推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

30 12
發新話題

劉雲傑、司徒劍僑、許景琛、梁瑋豪…全新港產綜合漫畫誌—「ONE COMICS」

劉雲傑、司徒劍僑、許景琛、梁瑋豪…全新港產綜合漫畫誌—「ONE COMICS」

"鑽石"主筆陣容:劉雲傑、司徒劍僑、許景琛、梁瑋豪…

三周刊

到底呢本港產綜合漫畫誌既未來係...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

The comic is published on July 28 wor (this Saturday) and should be sold at Friday, how do you get the cover ? Are you working in comic publishing company ?

引用:
原帖由 冰河 於 2007-7-25 13:29 發表

三周刊

邊間出????????????/
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

廣告話係杜比攪既.....

我覺得如果劉雲真係交到稿....真係有得做
但係機會率...接近...零

相關搜索目錄: 廣告
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-25 23:01 發表

難得又有呢囓誚a創作,希望唔會因為脫期而………

引用:
原帖由 冰河 於 2007-7-25 21:29 發表

三周刊

都會支持買下!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 superheman 於 2007-7-25 22:45 發表
The comic is published on July 28 wor (this Saturday) and should be sold at Friday, how do you get the cover ? Are you working in comic publishing company ?
http://hk.myblog.yahoo.com/waihocomics/article?mid=5000&prev=-1&next=4944

而家訂為三週刊,我諗佢都有自知之明既

但無大公司睇住,個老總好似易攪唔掂,(古惑仔個jacky都講過)
希望佢地用友情搭夠啦,最好唔好攪攪下得返新秀先有稿出
不過有許景琛就好d,佢出名劃得快

話事話...呢個組合...好有當年漫畫少年既感覺
雖然而家可以應該叫...漫畫中年...哈哈(講笑)
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-25 15:01 發表

劉雲好耐好耐前講過....佢畫FEEL100%係冇助理(定得一個助理??)
如果佢呢本漫畫有幾個人幫佢手既話...我諗應該出到既~~

/□\/■\
                        ||  ||

梁瑋豪 ?! I like this guy !

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-25 16:00 發表
而家訂為三週刊,我諗佢都有自知之明既

但無大公司睇住,個老總好似易攪唔掂,(古惑仔個jacky都講過)
希望佢地用友情搭夠啦,最好唔好攪攪下得返新秀先有稿出
不過有許景琛就好d,佢出名劃得快

話事話...呢個組 ...
當年"漫畫少年"既兩大主筆,許景同劉云.....

我都係鍾意佢既笑話,不過唔知佢依家仲識唔識寫呢?

劉云.....真係好擔心佢會脫期

相關搜索目錄: 笑話

劉云.....真係好擔心佢會脫期, do not worry .................. he must脫期

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-7-26 02:34 發表

劉雲好耐好耐前講過....佢畫FEEL100%係冇助理(定得一個助理??)
如果佢呢本漫畫有幾個人幫佢手既話...我諗應該出到既~~
DDDDDDDDDDDDD

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-7-26 05:02 發表

當年"漫畫少年"既兩大主筆,許景同劉云.....

我都係鍾意佢既笑話,不過唔知佢依家仲識唔識寫呢?

劉云.....真係好擔心佢會脫期
e+有梁偉豪畫笑話..(佢d野幾好笑ga~~~)

相關搜索目錄: 笑話
                       /□\/■\
                        ||  ||

希望劉生可以準時出書.......
唔脫期的話就最好,

前幾日行行街見到E本書,劉雲傑畫既封面(同樓主發既唔同)吸引我停低望多兩眼,再見到有其他主筆,心諗似乎買得過。

睇完之後,如果只係一期完既話,本書都ok,不過咁多個故仔都無一個吸引到我去期待下一期。

以前無睇過劉雲傑作品,今次畫風我就認為及格,彩頁打波都畫得幾有動感,只係13頁底格開波既動作就唔自然;而故事未有太大過人之處,開端都好有趣,道出一個失落人既心情,但完既時候扮到生死之間好緊張咁,但又知會無事,故帶不出等待下回期望。

劍僑既風格好似轉左好多,唔知同黑白稿有無關係,以前係彩色,作畫方法都唔同。仲有既係個作品名:太極Z,擺明用返超神Z既吸引力,咁就低手啦!

梁瑋豪作品都不太差,畫很好;故事爛gag太多,不知有心定無意。頭幾頁似乎係撞網,睇到眼花。

童亦名既故事最吸引,內容新鮮感強,畫功不俗,其中帶有日本書風格。

許景琛既畫最吸引,主要光暗用返筆觸線條去表達,好少用網做(似乎得一兩幅圖用網),值得一讚。不過個故事令我馬上想到20世紀少年......

雖然我似乎彈多過讚,不過都會買下期,希望佢地會愈做愈好!
得之我幸,失之我命。

第二期竟然無脫期,睇黎劉雲終於洗心革面 !

許景的比序章好看 !

引用:
原帖由 冰河 於 2007-8-20 13:39 發表
第二期竟然無脫期,睇黎劉雲終於洗心革面 !

許景的比序章好看 !
一出即買~~
呢本野係要支持下既
                       /□\/■\
                        ||  ||

watching now. but look like nothing special for attracting me to buy the next  la. maybe let me finish whole book sin.

btw, 河哥, 你覺得 " 最愛笑的人" 大碟 好聽嗎? 幾分?

i give her 75 which is quite high since i dont like hong kong singer 's 國語歌

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-8-20 23:32 發表

一出即買~~
呢本野係要支持下既
Me too !!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 forever more 於 2007-8-20 23:44 發表
btw, 河哥, 你覺得 " 最愛笑的人" 大碟 好聽嗎? 幾分?

i give her 75 which is quite high since i dont like hong kong singer 's 國語歌
其實國語歌小弟一向都麻麻咋!

暫時最鍾意愛是唯一的要求、心痛和翡翠情緣。

引用:
原帖由 冰河 於 2007-8-21 15:35 發表

其實國語歌小弟一向都麻麻咋

暫時最鍾意愛是唯一的要求、心痛和翡翠情緣。
same as me

我們 (休谷客, AY...) 經常出來食飯. 有否興趣?

杜比? Is he behind this new comic?

估唔到出了5期就摺驉K……

30 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。