推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-5-3 02:24 發表

其實小虎呢招毒龍鑽話晒都係必殺技﹐可能要儲力一段時間再配合埋→←↓→+腳先至出到。睇真劍痴其實剩係用好普通o既招式黎防守﹐俾小虎震飛唔算過份﹐而後來都有旁白補充話劍痴一D傷都冇。
劍痴俾小虎震飛唔算過份﹐過份既係飛開九丈遠仲空中換氣再踢!!

試想,你突然推我一掌,我就算大份過你,在冇乜防既情況下俾你推開兩步,有幾奇!?
幾就幾在,我明明大份過你,但你呢一推,我飛開左三條街!!
仲要在我停底以前,你已經左三條街既位置等我,再推飛一掌!!

之後,你為左證明其實正常情況下你應該推我唔開!!
於是你話:「小小力雖然俾金拿督一推飛開左三條街,但佢乜事都冇!」

奇唔奇?? 明唔明發生咩事??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-5-3 01:59 發表

偽君子?﹐唔至于o掛,由頭到尾佢好似都未曾試過扮好人黎搵著數o窩。之前同小龍羅血陣咪當住大家面前一劍隊落小龍心口道囉﹐睇黎佢份人都幾真洵動\想用無相神功黎蠱惑眾人﹐目的係想分散眾人o既注意力。
乜要為分散眾人o既注意力?
場在,只有邪神一個夠佢打!!
殺哂其他人都得!!
背後殺楊遠塵,..我想知幪唔幪有乜關係!!楊遠塵會報仇??
嫁禍俾邪神??楊遠塵係唔係邪神殺大家都唔會放過邪神喇!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-3 13:42 發表

乜要為分散眾人o既注意力?
場在,只有邪神一個夠佢打!!
殺哂其他人都得!!
背後殺楊遠塵,..我想知幪唔幪有乜關係!!楊遠塵會報仇??
嫁禍俾邪神??楊遠塵係唔係邪神殺大家都唔會放過邪神喇!!
劍痴是很利害,但是他最多比小龍和北海蛟龍僅僅強多一叮點。 他怎麼可能殺哂其他人都得?!  

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-5-3 15:26 發表

劍痴是很利害,但是他最多比小龍和北海蛟龍僅僅強多一叮點。 他怎麼可能殺哂其他人都得?!  
唔係一次過殺就得喇!!
佢為乜要殺小龍??

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-5-3 09:02 發表

Good analysis.  I also agree on the reason that 劍痴想用無相神功黎蠱惑眾人﹐目的係想分散眾人o既注意力。

希望小龍係結局時威番次!  
小龍弱到企都企唔穩﹐點威咧?就算粒長生藥跌落佢面前佢都會o唸住要同玉兒雙宿雙棲而唔食。唉﹐唔盼得咁多個喇﹐可以得到玉兒o既心都算佢三生有辛﹐現時至緊要係搵翻玉兒再撤退。

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-3 13:32 發表

劍痴俾小虎震飛唔算過份﹐過份既係飛開九丈遠仲空中換氣再踢!!

試想,你突然推我一掌,我就算大份過你,在冇乜防既情況下俾你推開兩步,有幾奇!?
幾就幾在,我明明大份過你,但你呢一推,我飛開左三條街!!
仲要 ...
空中換氣再踢應該同我地打籃球時整個人跳到最高點再投球個動作差唔多。而小虎第二招果破壞力明顯差左好多﹐睇附牆好似冇麼事就知。

係﹐劍痴白級十關係比小虎八陽九關高﹐你咪當小虎推車囉。

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-3 09:59 發表

我已經冇咩期望....
E+邪神威都好D...因我當左係邪神外傳II....
老黃冇點我地, 主角一定係講小龍而唔係小勇,不過係講佢點"廢"

出左書未 ?  講咩野呢

引用:
原帖由 clerkb 於 2008-5-9 15:18 發表
出左書未 ?  講咩野呢
今期用左半期講坐過山車

同埋大水牛擁有教主級功力打邪神邪神就係咁比人打甩罩....

咁又一期

小龍終於打得吓嗱,不過係要同細老聯手,再加埋又信勇仔老點,話姦咗佢條女,咁先識得發火。

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-5-9 23:37 發表

今期用左半期講坐過山車

同埋大水牛擁有教主級功力打邪神邪神就係咁比人打甩罩....

咁又一期
至尊魔功原來這麼勁...

仲以為至尊魔王的內丹係留俾小龍添...
音樂無界限

我都以為係...因舊著中有一幕是小龍咩住老邪神的師傅逃出羅殺教,途中遇見邪神,於是老邪師傳即場傳功比小龍,引發一場黑級鬥黑級:黑級降龍掌鬥黑級火雲掌....精采。。

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-5-10 17:39 發表
仲以為至尊魔王的內丹係留俾小龍添...
大水牛承受不住結晶所有的力量,可能安排他過一半給小龍,於是小龍就順理成章上八陰(或九陰初階)...

至尊魔王把明月彎刀好似係刀痴想要個把刀wo

無血魔刀、七星寶刀、明月彎刀

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2008-5-11 11:13 發表
至尊魔王把明月彎刀好似係刀痴想要個把刀wo

無血魔刀、七星寶刀、明月彎刀
從把刀造型黎睇斯乎個刀身似乎高過刀痴﹐如果刀痴唔識御刀飛行o既話把刀真係一D都唔襯佢。

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-5-9 23:53 發表
小龍終於打得吓嗱,不過係要同細老聯手,再加埋又信勇仔老點,話姦咗佢條女,咁先識得發火。
姦左個喇﹐邪神應該o係玉兒身上留下左濃烈o既味道同處處o加o里雞所以玉兒先至唔想面對小龍。

到底是禍話是福咧?至尊魔王個內丹除左有曠世內力外仲帶有魔王o既元神﹐如果接落黎大水牛變成好似畀元始天魔附身o既姬考o既話場中各人都算大劑﹐因為個魔王擁有殺人奪功o既本事。

有沒睇肥良漫畫分析報告,個位文者好似對肥良的漫畫幾有研究!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-5-11 15:18 發表

從把刀造型黎睇斯乎個刀身似乎高過刀痴﹐如果刀痴唔識御刀飛行o既話把刀真係一D都唔襯佢。
明月和我想像中的造型不一樣,我還以為大小和七星、無血差不多哩...

我諗邪神最後都應該冇事,最多也是挾住尾巴,落荒而逃!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-5-12 15:36 發表
我諗邪神最後都應該冇事,最多也是挾住尾巴,落荒而逃!
雖然不太可能,不過我蠻想看到小邪被打成失憶後暫退舞台...

I think the original 龍虎門 is more interesting!

今期小虎應該趁勇哥重傷之際,駛出霹靂狂龍,踢爆勇哥個頭。而小龍就可以九陰 7 章十成功力亢龍有悔打落勇哥個丹田,勇哥就算唔死都會從此武功盡廢喇。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

我估邪神受重傷快埋單之際,老妖阻止小虎小龍
當係還番一個人情俾邪神,於時又重新玩過 

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。