推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

發新話題

佐敦吳松街亞龍咖哩

佐敦吳松街亞龍咖哩

地方好窄

4人位,waitree 要你坐埋一邊

即2個人去,最好吾好對家坐
=
幾貴

curry 魚 ,set dinner,$49, 包飯或咸naan

魚新鮮,有d貴,因吾包野飲, coke $10 一罐

naan 吾好食

curry 好多洋蔥,幾香,要了中spicy,吾spicy
=
curry 牛脷都不錯,不會太"林"
=
但price a litter bit expensive

厘間野出左名好耐啦
佢攭@哩唔同一般既印度或大馬既煮法
佢齛堳Y巴基斯坦既煮法
好唔好食就見人見致
我就幾鐘意食
40幾元唔算貴,係唔好坐
五大有其二

二手買賣
CD推介

咖哩雞及牛腩都唔錯!記得點甜餅點咖哩汁食!好好食架!不要食飯!食餅點汁重有風味!

食過一次咖哩羊, 太辣, 辣到食唔到.
個curry好稀, 好多野係入面.
都ok既..
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-24 00:04 發表
都ok既..
You can ask for more mild curry, right?

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-23 16:04 發表
都ok既..
Hey! I found a good curry at LaiChiKok.

Very special! Located at the back of post office

引用:
原帖由 unix 於 2007-8-24 11:28 發表

Hey! I found a good curry at LaiChiKok.

Very special! Located at the back of post office
郵局後面
叫乜名呀?????
係咪即係麗新廣場呀
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-24 00:04 發表
都ok既..
佢地無問你要幾辣咩
你下次去可以選最少既辣
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-24 03:56 發表

郵局後面
叫乜名呀?????
係咪即係麗新廣場呀
Almost.

At the opposite of "Cow Car Water" in 麗新廣場

A small shop selling "Spicy noodle" and curry.

Try their 生咖喱, really good!

what is the name for the shop

引用:
原帖由 icac 於 2007-8-24 12:52 發表
what is the name for the shop
好似叫麻辣x?
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

我第一次食亞龍咖哩係1992年,冇咩走樣,但我鍾意印度多dd

我覺得麻麻地, 大快活D咖哩分分鐘仲好食, 價錢又平多多
keve

引用:
原帖由 kenzo1111 於 2007-8-24 23:18 發表
我第一次食亞龍咖哩係1992年,冇咩走樣,但我鍾意印度多dd
我第一次食應該係97前
宜家就少食左,因為我易出汗
所以通常冬天至去食
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-24 14:47 發表

好似叫麻辣x?
Yup! That's the one!

Have u tried?

係羅,佢隻咖哩好似唔落奶,所以唔多岩我食!

附近好似有間咖哩比較岩我,位置係澳州牛奶向海方向落一條街,
店名唔記得,依間店係紅磡定土瓜灣搬過黎!
有個白髮老闆娘!
引用:
原帖由 利記 於 2007-8-23 12:14 發表
厘間野出左名好耐啦
佢攭@哩唔同一般既印度或大馬既煮法
佢齛堳Y巴基斯坦既煮法
好唔好食就見人見致
我就幾鐘意食
40幾元唔算貴,係唔好坐

引用:
原帖由 靜凊 於 2007-8-27 12:34 發表
係羅,佢隻咖哩好似唔落奶,所以唔多岩我食!

附近好似有間咖哩比較岩我,位置係澳州牛奶向海方向落一條街,
店名唔記得,依間店係紅磡定土瓜灣搬過黎!
有個白髮老闆娘!

o個間叫專業咖喱王....咖喱品種都幾多下

引用:
原帖由 unix 於 2007-8-27 03:15 發表

Yup! That's the one!

Have u tried?
好耐之前食過一次, 唔記得LU...
你講個生咖哩係乜, 好想知...

哩間正d喎,可能口味問題.不過哩間貴d,但老板娘好過癮!有次重同我一齊出門口煲煙漆!!

Thank You for sharing.......................

亞龍,比較貴。貴在量少,地方唔好坐。味道,不過不失。

你同我應該係同一類,應該屬於鐘意東南亞口味個類(即咖喱要落奶,cream或椰汁個類)

依隻阿龍應該唔使落奶(或好少),跟巴機C坦個類咖喱應該差唔多!

不過咖喱又有好多變化,你見各有各支持者就知啦!總之各有各食
引用:
原帖由 keve0223 於 2007-8-25 03:54 發表
我覺得麻麻地, 大快活D咖哩分分鐘仲好食, 價錢又平多多

引用:
原帖由 靜凊 於 2007-8-30 17:34 發表
你同我應該係同一類,應該屬於鐘意東南亞口味個類(即咖喱要落奶,cream或椰汁個類)

依隻阿龍應該唔使落奶(或好少),跟巴機C坦個類咖喱應該差唔多!

不過咖喱又有好多變化,你見各有各支持者就知啦!總之各有 ...
係呀
我工司樓下齯痚禰q坦人都係煮阿龍鶧收[
五大有其二

二手買賣
CD推介

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。