推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

28 12
發新話題

[原創] 獨家:各狼友小心:羅湖月臺兌換黑店超級撲街. 每月港人被騙360萬

獨家:各狼友小心:羅湖月臺兌換黑店超級撲街. 每月港人被騙360萬

獨家:各狼友小心:羅湖月臺兌換黑店超級撲街. 每月港人被騙360萬

羅湖月臺>>>>往深圳方向未出閘。。。。
標出兌換107  =  100
99%的人以為是:100HK$兌換97人民幣。

查實是HK$107 = 100人民幣。
即系HK$100 = 93人民幣

以每天三百萬計..每天騙12萬。
每月港人被騙360萬

我觉得写得几清楚播,唔体清楚就换,几时都吃亏啦,点可以话人骗?

引用:
原帖由 ticktok 於 2007-9-18 04:30 發表
我觉得写得几清楚播,唔体清楚就换,几时都吃亏啦,点可以话人骗?
祝佢地早登極樂,個個去拉去槍斃~~
咪扮大哥,造壞市
咪做情聖,玩沉水

引用:
原帖由 ticktok 於 2007-9-18 04:30 發表
係好清楚, 但點解唔用慣常既

HK$100 = 93.45人民幣

而要寫成

HK$107 = 100人民幣

前几天我要換 6000 港紙﹐ 心想在這邊還好些。。我看它沒寫清楚換多少便問他們。。100 是換 93。9  梗系吳換啦。。過了關換是 95。7
我也祝它早登仙界。。

我覺得真係冇問題呀, 明碼實價, 願者上釣! 咁嚗g法係方便兌換人仔鴾H呀. 我q好少人堅持用$100港幣去換$93.45人仔, 大部份都係睇用幾多港幣換整數人仔啦!! 係d人無計清楚真正匯率!!

引用:
原帖由 888man 於 2007-9-18 00:59 發表
標出兌換107  =  100
99%的人以為是:100HK$兌換97人民幣。

查實是HK$107 = 100人民幣 ...
我一定係個1%鴾H, 我真係睇唔到佢點呃人呀!!完全冇寫過97呢個數, 唔明點解個99%會咁q!!?? 用個腦q清楚, 銀行都比唔到港紙100換人仔97呢個匯率, 可況係找換店呢??!!

相關搜索目錄: 銀行

是貪心嗎, 以為有著數, 便不問了, 到交收時才知,仲話人黑店?

如果換來的是偽鈔, 才算是黑店!

引用:
原帖由 def_lo 於 2007-9-18 12:46 發表

我一定係個1%鴾H, 我真係睇唔到佢點呃人呀!!完全冇寫過97呢個數, 唔明點解個99%會咁q!!??
係囉,

一係就 hk$107換rmb100,  (即 hk$100 = rmb93.46)
一係就 rmb107換hk$100,  (年鳩幾前)

何來 100HK$兌換97人民幣????
我係車神

非常清楚的說明, 如果個99%真係咁q真係無話可說, 一係就眼鏡度數唔, 一係太過naive, 一係就戇xx貪小便宜, 一心以為有著數就P個頭埋去!!!!!!!!! 呢個世界就係有咁鴾H至仲有咁多祈福黨可以乘虛而入!!!!

話時話, 阿師兄用鱄荍U語詞會唔會比求版主x呀!!??

回復 #10 colorbhk 的帖子

AGREED THERE IS NO CHEATING AS IT WAS CLEAR HK$107 TO RMB 100.  OF COURSE, YOU CAN ARGUE THAT THE RATE 0.9345 IS NOT COMPETITIVE ENOUGH BUT THEY PROVIDE CONVENIENCE AND I EXPECT HIGHER RENT THERE TOO.

无问题呀写得好清楚呀,.....................

I used to change at out of there
but now the realiable price is in Hong Kong
don't go there change money la

上次因為時間很敢所以也沒注意問等到拿到錢之後才知道受騙
建議各位同胞可以去內地銀行換或是跟飯店櫃檯換
比較不吃虧

相關搜索目錄: 銀行

人地都寫都明革啦, 我唔會係個 99%的人喎

點計都無 97 啦 !!

樓主, 你知唔知自己講緊D咩呀 ??

呢D兌換店, 通常係比D遊客用, 你係香港人一定唔會用啦

好係機場D兌換店咁, 一樣係咁樣!

引用:
原帖由 colorbhk 於 2007-9-18 06:31 發表

係囉,

一係就 hk$107換rmb100,  (即 hk$100 = rmb93.46)
一係就 rmb107換hk$100,  (年鳩幾前)

何來 100HK$兌換97人民幣????
應該係樓主隻眼有病!!!!

我想問「99%的人以為是:100HK$兌換97人民幣」係點計出o黎

佢都算係標明兌換率,唔算騙。

只不過經過的人都趕時間,一般唔會留意。

只可以話佢地係奸商

If you go to any bank in HK, they will show both 標出兌換107 HKD =  100 RMBand HKD100 = 93.46 RMB.  標出兌換107 HKD =  100 RMB is  because there is a limit of 兌換 20,000 RMB per day, this way they can easily calculate how much HKD to collect from you.  Anyway, 只可以話佢地係奸商

明碼實價,點算奸商。D女女裝賈狗,細胸裝大胸,先係奸相!

107 not 97 wor , why cannot see?

Too simple , Too naive !!
咪扮大哥,造壞市
咪做情聖,玩沉水

人地明買明賣,你自己唔睇清楚,可以怪人咩.
相思無用
唯別而已
別期若有定
千般煎熬又何如
莫道黯然銷魂
何處柳暗花明

呢個世界就係有好多呢類人, 戇xx做鰶怚J仲賴人地好唔講清楚, 其實稍為用少少時間同埋個腦想下, 就睇得出人地係寫得好清楚!

我反為同意部份師兄所寫, 用另一個講法, 係有好多人因為就手而自願被佢每個月賺多幾十萬, 但並唔係被佢呃! 好似你樓下間7仔d dom係貴過街尾間藥房賣黈t不多一倍, 點解你都情願比7仔賺呢? 因為就手或者係你想比少d但你條女都唔肯等囉! 有時d野就係因為要方便就自然要比多d啦!!

引用:
原帖由 Kingcwk 於 2007-9-18 17:16 發表

應該係樓主隻眼有病!!!!

邊隻眼先
我係車神

28 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。