推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

區議會選舉你會否會按自己喜歡的黨派投票?

區議會選舉你會否會按自己喜歡的黨派投票?

不可能
一係香港走行政主導
二係中共反對
三係香港太細,地區民意代表權力永遠都是沒有的
打倒昨日的我,打倒今日的你

我呢d深綠人士一定會啦 (按自己喜歡的黨派投票).

又一次證明香港唔適合行民主.

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-11-14 22:41 發表
又一次證明香港唔適合行民主.
香港適唔適合行民主? 但係由李漢奸為首班偽民主來推行, 我就不敢恭維!!!
keve

引用:
原帖由 chdchan 於 2007-11-7 23:00 發表
區議會職能將被拓大,政黨政治會更有市場嗎?
區議會職能是反映地區市民對改善地區之心聲,為市民與政府溝通之渠道,但加入政黨政治後就變成空大頭,不切實際之政治理念,這不是市民心意之職能吧!!!!

我今次就只能夠投政黨中人
因為那些冇黨派人士,其實近年都向民建區靠攏,甚至在推薦其他地區的民建聯候選人參選.
可見實際上佢地都係民建聯既人
我寧願投真小人好過偽君子
打倒昨日的我,打倒今日的你

我果區個社民連候選人份"政綱"成份黨綱咁, 區內既問題全無提及, 真係不知所謂. 唔駛講都係果個做左十幾年無黨派既連任啦.

有班契弟連區議員工作係咩都唔知, 漸漸變成政治鬥爭, 所以香港民主仍雖需要時間!!!
keve

我個區有一個係好複雜,上網睇係冇寫黨派,自己寫獨立,實際係民建聯!
珍惜現在所擁有的

引用:
原帖由 jimmy_lee 於 2007-11-9 20:27 發表
我呢d深綠人士一定會啦 (按自己喜歡的黨派投票).
乜野叫深绿呀?香港有用甘既代名词咩?唔好将香港台湾化…

引用:
原帖由 至尊豪庭9 於 2007-11-18 17:49 發表

選人唔選黨!
选食蛇宴实际D…

選好色叫鷄,貪財騙津貼,醉酒鬧事個班啦

我會按自己喜歡的政黨投票

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。