推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

女友要你拎手袋

女友要你拎手袋

女友要你拎手袋, 如果唔拎的話佢會黑你面發你脾氣, 請問呢種女人係乜野心態? 我真係唔明...請話我知.

自大狂~~同埋佢唔尊重你

男人幫女人拎袋好正常~~唔正常就係女人出聲囉~

佢當你係男朋友定係阿4??

無乜大不了姐, 佢只係叫你拎住, 又唔係叫你用口擔住
人唔作出犧牲, 係唔會得到任何收獲, 要得到一樣野, 必定要付出對等嘅代價

Have you asked her why she insisted on you carrying her bag? If you feel uncomfortable, maybe you should let her know your feeling. Most likely, she may have heard it somewhere that a really loyal bf won't mind doing anything for his lover, including carrying bags.

In the event that you can't bear it, maybe you can tease her when she requests you to carry her bag by saying that

"I don't mind carrying bags for you. Nonetheless, the bag (whatever brand it is, LV or Prada) that you are carrying is of such a bad taste that I am ashamed to carry it!" Of course, you have to prepared that your gf may ask you to buy her a bag that is of good taste!

不喜歡就老實告訴她...反正,聽你說你跟她已經過了激情期...欸..不要發脾氣拉^^

可能..你得到就不珍惜了...
放鬆點,反正你已經跟她一起了...不要為了小事嫌氣她啦...
如果..她的習慣真的另你吃不消,老實咁同她講下可能會修補到呢^^

幫佢拎住, 會唔會犯上泡妞九大忌中"唯命是從"  

"""可能..你得到就不珍惜了...
放鬆點,反正你已經跟她一起了...不要為了小事嫌氣她啦...
如果..她的習慣真的另你吃不消,老實咁同她講下可能會修補到呢^^  """

絕對同意  (princess_f) 的說法
eye_girls

男人幫女人拎袋好唔正常!!

出街幫老婆拎手袋是指定動作... 是gentleman的表現... 真的有問題嗎?

不過因為這樣而會黑你面發你脾氣... 那真的和她好好了解一下... 為什麼?

Fan... Fan... Fantastic !!!

唔知, 因為冇拎過, 佢亦唔會要我拎......
戰神(安全套)蚩尤

引用:
原帖由 macau998 於 2007-10-16 00:17 發表
男人幫女人拎袋好唔正常!!
support!!!

引用:
原帖由 於 2007-9-30 18:01 發表
無乜大不了姐, 佢只係叫你拎住, 又唔係叫你用口擔住
就算叫人用口擔住都冇乜大不了姐,又唔係叫佢擔住之餘仲要搖埋條尾。
汎用人形決戦兵器人造人間エヴァンゲリオン

引用:
原帖由 fatboy33 於 2007-10-17 02:52 發表
為什麼?
為甚麼?因為她認為這是老馮囉!她不曾想到這會讓我們樓主弱小的心靈受到嚴重創傷呀!

引用:
原帖由 美腿生輝 於 2007-10-10 04:57 發表

同意, 叫你拎即係信得過你, 係好事.
邊關事呢,入面應該都冇貴重嘢。(你唔係以為樓主的女友會帶甚麼貴重物品或現鈔跟樓主出街吧,美腿兄!)

引用:
原帖由 日月金 於 2007-9-29 15:26 發表
女友要你拎手袋, 如果唔拎的話佢會黑你面發你脾氣, 請問呢種女人係乜野心態? 我真係唔明...請話我知.
咩心態 ? 咁你問佢點解要你拎籮, 唔拎咪唔拎籮, 個袋重都好d, 輕既做咩要人幫?

你係要俾佢食住既, 咁唯有下次背個大袋出去
yeah........

係唔係佢個袋重呀?
有時我都會要我男朋友幫我拎袋
因為好重
但佢又唔會主動話幫我拎

Next time you should carry a bigger bag when you go out with her.

Then when she ask you to carry her bag, you just chuck it into your bag...

引用:
原帖由 HoneyBeani 於 2007-11-14 09:11 PM 發表
Next time you should carry a bigger bag when you go out with her.

Then when she ask you to carry her bag, you just chuck it into your bag...

haha,you are right. all the guy has to carry is only one bag. much more easier

冇緊要 , 幫女友拎手袋確是最好的任務 , 可以順手 "撻" 幾張紅底啊 , 幫佢保管財物是應該收取費用的

引用:
原帖由 平方公尺 於 2007-11-15 01:10 AM 發表
冇緊要 , 幫女友拎手袋確是最好的任務 , 可以順手 "撻" 幾張紅底啊 , 幫佢保管財物是應該收取費用的
哇你好大膽喔...嘟唔知你講真講假~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。