推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

46 12
發新話題

邊到有好食既越南PHO食??

引用:
原帖由 moxfactor 於 2007-8-16 01:29 發表
"香河"見仁見智啦, 景隆街既"清庭"(近期好似又合併番? = 十年前既"越興園"一家) d pho幾好, 但係銅鑼灣最好既順德湯濛冇得食嚕~~  (以前lockhart道, "新瀛宮"旁邊, 現&q ...
妖, openrice d pk又亂up....  我尋日去咗新竹源, 食既味道同新景完全唔同, 問d員工同女收銀, 佢地話明同新景一d關係都冇, 連"順化湯濛"都未聽過, 明顯就唔係新景轉新鋪...

新竹源d野食比唔上"清亭", 食過既野得個牛粒紅飯比較似樣, 其他冇樣得.  座位仲緊過泰妃雞.

引用:
原帖由 moxfactor 於 2007-8-21 08:00 發表

妖, openrice d pk又亂up....  我尋日去咗新竹源, 食既味道同新景完全唔同, 問d員工同女收銀, 佢地話明同新景一d關係都冇, 連"順化湯濛"都未聽過, 明顯就唔係新景轉新鋪...

新竹源d野食比 ...
座位仲緊過泰妃雞 - 嘩, 米搞!!
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 peninsula 於 2007-8-20 09:47 發表

Just average. Cannot find a good one in HK!
TOTAL AGREED W/ YOU!
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 billchan 於 2007-8-19 01:23 發表

嘻嘻 ... 利記可能會提議係佢自己屋企招呼你,因為「坐得舒服, 有野食, 有酒飲 ... 」瓻{要求 ...
但最衰我屋企無裝Now呢
我都要出去睇呀

如果講舒服,我覺得南華會算叫幾好了
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 moxfactor 於 2007-8-21 16:00 發表

新竹源d野食比 ...
你地講既泰妃雞係咪係灣仔黧“r?????
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-22 12:06 AM 發表

想當年我係悉尼每星期食幾次生肉粉,我個女當畤十歲都叫碗加大,番香港都食唔番D質素,最大問題係樣樣都就住 - 牛肉少D,芽菜少D,香茅葉少D。結果完全不是那麼一回事。

好在我已戒左牛肉,冇乜損失,善哉。施主你地慢用呀。

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-22 16:27 發表

你地講既泰妃雞係咪係灣仔黧“r?????
of coz...

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-22 00:06 發表
Not enough interest, I guess. Thai and Japanese food are favour by HK people.

引用:
原帖由 moxfactor 於 2007-8-23 16:01 發表

of coz...
咁我上星期五晚去過了

叫左一客海南雞飯,一個魚肚羹,一個菜

以咁既價錢算係幾好

最好既地方就係幾好坐同幾乾淨
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-23 10:22 發表

咁我上星期五晚去過了

叫左一客海南雞飯,一個魚肚羹,一個菜

以咁既價錢算係幾好

最好既地方就係幾好坐同幾乾淨
間鋪咁細, 舒服?
我想搵個地方放個手袋都冇?

引用:
原帖由 peninsula 於 2007-8-23 08:36 發表

Not enough interest, I guess. Thai and Japanese food are favour by HK people.
Thai, yeah!~~
Japanese - I dont quite like raw food. But i do agree these 2 are hkers favourite~

引用:
原帖由 dejavu2003 於 2007-8-22 16:36 發表

想當年我係悉尼每星期食幾次生肉粉,我個女當畤十歲都叫碗加大,番香港都食唔番D質素,最大問題係樣樣都就住 - 牛肉少D,芽菜少D,香茅葉少D。結果完全不是那麼一回事。

好在我已戒左牛肉,冇乜損失,善哉 ...
而家牛肉咁q貴, 昵d鋪未必頂得住....
你唔食係好事, 唔會受影響..

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-22 08:25 發表

但最衰我屋企無裝Now呢
我都要出去睇呀

如果講舒服,我覺得南華會算叫幾好了
個環境係點? 係米成班人一齊睇? or...?

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-17 10:07 發表

一定
你食左未? 有冇野睇?

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-23 22:38 發表
你食左未? 有冇野睇?
I want to know too!

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-23 22:33 發表

間鋪咁細, 舒服?
我想搵個地方放個手袋都冇?
相比起勝利
招呼同座位都舒服好多了
(我麙艀9點幾先到)
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-23 22:37 發表

個環境係點? 係米成班人一齊睇? or...?
Yes呀!!!!!!
同埋無咁雜!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 peninsula 於 2007-8-24 08:50 發表

I want to know too!
未呀,這一排個食伴唔得閒
所以未去試呀
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-24 04:09 發表

未呀,這一排個食伴唔得閒
所以未去試呀
你請我食, 我唔介意陪你既~騎騎..

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-24 04:07 發表

相比起勝利
招呼同座位都舒服好多了
(我麙艀9點幾先到)
佢地好似收十點, 有晚我都係九點幾去到, 佢地話收鋪lu...

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-25 00:03 發表

你請我食, 我唔介意陪你既~騎騎..
去厘間野
你食得我幾多
五大有其二

二手買賣
CD推介

46 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。