推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

41 12
發新話題

塘夏半山貴嗎?

塘夏半山貴嗎?

想去見識一下,各位師兄比d意見

引用:
原帖由 panic 於 2007-8-14 21:07 發表
貴不貴,是一個比較的問題。在"風扇樓"來說,駛十萬百萬一天不貴,在我來說,一千都骨"那"尺尺痛!怎比?

只不過,如果四個人去玩,一晚在塘廈半山唱K,K房大約$1,000,是不怎樣喝酒的算,囡囡過夜是$800-$1,000。

住房是$400以內,看是什麼人訂!

自己算吧!

四個人一千埋單咁平?
開房費,DJ,一打啤酒都要啦喎

我估去半山,兩千蚊落山差唔多
相比其他,可能是多左個SN掛,唔知呢,我平時住得平,飲少少

相關搜索目錄: 啤酒

其實,到夜總會消費,最貴就是酒水,所以平貴很視乎飲幾多。
如果又要去高級豪華場,又想平,咁咪飲少啲囉!

小弟呢種窮人,都可以經常去5星級場唱K,就是因為唔多飲酒,小弟醉翁之意不在酒,而是在「山」「水」之間啊!

引用:
原帖由 panic 於 2007-8-14 21:07 發表
Panic 師兄, 有幾貴呀 ! 咪又是一千幾百, 每個鐘計喎 !
鍾意嘜都得, 千祈唔好鍾意我! 我有老婆仔女, 又妻妾成籮, 唔好煩我!

玩得開心, 一萬幾千都抵 (在乎你俾唔俾得起), 玩得唔開心, 一個幾毫都貴
我係車神

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-8-14 21:33 發表
貴不貴,是一個比較的問題。在"風扇樓"來說,駛十萬百萬一天不貴,在我來說,一千都骨"那"尺尺痛!怎比?
只不過,如果四個人去玩,一晚在塘廈半山唱K,K房大約$1,0 ...
Seems relatively expensive.

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-8-14 21:33 發表

只不過,如果四個人去玩,一晚在塘廈半山唱K,K房大約$1,0 ...
7少..你訂客房..真係有一手....
我上年去過一次住塘厦三正半山D房....真係貴到嘔...
星期六晚要成700幾.....

你同旅行社訂的嗎?

相關搜索目錄: 旅行社

回復 #8 simonkok 的帖子

小弟最近剛好沉淪半山,收費如下~
細房最低消費$680 (夠坐4,5個兄弟連女),中房就$980.
啤酒$45/支 2送1 or $40/支 3送1,計落一樣.
芝華士$6xx/支 4送1
DJ $200

7少.如果你可攞到$400以下可否下次幫我訂呀?

引用:
原帖由 CP仔 於 2007-8-16 11:22 發表
小弟最近剛好沉淪半山,收費如下~ 細房最低消費$680 (夠坐4,5個兄弟連女),中房就$980. 啤酒$45/支 2送1 or $40/支 3送1,計落一樣. 芝華士$6xx/支 4送1, DJ $200, 7少.如果你可攞到$400以下可否下次幫我 ...
CP仔師兄, 咁你咪叫 "七少"師兄去死, 又要他上山, 又要分身去巡廠, 又要玩股, 又要審計, 重要出帖子; 如此下去, 他最多重有幾拾年命咋 !

鍾意嘜都得, 千祈唔好鍾意我! 我有老婆仔女, 又妻妾成籮, 唔好煩我!

引用:
原帖由 SMUmbrella 於 2007-8-16 18:19 發表

CP仔師兄, 咁你咪叫 "七少"師兄去死, 又要他上山, 又要分身去巡廠, 又要玩股, 又要審計, 重要出帖子; 如此下去, 他最多重有幾拾年命咋 !
老骨,現在的我,巡廠是正事,其他的都是副業而矣!

CP 仔,我上次去"茷半山"是客戶訂的房,去是他們付錢的,入客帳,因為是大客房,所以訂房很平。

引用:
原帖由 CP仔 於 2007-8-16 11:22 發表
小弟最近剛好沉淪半山,收費如下~
細房最低消費$680 (夠坐4,5個兄弟連女),中房就$980.
啤酒$45/支 2送1 or $40/支 3送1,計落一樣.
芝華士$6xx/支 4送1
DJ $200

7少.如果你可攞到$400以下可否下次幫我 ...
三正幾間本身做商務客多, 所以酒水都幾貴

7少,你就好喇. 我成個幾月未巡過廠呀 >_<

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-8-16 18:25 發表

老骨,現在的我,巡廠是正事,其他的都是副業而矣!

CP 仔,我上次去"茷半山"是客戶訂的房,去是他們付錢的,入客帳,因為是大客房,所以訂房很平。
七少,你下次帶埋我哋去玩吓,唔駛次次係廠

引用:
原帖由 CP仔 於 2007-8-16 22:11 發表
7少,你就好喇. 我成個幾月未巡過廠呀 >_<
CP仔,只因你沉咗,所以唔返工廠

引用:
原帖由 btpower 於 2007-8-16 22:13 發表

CP仔,只因你沉,所以唔返工廠
CP 仔是在"半山"沉了!

引用:
原帖由 btpower 於 2007-8-16 22:12 發表

"BT"師兄, "七少"師兄是平時去噃, 你可以偷跳嗎 ?

引用:
CP 仔是在"半山"沉了!
無......無呀.......邊有喎........

引用:
原帖由 CP仔 於 2007-8-17 11:15 發表

無......無呀.......邊有喎........
CP仔師兄, 你唔是 "半山"沉, 是邊呢? 快些從實招來!

引用:
原帖由 btpower 於 2007-8-16 22:12 發表

是啊﹐ 時時聽人說半山區是高級嗎。有機會去見識下

引用:
原帖由 Haidada 於 2007-8-17 11:41 發表

是啊﹐ 時時聽人說半山區是高級嗎。有機會去見識下
"大海"師兄, 帶埋我喎!

引用:
原帖由 SMUmbrella 於 2007-8-17 11:43 發表

星期六開完"工廠"股東大會後,可以在AOB 提出去"茷半生"開分校的啊!到時,Comeon 師等一定很開心的了!他一定是"茷半生"開分校的首任校長了!

引用:
原帖由 SMUmbrella 於 2007-8-17 11:43 發表

一于下次校桶會在半山區開喇﹐見識下嘛

41 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。