推介:| Chrissie Chau 周秀娜 | 諸葛梓岐 | 傅穎寫真 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

26 12
發新話題

馬敏兒

馬敏兒

亞視而家中午重播的"浮生六劫", 使我看到好多很久都無見到的藝人, 亦有好多原來果陣已經有做電視的人, 如黃一飛, 陳秀雯...呢部劇應該有28-9年了, 以當時的制作水平, 的確係好戲, 因為節奏很快, 幾好睇!

當中看到一件女藝人, 叫馬敏兒, 樣子幾靚(因為一個普遍現象, 但凡睇舊片, 總會覺得當時既人不夠現時靚, 所以, 假如現在看番以前既佢都覺符好, 相信當時一定好多人like)

除左樣, 睇得出佢係"胸懷大野"的人囉!

我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

麗的 的電視劇很多都是她做主角, 無記錯 " 變色龍 " 也是做主角, 男主角多數是劉志榮

變色龍主角係潘志文,叫做鄺志立,劉志榮係大奸角,叫做賀星。女主角都唔係馬敏兒,係魏秋華同余安安,馬敏兒好似係做劉偉民個妹……
馬敏兒當年係麗的當家花旦,好多套劇都係佢做女主角,記得其中一部叫做《吾家有女》(唔知有冇記錯)係特登為佢度身訂造要o黎捧佢o既!

浮生六劫開頭果part好正,
岳華同梁鳴做主角!

個人覺得"馬敏兒"唔係好得!!!!

引用:
原帖由 johncage 於 2006-8-17 03:24 PM 發表
浮生六劫開頭果part好正,
岳華同梁鳴做主角!
最正係佢兩首插歌, 出自葉振棠(該時期他唱了很多首很流行的粵語歌), 使當時獨霸樂壇的電視媒體無線腳都軟
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

引用:
原帖由 busman 於 2006-8-17 02:33 PM 發表
麗的 的電視劇很多都是她做主角, 無記錯 " 變色龍 " 也是做主角, 男主角多數是劉志榮
講漏左個當時亞洲電視力捧, 好瀟洒但面皮有很多暗瘡疤的萬梓良, 後來佢去左無線, 期後做主角拍了一部劇, 結果帶出的是當時的新人"星爺"

相關搜索目錄: 暗瘡

我20年前在溫哥華讀書時見過佢一面, 靚唔靚就.....

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-8-17 02:42 PM 發表
變色龍主角係潘志文,叫做鄺志立,劉志榮係大奸角,叫做賀星。女主角都唔係馬敏兒,係魏秋華同余安安,馬敏兒好似係做劉偉民個妹……
馬敏兒當年係麗的當家花旦,好多套劇都係佢做女主角,記得其中一部叫做《吾家 ...
多謝你改正我的錯誤

引用:
原帖由 runaway 於 2006-8-22 07:09 PM 發表
我20年前在溫哥華讀書時見過佢一面, 靚唔靚就.....
唔知佢而家仲係咪o係vancouver呢?

thanks for sharing~~~~~~~~~~~~`

都唔記得佢係邊個啦.....

有冇相?

引用:
原帖由 Ricky2109 於 2006-8-29 07:19 PM 發表
有冇相?
有三張!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 冰河 於 2006-8-29 12:58 PM 發表

有三張!
乜變左咁樣呀? 呢張相一定係近期拍的了, 佢而家在那裡呢?

引用:
原帖由 求其 於 2006-8-29 10:19 PM 發表

乜變左咁樣呀? 呢張相一定係近期拍的了, 佢而家在那裡呢?
人地家陣 46 歲喇, 仲做埋人老母添, 你估個個都好似小龍女咁幾十歲仲係靚妹樣咩!!!

唔知點解,ATV花蛋無乜觀眾緣,馬敏兒、李影....

除了後來撬來的米雪

當年,KMY係ATV做part-time(邱德根時代),小喇叭,又遲出糧又刻薄...

不過後來佢個仔果劑真係大wok

引用:
原帖由 KMY89 於 2006-8-30 07:04 PM 發表
唔知點解,ATV花蛋無乜觀眾緣,馬敏兒、李影....

除了後來撬來的米雪

當年,KMY係ATV做part-time(邱德根時代),小喇叭,又遲出糧又刻薄...

Who is KMY?

引用:
原帖由 KMY89 於 2006-8-30 07:04 PM 發表
有幾大劑呀?

引用:
原帖由 冰河 於 2006-8-30 11:59 AM 發表

有幾大劑呀?
醉酒駕駛,拖住個差佬閏車行咗百幾米,個差佬死o左

引用:
原帖由 冰河 於 2006-8-29 12:58 PM 發表

有三張!
第二張係咪沈勝衣劇照?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-8-30 08:17 PM 發表

第二張係咪沈勝衣劇照?

引用:
原帖由 冰河 於 2006-8-30 12:18 PM 發表

冰河兄有冇全身相?佢o係沈勝衣入面著短褲打出對玉腿好鬼正o架!好懷念!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-8-30 08:32 PM 發表

冰河兄有冇全身相?佢o係沈勝衣入面著短褲打出對玉腿好鬼正o架!好懷念!
水著仲正呀!!!

26 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。