推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

珠海遊

珠海遊

昨天係珠海反黎,同朋友玩左3日,事先係中旅社訂左第一晚酒店海泉灣,雙人客房840蚊,溫泉155蚊.
第一天,一早9點30分係中港城坐船出發,大約10點50分到達9州港,出左關就見到酒店姐姐接客坐旅遊巴士,每位22蚊,車程大約1小時15分,到達後自行check-in,上到客房,房間好大好靚,有路台,洗手間有個企缸同浴缸,5星級係唔同d,跟住落去食午餐,去左飲茶,d野食都幾好,食完就4圍行下,講下呢個度假村先,佢地有個溫泉,酒吧,食市,體育康樂中心,有個好似歡樂谷咁係玩機動遊戲,不過比較細,因為時間上早,所以同朋友去左康樂中心打兵乓球25蚊/hr,玩完反上房沖左涼就去食飯,飯後休息左陣就去左溫泉,入到去人山人海 ,數都係香港人,感覺好似係泳池到 覺得真係好細,唔知係米有d地方未開曬,實有人係你左右,結果玩左個令鐘就走左,咁就完成左第一日,總結黎講呢間度假村都幾貴,可能新開,但無想像中咁好玩,離開市區又遠,想出去玩都無可能,下次都未必會再黎.
第二天,一起身都10點幾,沖個涼換件3就汁野chech-out,坐1點40分旅遊巴出拱北,3點左右到,係拱北商場飲完下午茶就去溫酒店,一上黎就見到金葉,同朋友講不如睇多幾間先,行行下就見到銀都,月海,金域,最後簡左月華,月海雙人房450蚊,上到房一睇 點解咁細架,同紅c d房都係咁上下,可能紅c重大d,休息左陣,睇埋新聞就落街行下同食飯,行行下,到一條步行街,見到有d44方方o既酒吧,行多陣境然有女女上黎了我 ,都唔知發生咩事就話比個電話我,係人生路不熟下我當然無理佢 ,不過都重有幾個係咁埋身,咁我就問我朋友呢到係邊到,光天法日下都咁,夜晚米唔得了,睇下個路牌寫住蓮花路,記得好似有師兄係到提過,有無師兄可以講解下,其實安唔安全,同埋幾錢呢?,行左陣就搵左間係正步行街上邊d西餐廳食飯,貪佢可以睇到樓下d女女情況 ,了解下,睇左成個鍾,d女女真係見到男人就上去,坐係酒吧到果d更加係目標,飲杯野都有10幾個女女上前,真係幾好玩,食完飯,我地去左其哥提過o既君濠sn,入到去環境真係唔錯,唔同cp玩法,係沖完涼上休息室,價錢190+300,送一個師傅工,簡技師係一次10個左右,係休息室到睇,我都睇左2轉,可能當日好多人,房間都好爆,我都等左陣,技師都唔係好多,我簡左個有d似無記o既朱x婷,160cm,32b到,然後就上房,做o既野就唔講la,服務都ok,如果同cp比,cp會好d,玩完就反酒店訓.總結係拱北,其實有好多地方都未行過,但感覺都好好,好熱鬧,由其係蓮花路 ,希望師兄可以講下.
第三天,其實係想落廣州,但係知道左停電,新聞話要一星期先修理好,為有打道回府.咁就完成左3日珠海遊.
希望呢個report唔會悶親各位,多多支持

相關搜索目錄: 旅遊巴士 酒店 旅遊

引用:
原帖由 華安 於 2006-8-17 04:35 AM 發表
昨天係珠海反黎,同朋友玩左3日,事先係中旅社訂左第一晚酒店海泉灣,雙人客房840蚊,溫泉155蚊.
第一天,一早9點30分係中港城坐船出發,大約10點50分到達9州港,出左關就見到酒店姐姐接客坐旅遊巴士,每位22蚊,車程大約 ...
君濠 係 珠海渡假村sauna的妹妹場, 但我覺得佢仲好過家姐(hardware方面), 因為場地較大, 無局促感, 而且價錢reasonable...果度既囡囡水準普通(唔嫌瘦左d既話1x5應該係最好的了), 但假如係去relax一下, 睇睇波, 果度就非常好, 因為地方大, 乾淨, 有6-7台電腦可上網, 而且食物不錯, 你可以食完又食(有d場就唔得了)

但講到底, 如果純粹是為了"捐山lone, 過隧道"的話, 去東莞好了!

如果一個人去珠海, 其實唔駛住酒店(除非去的目的係玩k場, 不過, 珠海絕不是玩k場的好去處, 1000-1200overnight的貨色, cp800蚊就有了), 而且, 好一點的酒店普遍較貴, 188一晚的, 又不是很好, 俾188, 不如去sauna住(190左右, 絕大部份珠海二線酒店sauna都入得, 包埋飛機, 有d三線場加多幾草開埋大添!)

相關搜索目錄: 電腦 旅遊巴士 酒店 旅遊
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

引用:
原帖由 基夫斯 於 2006-8-17 07:23 AM 發表
君濠係邊樹架
係檸溪, 即板樟山隧道口, 其實行過d有另一間叫"帝濠"的sauna, 呢間d囡囡比較正, 但論hardware, 君濠給人的感覺就比較寬敞舒適了
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

引用:
原帖由 華安 於 2006-8-17 04:35 AM 發表
第一天,一早9點30分係中港城坐船出發,大約10點50分到達9州港,出左關就見到酒店姐姐接客坐旅遊巴士,每位22蚊,車程大約 ...
係喎, 有野唔記得問, 既然斗門咁遠都去了, 點解唔係果度"試一野"先呢?

相關搜索目錄: 旅遊巴士 酒店 旅遊

Thanks !

引用:
原帖由 sadlife 於 2006-8-17 09:06 AM 發表
Thanks !
原來呢味你都岩呀!

Thanks !

引用:
原帖由 求其 於 2006-8-17 04:50 PM 發表

係喎, 有野唔記得問, 既然斗門咁遠都去了, 點解唔係果度"試一野"先呢?
其實珠海都係第一次去,好多地方都唔識路,為安全起見,都係去sn,其他ktv,蓮花路果d,都唔夠膽試.

引用:
原帖由 華安 於 2006-8-17 10:15 AM 發表

其實珠海都係第一次去,好多地方都唔識路,為安全起見,都係去sn,其他ktv,蓮花路果d,都唔夠膽試.
蓮花路以至粵海東路一帶, "油雞"比以前少了, 早兩三年, 假如你一個人係果度逛, 每隔一分鐘總有囡囡過來搭訕, 問你"帶我去好不好?", 而家, 是少了很多囉!

即使剔開respect to "公安拉"這安全性, 小弟都不建議幫趁街女, 因為, 去sn有一個基本的保障, 就係囡囡都要每月去接受regular body check (細場既唔知要唔要, 但應該有, 因為無衛生紙應該做唔到), 而街妹嘛, who check them up?!

相關搜索目錄: Body check

Thanks !

唔錯的報告!希望華安兄繼續努力出多d野!支持你呀!
日日做到無停手,總有收獲的時候!!!

THX

"當你見到星河燦爛,求你在心中記住我。"

多謝報告

Thank you for the report.  It seems Zhuhai is more relaxing than going to CP.

thx
wm

引用:
原帖由 bangpeter3 於 2006-8-19 03:08 AM 發表
Thank you for the report.  It seems Zhuhai is more relaxing than going to CP.
去走走, 珠海真的是一個好地方, 但講到捐山lone, 東莞才是聖地

THANKS~~GOOD REPORT

thanks for your report

其實珠海真是一個甚麼都有的遊樂園 - 想出出火的可以去SN或夜總會,想玩正經的也有很多旅遊地方,不過就旅費貴 - 去珠海九州港船票普通位HKD177.00, 回程就人仔160.00,來回船費已去了三佰多元,所以如果只想去出火及即日來回的兄弟都是往"三沙一水"或"CP"好了

相關搜索目錄: 旅遊

引用:
原帖由 hactl123 於 2006-8-19 06:26 AM 發表
其實珠海真是一個甚麼都有的遊樂園 - 想出出火的可以去SN或夜總會,想玩正經的也有很多旅遊地方,不過就旅費貴 - 去珠海九州港船票普通位HKD177.00, 回程就人仔160.00,來回船費已去了三佰多元,所以如果只想去出 ...
如果住係北區的朋友, 可以坐深圳至拱北的豪華大巴, 85人仔(小弟第一次坐是70蚊, 4年前了), standard 車程2.5hours, 15分鐘一班, 車次很密, 晚上9:30pm仲有 (因好耐無坐, 因為而家去親都係東莞出發了 所以唔肯定, 但9:00pm肯定有!)

在蛇口出發也很方便, 以前早後一班船6:00pm開出, 而家增加了7:30及8:30pm兩班, 去到珠海上埋房可能都唔駛10:00pm

good report, thanks!

引用:
原帖由 hactl123 於 2006-8-18 10:26 PM 發表
其實珠海真是一個甚麼都有的遊樂園 - 想出出火的可以去SN或夜總會,想玩正經的也有很多旅遊地方,不過就旅費貴 - 去珠海九州港船票普通位HKD177.00, 回程就人仔160.00,來回船費已去了三佰多元,所以如果只想去出 ...
Not only expensive to get to Zhuhai from HK, but also take a long time (nearly 3 hours from Shenzhen). If by ferry, it will cost over $320 for return trip!

good reprot!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。