推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

CP 面包車點收費

CP 面包車點收費

今個星期六有機會同個朋友去CP玩, 之前玩開都係一條友就搭摩托由火車站去中元路.

想問下出火車站搭面包車要幾多$ ? 謝謝

15 人仔..唔好俾多..

你冇聽過上面面包車打劫咩?

10 人仔..唔好俾多..

引用:
原帖由 假公安 於 2007-7-24 18:16 發表
摩托仔都要5元啦,唔好俾少喎
孤舟簑笠翁,獨釣寒江雪。

面包車都敢坐,未聽過地打劫都系面包車車上的...BE CAREFUL...

CP白牌面包車由火車站到鎮中心,一般收費由¥15至每位¥20000不等。

引用:
原帖由 假公安 於 2007-7-25 02:16 發表
唔好畀多?但咁樣隨時畀人打到嘔電喎!搞到要立即飛撲返香港入醫院,畀生果報影晒相,第二日見晒報,咁就無謂啦!

引用:
原帖由 sigma 於 2007-7-25 09:37 發表
CP白牌面包車由火車站到鎮中心,一般收費由¥15至每位¥20000不等。
此段話有很高深的含義.唔系一般人能明白的.果然系高高高...人

但係喺CP火車站,除了摩托車和面包車外,都冇咩嘢可以選擇。除非你有相熟的面包車司機,否則都係要博一博!

引用:
原帖由 coke818 於 2007-7-25 10:53 發表
但係喺CP火車站,除了摩托車和面包車外,都冇咩嘢可以選擇。除非你有相熟的面包車司機,否則都係要博一博!
小弟選擇坐公車,CP鎮內公車最近減咗價,由¥2.5減到¥2。

坐公車當然有機會遇賊,但公車啲賊多數是小賊仔,偷下嘢、扒下嘢、搶下嘢,唔會好似四輪仔啲大賊咁狼,先將你捆綁禁錮搜身,再迫你講出提款卡密碼。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

除非落狗屎 唔係幾大座摩托 始終有乜風吹草動容易閃D

call 定酒店車咯, 既經濟又安全

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 drydrydry 於 2007-7-25 11:32 發表
現時由CP火車站到鎮中心,摩托普遍叫價¥7,路途中唔覺意畀隔離架車挨一挨,你就訓抵,不過唔駛驚,通常摩托車速不快,一般只擦損手腳。

小弟在東莞出沒都幾多,當然見過有啲摩托意外,傷者訓在路邊,旁邊一灘血,好多人圍觀,但遲遲都未見救護車到。

見過摩托意外,小弟已極少坐摩托,除非迫不得已。

引用:
原帖由 jsmleung02 於 2007-7-25 11:37 發表
call 定酒店車咯, 既經濟又安全
得!你慢慢等啦!

而家一般CP酒店接送車的服務,真係激到你嘔血。一陣又話架車出咗去,唔知去咗邊,一陣又話接緊其他客去乜嘢地方,無咁快返。有時話馬上到,點知「馬上」原來都要20分鐘,吹漲!

引用:
原帖由 假公安 於 2007-7-25 02:16 發表
收十塊其實很正常...

的士都係七塊起錶, 加多一塊燃油附加費才八費.

$15 一程真係搶錢. .

我都坐過十塊~

不過有些車可能在某些酒店要交停位費, 所以開價高.. 好似雄獅, 新地. 咁

多謝各位C兄D意見!!

果日會中午去, 去到見機行事!

係咪仲有D Taxi 革 ?

酒店車我有時都坐下, 特別係去中元街時, 是蛋見到一架車就上去.

有一次最經典, 四個人坐酒店車, 四個人都不是幫襯那間酒店. 到步一齊散開~~

其實最安全都係坐公車.. 起碼無人命意外.

引用:
原帖由 moonterm 於 2007-7-25 12:00 發表
酒店車我有時都坐下, 特別係去中元街時, 是蛋見到一架車就上去.

有一次最經典, 四個人坐酒店車, 四個人都不是幫襯那間酒店. 到步一齊散開~~

其實最安全都係坐公車.. 起碼無人命意外.
Moonterm 兄, D 酒店車 係邊度坐呀 ?

引用:
原帖由 drydrydry 於 2007-7-25 11:32 發表

九月一日起無呢枝歌仔唱咯。。。
日日做到無停手,總有收獲的時候!!!

引用:
原帖由 sigma 於 2007-7-25 11:41 發表

現時由CP火車站到鎮中心,摩托普遍叫價¥7,路途中唔覺意畀隔離架車挨一挨,你就訓抵,不過唔駛驚,通常摩托車速不快,一般只擦損手腳。

小弟在東莞出沒都幾多,當然見過有啲摩托意外,傷者訓在路邊, ...
曾經聽我舊時老板講,有個廠佬趕時間坐摩托,點知一轉彎成個人向後飛出,後腦先落地,搶救幾日都救唔番,所以我係唔會坐摩托,徐非無辦法!

打的,坐酒店車應該最安全!

引用:
原帖由 fenggong 於 2007-7-25 12:02 發表

Moonterm 兄, D 酒店車 係邊度坐呀 ?
到火車站前打電話去酒店,叫佢地去接你,講佢聽幾點到就OK la.

係中元街D酒店前都有的士,好過坐面包車咁危險呀!

引用:
原帖由 779394 於 2007-7-25 13:41 發表
到火車站前打電話去酒店,叫佢地去接你,講佢聽幾點到就OK la.
...
如果是周末,而你選擇的酒店是熱門酒店(例如匯╳、美╳╳、華╳……),但你只是普通客人,咁就唔好諗住酒店會派架專車嚟接你,反正你唔幫襯無乜所謂,酒店大把生意做唔切,客房唔憂租唔出,你訂咗酒店房唔出現仲好,佢地啲客房安排可以無咁緊張。

普通客人call酒店搵架免費專車嚟接,早兩年仲得,而家真係睇你好唔好采,除非果間係細酒店,生意好差,否則一定耍你,諸多藉日話司機暫時唔得閒。

引用:
原帖由 sigma 於 2007-7-25 14:50 發表

如果是周末,而你選擇的酒店是熱門酒店(例如匯╳、美╳╳、華╳……),但你只是普通客人,咁就唔好諗住酒店會派架專車嚟接你,反正你唔幫襯無乜所謂,酒店大把生意做唔切,客房唔憂租唔出,你訂咗酒 ...
去半島啦!我次次去都叫接送!服務唔錯!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。