推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

42 12
發新話題

2007/8 博友比賽貼文時間投票區

引用:
原帖由 gy4470 於 23-7-2007 16:43 發表
投咗
講唔講得,投左咩? 

我投左每場開跑前 (即是同以前一樣)

投左 - 每場開跑前

投票结果:第一场开跑前贴出该日赛事的比赛心水
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

回復 #29 求其 的帖子

但票數接近woh  
未扑槌前 可唔可以有一個星期收集意見  讓各位博友發表下
IT IS DARKEST BEFORE DAWN.

其實如果係參考角度睇 可以攪多個貼士提供比賽

回復 #31 happycamel 的帖子

我建議可以簡單WP提供 中w有5分 中p有1分 每場提供一隻

回復 #32 happycamel 的帖子

可加入負分制 如唔中扣2分
另外參賽者每次自己提供報表(TEMPLATE可擬定提供) 主持可核實後出得分表

亦可鼓勵冷馬提供 如w>@15 P>@5可得額外分數

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-25 00:30 發表
我建議可以簡單WP提供 中w有5分 中p有1分 每場提供一隻
博友之所以叫“博友”,就是以“赌博为本“去探讨赛马,赔率(或值博率)就是当中的KEY

假如想以你提出的方法去探讨,可加入”小缘“的”赛马游乐场“,他就是这样玩的了!

其实,电视直播现场讲马的那几件所谓评马专家,不就是暗地按照这个模式去”为马迷“挑选马匹吗:
张基:我要9号啦(2倍大热)
马达:甘呀,9号要了,唉,7号唔挑唔得既(6倍第三热)
黄嘉豪:我钟意2同3(分别是4及7倍的第二及第4热门),好啦,博冷D,我要3
张美德:哗,9,7,3都要了,我就要2啦。。。

场场都系甘,睇到你烦!
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

回復 #35 求其 的帖子

哦               

引用:
原帖由 happycamel 於 25-8-2007 00:04 發表
但票數接近woh  
未扑槌前 可唔可以有一個星期收集意見  讓各位博友發表下
由於比數接近,我會跟上季一樣截止時間,不過係絕對歡迎第一場開賽前貼,方便大家參考。

希望求其兄唔會反對。 

引用:
原帖由 happycamel 於 25-8-2007 00:13 發表
其實如果係參考角度睇 可以攪多個貼士提供比賽
我都聽過唔少博友想攪多一個類似小緣每場揀一隻遊戲比賽,都冇問題,今個星期等我開個投票區,睇睇點攪先。 

引用:
原帖由 happycamel 於 25-8-2007 00:30 發表
引用:
可加入負分制 如唔中扣2分
另外參賽者每次自己提供報表(TEMPLATE可擬定提供) 主持可核實後出得分表
開個投票區,一星期畀博友參與意見先。 

又有人投左神聖一票 10:9:1

其實兩者都好矛盾~

比喻如果想買第十場~
開跑前賠率同第一場個陣既賠率一定唔同~
可能個日突然跑跑下落大雨~
or其他原因~
都會影響後尾d場數既心水~

但如果中途可在原文編輯...
又會變成唔公平~(可能會改post)

不過點講都好~黎個又唔係電話投注~
如果可以解決臨場落飛而唔使編輯黎個問題就好了
但每人開跑前開 個post又煩喎~

所以如果想清楚d就開第一場前落晒~

回復 #41 七華fans 的帖子

多謝意見!

42 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。