推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

73 123
發新話題

[建議] 這版需要一位版主主持大局嗎?

這版需要一位版主主持大局嗎?

這版經常出現一些疑似廣告的post, 有礙各位有心分享之兄弟閱讀! 你們認為需要一位版主主持大局嗎?

相關搜索目錄: 廣告

十卜............... 首先要弄一張候選名單!

引用:
原帖由 icheng609 於 2008-1-8 15:44 發表
十卜............... 首先要弄一張候選名單!
更根本的, 是要眾多兄弟都十卜先得! 好似普選咁, 就算民主派2012整張候選名單出來, 但阿爺話2017先至有得望, 咁民主派都係阿茂整餅!!!!!

引用:
原帖由 def_lo 於 2008-1-8 15:51 發表

更根本的, 是要眾多兄弟都十卜先得! 好似普選咁, 就算民主派2012整張候選名單出來, 但阿爺話2017先至有得望, 咁民主派都係阿茂整餅!!!!!
對! 至少要有 20 个回應支持, 才可進行下一步.......!

以前我想過, 我心中想負離子兄或johnny兄做.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2008-1-8 16:08 發表
這兩位亦是我心中人選!白猫兄, 請于以支持吧!

引用:
貓兄, 我地需要你投神聖的一票!!

但是此版經過兩年來的紛爭, 難以復興了.

悲觀!

引用:
原帖由 白貓兒 於 2008-1-8 16:31 發表
但是此版經過兩年來的紛爭, 難以復興了.

悲觀!
我願盡綿力, 將之復兴!

引用:
首先多謝白貓兒兄及各位之厚愛,如一向有瀏覽此討論區的朋友們,亦知道本人只喜歡貼文支持阿 MAY,及間中在鹹相區中貼下鹹相。

人總會有私心,我亦不例外,所以避免與版主的職務有所抵觸,我並不是一個適當的人選,亦不是當版主的人才,希望各位體諒及明白。

引用:
原帖由 def_lo 於 2008-1-8 15:41 發表
這版經常出現一些疑似廣告的post, 有礙各位有心分享之兄弟閱讀! 你們認為需要一位版主主持大局嗎?
其實每個討論區都有呢D疑似AD的report,但通常矛實質理據證明,forum係自由,版主都好難即delete,我建議如有呢D post,唯有大家問樓主問題去證明,矛回覆,就大家發疑似AD既回覆,等各Bro去定奪係唔係AD,此乃個人意見,如有得罪,請多多包涵

引用:
原帖由 負離子烏蠅 於 2008-1-8 18:02 發表

首先多謝白貓兒兄及各位之厚愛,如一向有瀏覽此討論區的朋友們,亦知道本人只喜歡貼文支持阿 MAY,及間中在鹹相區中貼下鹹相。

人總會有私心,我亦不例外,所以避免與版主的 ...

同烏蠅兄意見相同, 我雖然喜歡搵囡惜囡, 但仍是對阿May及銅銅稍偏心, 加上今年工作會更忙, 所以不方便擔任版主此等重任!

多謝各兄弟錯愛!

引用:
原帖由 johnnyjohnny 於 2008-1-9 01:09 發表

同烏蠅兄意見相同, 我雖然喜歡搵囡惜囡, 但仍是對阿May及銅銅稍偏心, 加上今年工作會更忙, 所以不方便擔任版主此等重任!

多謝各兄弟錯愛!:bo ...
个个 大大都推莊, 咁即係点..........?!!!

引用:
原帖由 彼得仔 於 2008-1-8 22:15 發表
其實每個討論區都有呢D疑似AD的report,但通常矛實質理據證明,forum係自由,版主都好難即delete,我建議如有呢D post,唯有大家問樓主問題去證明,矛回覆,就大家發疑似AD既回覆,等各Bro去定奪係唔係AD,此乃個人意見 ...
我同絕對同意作為版主, 唔能夠一見有懷疑嘅post就delete! 佢應該大胆假設, 小心求證, 最後做一個決定是否需要delete! 如果一有懷疑就delete, 呢種作風嘅版主好容易做, 但最終只會予人獨裁的感覺, 得不到一眾兄弟的認同! 隔離版嘅求版主就係一個公正持平, 令人信服嘅版主! 當然要搵到這種質素的版主又談何容易呀!!

對於一些好似這條好明顯的廣告post, 作為版主就應該一見即殺!
http://forum.timway.com/f/thread-157044-1-1.html

但post呢條thread嘅人好醒, 識得係一啲冇版主主持大局嘅版度post, 咁咪可以喺度forever囉! 耐唔耐有啲新人唔知又回一回, 咁條thread咪經常喺page 1出現啦!!

咁你想唔想見到呢啲連盲嘅都睇到嘅廣告吖? 如果唔想, 就應該搵一個人出來主持大局!!

根本冇王管係唔通嘅....................!

我持有不同意見。

1) 冇錯,久不久就會有 AD 的 report。不過,呢 d 所謂既 report 不管是真或假,都不代表被推介/硬銷既 囡囡 服務 / 質素差既。

2) 多些資訊,亦無妨。上唔上條女、信唔信個 ad,都係自己既決定。

3) 如果係處做 AD 的 report 收效不大,不用你規管,佢地都會自動消失;反之,有生存空間時 (即係囡囡搵到食),咪會繼續出 AD 的 report囉,咁亦不見得有問題喎 。

引用:
原帖由 COO 於 2008-1-9 11:40 發表
我持有不同意見。

1) 冇錯,久不久就會有 AD 的 report。不過,呢 d 所謂既 report 不管是真或假,都不代表被推介/硬銷既 囡囡 服務 / 質素差既。

2) 多些資訊,亦無妨。上唔上條女、信唔信個 ad,都係自己 ...
同意呢位大哥的意見, 基本上可以當為眾多資訊之一, 以供各位兄弟考慮. 但你又點睇呢類post呀?

http://forum.timway.com/f/thread-157044-1-1.html

一個社會、社區、團體,又或者小組,總會有些另類人士既。

你既意見,我十分明白的。對我而言,這些唔係經常出 threads 的 brothers' 既 links 我唔會去 click 入睇,避免中毒。

引用:
原帖由 COO 於 2008-1-9 13:08 發表
一個社會、社區、團體,又或者小組,總會有些另類人士既。

你既意見,我十分明白的。對我而言,這些唔係經常出 threads 的 brothers' 既 links 我唔會去 click 入睇,避免中毒。
Thank you for your input........ this is a free forum and different opinions are honoured!

Great! Then we don't need any moderator and rely only on members' self-discipline and intelligence!!

引用:
原帖由 def_lo 於 2008-1-9 14:23 發表
Great! Then we don't need any moderator and rely only on members' self-discipline and intelligence!!
I don't think we should give up so easily and just based on one single opinion...........

引用:
原帖由 icheng609 於 2008-1-9 14:55 發表
I don't think we should give up so easily and just based on one single opinion...........
師兄, 我講緊反話咋!!!!

引用:
原帖由 熙官 於 2008-1-9 15:14 發表
添威 141 版已死.....
冇你哋嘅支持, 生和死都沒有分別!

73 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。