推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

64 123
發新話題

神州行一卡兩號充值太麻煩

神州行一卡兩號充值太麻煩

唔知點解中國聯通一卡兩號可以係中國一次過充兩邊 Number, 但中國移動一卡兩號就要兩邊充至得, 實在太煩啦!中國移動真係要改善一下!   

神州行?邊使兩邊充o架?!

就算係全球通一卡兩號,都只需要在大陸果邊交費喎!

你有無去過營業廳問呀?
日日做到無停手,總有收獲的時候!!!

引用:
原帖由 Butt 於 2007-8-20 11:06 發表

你有無去過營業廳問呀?
神州行沒有一卡兩號吧。起碼深圳沒有。

全球通在查證中。
汎用人形決戦兵器人造人間エヴァンゲリオン

我自己都用緊全球通
而係兩號
香港另一邊號係數碼通既
只需要任何廣東省內買充值紙就可以充值
唔駛兩邊充
打倒昨日的我,打倒今日的你

獨來獨往闖四方,無拘無束到處蕩,全心全意為理想.一生一世有願望。
今時今日朝庭上,奪權奪利有奸黨,害國害民的奸黨,一分一秒要對抗,
作威作福欺良民,奪財奪色像豺狼。
無法無天滿罪狀,一心一意來對抗,出錢出力想辦法,救國救民殺豺狼。

引用:
原帖由 中式食肆有座位 於 2007-8-20 18:17 發表

神州行沒有一卡兩號吧。起碼深圳沒有。

全球通在查證中。
我用緊深圳全球通一卡三號
獨來獨往闖四方,無拘無束到處蕩,全心全意為理想.一生一世有願望。
今時今日朝庭上,奪權奪利有奸黨,害國害民的奸黨,一分一秒要對抗,
無法無天滿罪狀,一心一意來對抗,出錢出力想辦法,救國救民殺豺狼。

引用:
原帖由 CHANGMAO 於 2007-8-20 19:34 發表

我用緊深圳全球通一卡三號
That's great. 幾時有埋中華電信,一卡四號就安樂囉。

引用:
原帖由 中式食肆有座位 於 2007-8-20 21:41 發表

That's great. 幾時有埋中華電信,一卡四號就安樂囉。
咁就要加3,000按金漫遊啦

引用:
原帖由 Butt 於 2007-8-20 11:06 AM 發表

你有無去過營業廳問呀?
神州行一卡兩號出左冇耐。要分開兩邊充架!好Q煩!咁講有可能要用
全球通一卡兩號啦!

引用:
原帖由 779394 於 2007-8-27 17:27 發表

神州行一卡兩號出左冇耐。要分開兩邊充架!好Q煩!咁講有可能要用
全球通一卡兩號啦!
大哥,請問你邊個市呀?

引用:
原帖由 中式食肆有座位 於 2007-8-27 06:56 PM 發表

大哥,請問你邊個市呀?
不敢當,深圳卡來的!你去睇下條link la:

http://www.10086.com.hk/forumdis????.php?fid=8

版主示:連結乃另一討論區,刪去。

回復 #11 779394 的帖子

你列出的並非中移動的官方網頁,可信性成疑!

我的全球通係深圳辦的

引用:
原帖由 Butt 於 2007-8-27 10:13 PM 發表
你列出的並非中移動的官方網頁,可信性成疑!
神州行一卡兩號已在很多地方有得買,自已去看看才在這裡提意見吧!

引用:
原帖由 779394 於 2007-8-28 23:12 發表

神州行一卡兩號已在很多地方有得買,自已去看看才在這裡提意見吧!
是嗎?以我所知神州行暫時只有「香港日」套餐,並無你所謂的一卡兩號。

中移動的一卡多號服務暫時只限於全球通。

為免大家受不明來歴的訊息蒙騙,請大家多留意中移動的官方網頁:

http://sz.gd.chinamobile.com/

http://www.gd.chinamobile.com/

又或者致電10086查詢。

引用:
原帖由 Butt 於 2007-8-29 11:04 AM 發表

是嗎?以我所知神州行暫時只有「香港日」套餐,並無你所謂的一卡兩號。

中移動的一卡多號服務暫時只限於全球通。

為免大家受不明來歴的訊息蒙騙,請大家多留意中移動的官方網頁: :read ...
因為你唔知,所以叫你出去睇睇先!
唔好係度講到好偉大咁!

引用:
原帖由 779394 於 2007-8-29 17:23 發表

因為你唔知,所以叫你出去睇睇先!
唔好係度講到好偉大咁!
唔清楚的人是你,此卡並非中移的官方一卡兩號,只不過係香港一間飛線漫遊公司安排的整合式服務,然後再借神州行個名來混淆視聽。
此卡最大問題係大陸號必須要用開通神州行的香港漫遊方式才可在香港接聽, 費用勁貴

引用:
原帖由 阿飛 於 2007-8-30 03:48 PM 發表

唔清楚的人是你,此卡並非中移的官方一卡兩號,只不過係香港一間飛線漫遊公司安排的整合式服務,然後再借神州行個名來混淆視聽。
此卡最大問題係大陸號必須要用開通神州行的香港漫遊方式才可在香港接聽, 費用 ...
我一開始都係問點解咁煩,亦唔明點解神州行一卡兩號會咁。我係下面網站已再提出問題,而此公司亦回答自已不是真的神州行一卡兩號:

http://www.10086.com.hk/forumdis????.php?fid=8

在此謝謝各位師兄的回應!

引用:
原帖由 CHANGMAO 於 2007-8-21 08:25 發表

咁就要加3,000按金漫遊啦
要三千蚊按金不如叫佢去搶丫。話時話,我當年用咗千幾蚊開卡費添。中國移動正一吸血鬼。

依家全球通香港唔駛漫遊費
不過,今日證實一件事,係全球通敗筆
就係前幾日我要去馬交
於是發短訊申請澳門號碼
可惜多次失敗
事後今日我去深圳溝通100服務廳
服務員表示依家澳門號碼唔夠
做唔到澳門一卡多號
只可以做香港
全球通晚晚亞視賣廣告話港澳都得
搵人笨

相關搜索目錄: 廣告

我嗰時都係咁要等咗成個月先註冊成功

唔似去打令咁睇啱就即刻可以上
你要Keep住打去問或者上网Check住

不過我嗰時送足6個月29蚊又幾抵

引用:
原帖由 779394 於 2007-9-3 02:24 發表

我一開始都係問點解咁煩,亦唔明點解神州行一卡兩號會咁。我係下面網站已再提出問題,而此公司亦回答自已不是真的神州行一卡兩號:

在此謝謝各位師兄的 ...
哦, 我知你哋講乜喇
同上水火車站啲檔口差唔多

我支持中小企, 仲要係識食腦嘅中小企

引用:
原帖由 CHANGMAO 於 2007-9-4 20:46 發表

哦, 我知你哋講乜喇
同上水火車站啲檔口差唔多

我支持中小企, 仲要係識食腦嘅中小企
可惜香港有好多中小企靠唔住,一味靠昆,正一神棍。

引用:
原帖由 中式食肆有座位 於 2007-9-6 23:27 發表

呢期真係有神州行香港卡啦!
呢d至係堅野!

64 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。