, 死未

相關搜索目錄: 寵物 廣告

引用:
原帖由 faiz 於 2006-9-4 04:29 發表

唉,鬼叫 ...
咪係
剩係個waiting list 都水蛇春咁長  撥一撥個輪 即刻有人填補空缺
真係唔駛買你怕

43 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。