推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

71 123
發新話題

XOCAT, make sure you read this thread before making a judgement

OK....

let's take a break!  it's really no point to carry on such conversation which doesn't benefit any party.

anyway, Whitekitty, behave yourself and god bless you!!!

引用:
原帖由 無忌 於 2007-9-19 14:08 發表

唉~~~~

本人自少家貧書未讀好。可是,按文推理:

我應該是想表達,自己多言,一污二穢。

莫非............
妄自菲薄

都相當大罪???

唉~~~
咁又係, cfu, 我頭先未明你「恕我再多言」的關係, 現在明解, sorry.

我驚惶?壇上一有爭議,試問有幾多人都有耐性澄清而又沒攻擊他人, 你我各自誤會了對方一句意思, 各自澄清了就可以.

也對你說thank you, God bless!不過'behave onself', 人人都要. 咪當只係板主就要single out佢出來, 特別專注目及住佢.

引用:
原帖由 車_長 於 2007-9-19 15:29 發表
有位落就好走頭嗱 !
我忽然諗起,當日BGF把親身在島的親身經歷﹝有別於存心的暗踩﹞貼出來時,桑拿版的版主是MTR及BGF。嘉文姐又唔係唔識佢地,點解島會有人打電話俾一個一般會員去責難?

唔通有人曾經拍心口話桑拿版佢話得事擺得平?定還是有人向某啲場承諾咗乜嘢!

嗱,愈揭愈多嘢啦!

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-9-19 15:44 發表

唔通有人曾經拍心口話桑拿版佢話得事擺得平?定還是有人向某啲場承諾咗乜嘢
拿, 無野講作野啦, 你原來也只會這技倆,當然你可返兜話你純測,我話有職員問我d網友為何咁惡就等於責難我?
你對過去咁有心得體會又唔見你回應我駁倒你無evidence指摘我甚麽冷待?

看倌們只看出你由我答覆鑽位, 根本你整個view企不住腳.
唔再去一間場就算是「私人」冷待, 你講到是怎樣影響個版, 真笑爆肚,去的時候, 你話係拿著數作威作福嘛, 所以講來講去,你雖不會變,亦讓人看清楚你如何.
何必提舊事呢?

係囉,點解人地唔去問識得的版主而去搵個普通會員?兼且用呢種語調?其實,事後一些網友都上過去,無人同佢地講「點解網友咁惡」,只係話有唔滿意可以即場講。當然,或者因為網友們係真顧客。

另外,冷待與熱情,我都話啦,在這裡混得久便很清楚。冷待並不是去或唔去,而係,你都承認,當別人談一個場時便將話題扯開,並且唔係一次半次!

除了島,還有一經典例子金雞。曾幾何時我們去過覺得唔錯時介紹,結果俾人譏諷,踩到幾近一文不值,連裝修都彈埋。但不知何故,前幾個月又有人呢間場啦!嘩,唔通幾個月變化咁大?所以我又去返一次,咦,差唔多喎!好多嘢,真係幾耐人尋味。

相關搜索目錄: 裝修

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-9-19 21:06 發表
係囉,點解人地唔去問識得的版主而去搵個普通會員?兼且用呢種語調?其實,事後一些網友都上過去,無人同佢地講「點解網友咁惡」,只係話有唔滿意可以即場講。當然,或者因為網友們係真顧客。

另外,冷待與熱情 ...
人地...只有一人, 當時不是每個職員都是識得當時版主是誰.

我認為值得提提金雞那場不是麦面hardware如一些人想咁ok, 根本早已開始出現多種問題,咁我亦未至踩到一錢不值,你和mtr613等公開講間場已是一年多前,我現在講「一些人」就一定專指你(們)? 香港有幾多骨客?我們各自認識幾多不上討論區的骨友或CDROM? 反而當時有網友話:「人地主場你踩?」我理得他暗指是誰, 我就無咁蠢食住去暗寸人, 我要made 的point 只是當時hardware問題.另你話遲些你再去你不覺有問題, 開張頭一年我去我亦未覺有問題如後來跳fuse停電,問題可以修好亦可復發, 乜我睇事物咁rigidly 咩?另,我亦有提一些可考慮bg no (software) 而有出報告那兄弟相信亦有看過我之前講,他無回應我關於硬件,不知是他同意或否,但正體現多元社會(plural society)可以有diversified views, 你讀history應懂, 還有,他出了正面報告後,我一樣加以高亮,亦無重覆我對hardware意見,我認為不用婆婆媽媽.另我見有一新bg相樣唔錯,亦有提有興趣的網友留意.還有, 有網友提到他認為銀泉是全MK hardware最好, ranking是value judgement的問題,我沒跟口話好過金雞.我整體的treatment亦是balanced.As board master, I refrain from saying which place is the best. I only comment on a place AS IT IS/as I last visited it. I may draw comparison on individual aspects, but I withhold my personal view as to which is better OVERALL. 而你, 作為「普通會員」(你喜用的字眼), 金雞是你曾愛去或仍愛去的場, 你當時對我講法為何不提異議? 這就是討論! 或許你就是想:
「普通會員」無責任去提出意見, 只在目及住板主的意見有甚麽你這「普通會員」認為不妥,就自行存懷心內「板主有私心」這想法. What a view!
tungpo, 我就是想將你這些存懷心內的扭曲想法「摳」出來!
不過現在的討論實在巳太離題了,不如你轉去你條blog thread再講, 等我得閒再回你,
遲些我正好回你「甚麽是當年桑拿板最鼎盛時的討論所在」!

"遲些我正好回你「甚麽是當年桑拿板最鼎盛時的討論所在」! "

well, we definitely look forward to it.
but, don't forget to mention how you were banned wor.
and of course, the best time of us with GS.

引用:
原帖由 bgfantasy 於 2007-9-20 08:39 發表
"遲些我正好回你「甚麽是當年桑拿板最鼎盛時的討論所在」! "

well, we definitely look forward to it.
but, don't forget to mention how you were banned wor.
and of course, the best time o ...
可能要邀請埋一啲「名人」如野獸呀等一齊講喎!不過,嗰時真係百花齊放,廣告鱔稿滿天飛!

又,GS的最好時代人地可能「冇分」,所以或者唔覺得好!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 白貓兒 於 2007-9-20 08:17 發表

人地...只有一人, 當時不是每個職員都是識得當時版主是誰.

我認為值得提提金雞那場不是麦面hardware如一些人想咁ok, 根本早已開始出現多種問題,咁我亦未至踩到一錢不值,你和mtr613等公開講間場已是一年多前 ...
乜你唔覺得我係桑拿版好少re你啲推介評論咩?咁係因為費事同你浪費時間,尤其在我年資淺無知時誤中過一啲推介陷阱後,覺得講多無謂。事實上,除了一啲是非價值討論外,我亦無意同你拗。

至於點解我對你有意見,其實你應知道並不只是我讀了你的眾多鴻文,還有不少在場所耳聞目睹的事情,不贅啦!

喺你講乜嘢係桑拿討論區全盛時期前,我建議你捫心自問,點解多年下來,你在討論區的「朋友」愈來愈少﹝當年你被ban時還有人會為你申冤,今日若如此我諗不少大拍手掌﹞,反而「敵人」愈來愈多。更嚴重的,係這些敵人根本各有正職,桑拿玩樂不過工餘活動,但仍大費周章要同你開火!

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-9-20 08:59 發表

咁係因為費事同你浪費時間,尤其在我年資淺無知時誤中過一啲推介陷阱後,
嗱,我 re完你 金雞 issue你又唔 re返嘞,
好似尋日無理指控我「打擊島」一樣.
由此已可見你討論的manner.
你又重提「誤中不適陷阱」你這說法,第三次喇, 第一次去年六月(不過當時你又話One man's meat is another man's poison,真有點婆媽), 第二次你在貓blog thread. 我都話你心裹咁多結, 你都係去返你貓blog thread寫翻你這「誤中不適陷阱」的結, 寫好再叫我過去re你(因我唔知你幾時寫), 等我和你另一結「當年骨版全盛之所在」一併了個結.
我唔覺需再在此去回應, 反正我已demonstrate到你由今次issue所引發對我的一些指責根本就說明你的reasoning好有問題!! 不過你都有一點點成功, 就是你存懷心裹的結不只一年而在去年六月剛開始宣洩, 足足年幾後
我都終於部份地在眾目癸癸下幫你了一了.

拿, 講左啦, 去你條貓blog thread.
我並非無考慮無忌對勿離題的提醒,
你難道再唔通氣?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2007-9-20 09:28 發表

由此已可見你討論的manner.
你又重提「誤中不適陷阱」你這說法,第三次喇, 第一次去年六月(不過當時你又話One man's meat ...
嘻,你證明唔到我乜嘢reasoning有問題,只係令你的一些醜態醜行表露出來啫﹝仲有好多未寫喎﹞!

貓blog我唔再寫,因為冇必要亦冇興趣。

又,我不斷重覆誤中陷阱,係要提醒網友,一啲人係信唔過。我仍保留呢度會員身分,就係要得閒入嚟重提呢啲事,等人知所警愓,亦等啲人冇咁猖狂!

至於離題與否,我想開thread的BGF可以判斷。

引用:
原帖由 白貓兒 於 2007-9-20 09:28 發表

由此已可見你討論的manner. ...
and it also shows your manner as well.  stupid to catch this and that and you're good at it.  that's why you called yourself a kitty.

is this personal attack?  YES.

anyway, let's xocat decides whether any actions are required.  i believe he should be reasonable enough.

well, i'll say this for the time being.

引用:
原帖由 bgfantasy 於 2007-9-20 10:55 發表
well, i'll say this for the time being.

引用:
原帖由 bgfantasy 於 2007-9-20 10:55 發表
I am also a Dirty Old Man

應該係,除非唔係!
那天我去覆診時,見到一類似物體!

71 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。