推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[原創] 強烈要求新記撤出905!

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-3 17:28 發表

我係站長,負責數人上車。 
我係乘客,負責俾面色車長同站長睇!(講笑)

引用:
原帖由 ctb234-2 於 3-12-2007 17:32 發表

我係乘客,負責俾面色車長同站長睇!(講笑)
唔岩就要鬧,冇問題! 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-3 17:46 發表

唔岩就要鬧,冇問題! 
站長首領!我閃喇!

回復 #28 ctb234-2 的帖子

今天你應該又要鬧了,08:25 未黎架新記 3055 前,聯合廣場有二十幾三十排隊等車。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-4 09:57 發表
今天你應該又要鬧了,08:25 未黎?
今日我遲左!8:35分上左九記大肚婆.

引用:
原帖由 ctb234-2 於 4-12-2007 15:16 發表

今日我遲左!8:35分上左九記大肚婆.
遲左咪仲好,早到又咪要一肚氣。

係我可能會搭 104  添,九記 NC 牌。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-4 15:32 發表

遲左咪仲好,早到又咪要一肚氣。

係我可能會搭 104  添,九記 NC 牌。 
但104有排坐wo!

引用:
原帖由 ctb234-2 於 4-12-2007 15:34 發表

但104有排坐wo!
我都知,所以都唔介紹你坐,呢幾日都見到 NC 牌行 104 。 

放工得閒咪坐番轉囉。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-4 15:38 發表

我都知,所以都唔介紹你坐,呢幾日都見到 NC 牌行 104 。 

放工得閒咪坐番轉囉。 

會唔會坐完,羅友生倉架?

回復 #34 ctb234-2 的帖子

因港鐡運作兼減左價幾日,九記又要做統計了。 

今日站長一早要去紅隧口數人 ,仲幫埋新城數添 ,所以早左出門口,08:05 只見到一架九記大肚兜 904 MM3760,聯合廣場已坐滿。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-5 09:12 發表
因港鐡運作兼減左價幾日,九記又要做統計了。 

今日站長一早要去紅隧口數人 ,仲幫埋新城數添 ,所以早左出門口,08:05 只見到一?
辛苦晒站長!
今日我都係照平時咁,8點3~4個字到左聯合等車.

今日新記905報告:
今日:13-12-2007係聯合廣場等905,係上午8時12分黎咗架1xxx(送車尾)之後要等到8時25分先有架DA95黎到.
新記繼續發揮佢哋當乘客無到嘅精神!

回復 #37 ctb234-2 的帖子

報告,今日有隱藏站長 08:30 在聯合廣場見到新巴 905 編號 3034 上了幾十人,即是坐滿。  

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-14 09:38 發表
報告,今日有隱藏站長 08:30 在聯合廣場見到新巴 905 編號 3034 上了幾十人,即是坐滿。    
架野8點30分先到聯合!即係遲咗啦!

回復 #39 ctb234-2 的帖子

我昨晚在 CWB 見到架 1221 行 112 ,即時跳上車,但見到好多坐椅都白晒,好似發左毛毛咁,係咪消左毒定係污糟呢?  

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-14 11:08 發表
我昨晚在 CWB 見到?
聞一聞好精神!瀨一瀨唔會兩頭擺!
恭喜站長!賀喜站長!

回復 #41 ctb234-2 的帖子

係度幸災樂禍。 

引用:
原帖由 茶水站站長 於 2007-12-14 14:15 發表
係度幸災樂禍。 
唔好意思!唔好意思!

相關搜索目錄:

今日(18-12-2007)905報告:
今日新記繼續發揮以乘客第一嘅服務精神,今日1xxx@905係上午8:12分係聯合開走之後要到上午8:24分先有一架3001@905到,而係聯合仲有二十幾人上唔到車,打後幾個站就更加唔駛講喇!通菜街站十幾人,旺角街市站十個人左右,櫻桃街站八個人左右,奧海城二十幾人,西隧站十個人左右,啲返人士真係多得新記唔小.

而3001中門至車尾位置更務出陣陣白煙,我幾擔心佢裝咗自動點火系統,好彩我安全到步.
另外車長嘅駕駛表現更加係安全至上,由聯合至奧運站一段保持係二十公里左右,奧運站至西隊一段高速公路,車速保持係五十公里左右,令原本20分鐘左右嘅車程變成三十分鍾,將905嘅優點全部掃除,真係死得.

回復 #44 ctb234-2 的帖子

咁橋你講果架車,好似係 1135 行 905 喎,窗口位在前幾個站一早就坐滿了。

過左幾分鐘黎架都係新巴 904 1xxx 就幾少人下,我今日就見唔到架 3001 了,但 3001 未黎之前都見到十幾人在聯合廣場等車。  我都係一樣,至怕坐 3001-3042 ,按摩椅兼冇頭枕,多塵又污糟。  

如果可以遲少少,不如等九巴大肚兜好過啦 MG971,通常未到北河街都追殺到新巴尾車了。   

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-18 15:28 發表
咁橋你講果架車,好似係 1135 行 905 喎,窗口位在前幾個站一早就坐滿了。

過左幾分鐘黎架都係新巴 904 1xxx 就幾少人下,我今日就見唔到架 3001 了,但 3001 未黎之前都見到十幾人在聯合廣場等車。  ...
如果坐九記我擔心啲時間會好"蚊"呀!(遲到)唉!

引用:
原帖由 ctb234-2 於 18-12-2007 17:09 發表

如果坐九記我擔心啲時間會好"蚊"呀!(遲到)唉!
咁就冇法了,唯有天天坐唔同型號的新巴啦。

又 DA, VA, LA, 3001 系,乜都出齊。 

我成日都提議一班九巴,一班新巴咁開,不過運吉唔彩我。 

站長唔好意思!哩幾日多野做無報告添!

(19-12-2007)905報告:
上午8:14分係聯合上咗架DA87@905到,而係奧海城同西隧站加埋有二十幾人上唔到車.(另外車長駕駛技術一流!)

(20-12-2007)905報告:
上午8:12分係聯合上咗架1160@905到,而係奧海城同西隧站加埋有二十幾人上唔車.

今日(21-12-2007)905報告:
今日新記繼續發揮以乘客第一嘅服務精神,上午8:12分我到咗聯合(之前應該有架905走咗),之後要到上午8:22分先有一架1158@905到,而係聯合仲有十幾人上唔到車,通菜街站二十幾人,旺角街市站睇唔到,櫻桃街站睇唔到,奧海城二十幾人,西隧站十幾人左右.
另外車長嘅駕駛係以安全至上.

回復 #48 ctb234-2 的帖子

12 月 19 日 DA87 我都見到,至於 20 日時間唔岩,冇得追查,今日時間遲左只見到新巴 904 同九巴大肚兜 905 同一埋站,新巴 904 就一個人都唔上 ,個個上晒九巴 905 。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-21 10:02 發表
12 月 19 日 DA87 我都見到,至於 20 日時間唔岩,冇得追查,今日時間遲左只見到新巴 904 同九巴大肚兜 905 同一埋站,新巴 904 就一個人都唔上 ,個個上晒九巴 905 。   
我落車唔駛五分鐘我係東邊街見到新記50XX@905跟住就係九記兩架大肚兜,你話我坐果架個車長幾安全呢!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。