推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

今時今日...仲有冇人記得《He-man》哩套卡通片?

今時今日...仲有冇人記得《He-man》哩套卡通片?

記得細個果陣睇的卡通片,以日本製作為主,像 《He-Man》 這類美國卡通比較少,最記得主角叫阿當,變身果陣嗱住把劍指向天空大叫:『請骷髏頭堡賜我力量!』,變完身之後又大嗌:『我已經充滿力量喇!』,變完身之後個 look幾有北歐維京戰士 feel,細個果陣覺得 He-man真係幾型架...
He-man仲有個妹妹叫She-ra(豬乸...),又係可以大叫:『請骷髏頭堡賜我力量!』嚟變身...
唔知仲有冇師兄記得呢

She-ra

音樂無界限

呢套卡通首次播放喺80年代,師兄嘅年紀都唔會太細噃......

this cartoon i remember when i 3 or 4 years old veryday can see in TV

引用:
原帖由 nine 於 2008-1-18 10:28 發表
this cartoon i remember when i 3 or 4 years old veryday can see in TV
当然记得!
但对我影响还是<足球小将>!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

he man真係冇乜印象 反而記得另外2套....叫 "虎威戰士" "幻變奇兵"

仲有[冇膽貓]變[戰鬥虎]~~~

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2008-1-18 22:35 發表
仲有[冇膽貓]變[戰鬥虎]~~~  
係喎,唔記得仲有『冇膽貓』添
音樂無界限

次次都係有左力量後..一劍射過去隻猫猫度.....
隻老虎真係幾型...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

我仲記得呢套卡通係八十年代末畀拍成真人電影版.個故事好似話Hemano既老家畀骨顱魔佔領左﹐結果Heman班友就通過一件好似管笛o既樂器逃到地球。有一幕印象深刻o既畫面就係Heman個女王個樣原本好蒼老﹐當Heman復國o既時候個樣就好似"花田喜事"入邊o既許冠英咁恢復青春﹐認真搞野。

當年一隻he-man公仔三十幾蚊,我有成十幾廿隻,果個"骷髏頭堡"就成二佰幾銀........

仲買左"無膽貓"同"骷髏魔果隻坐騎",真係好浪費金錢

之後一野掉哂........

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-18 20:08 發表
當年一隻he-man公仔三十幾蚊,我有成十幾廿隻,果個"骷髏頭堡"就成二佰幾銀........

仲買左"無膽貓"同"骷髏魔果隻坐騎",真係好浪費金錢

之後一野掉哂........
E+ D野起碼升100倍...有冇後悔掉左???
                       /□\/■\
                        ||  ||

he-man 電影真人都好正Y

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-1-19 03:17 發表

E+ D野起碼升100倍...有冇後悔掉左???
早知道就好囉..........

仲有六神合體,同埋好多好多超合金,都係掉哂,慘~

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-20 15:23 發表

我都掉哂啦...
咩15機合體..金剛戰神...金毛獅王.....
4駒車都掉埋,,..
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-20 23:23 發表

我當年得一隻he-man咋
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-21 15:36 發表

唔駛可惜~呵番

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-21 23:36 發表

我帶住個he-man公仔翻學﹐唸住可以o係朋友面前威﹐結果畀miss沒收左

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-1-23 16:37 發表

我帶住個he-man公仔翻學﹐唸住可以o係朋友面前威﹐結果畀miss沒收左
你唔比埋無膽貓佢......

he- man 有時會過she-ra度客串, 我唔明佢兩兄妹點解每次見面都要攬得咁曖昧.

果陣仲做過一集cross-over大晒冷

仲有譚詠麟果齣"恭喜發財"佢用法術將小彬彬的he-man公仔變到自己識郁都好好睇

我記得HEMAN同SHE-RE只有記個人知道佢地真正身份:
武器大王,女魔術師,奧高.
HE-MAN隻座騎就叫戰鬥老虎,
SHE-RA就坐隻飛馬.
HE-MAN有個銅頭彈了人朋友,幾過癮.
SHE-RA入面就有個公仔經常隱藏响每集入面.
到結尾就會出來講佢今集哩埋左响邊

相關搜索目錄: 魔術

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2008-1-24 14:48 發表
he- man 有時會過she-ra度客串, 我唔明佢兩兄妹點解每次見面都要攬得咁曖昧.

果陣仲做過一集cross-over大晒冷
我細個睇果陣都一舊雲
音樂無界限

the big man

very strong man

引用:
原帖由 KING546 於 2008-1-24 09:06 發表
我記得HEMAN同SHE-RE只有記個人知道佢地真正身份:
武器大王,女魔術師,奧高.
HE-MAN隻座騎就叫戰鬥老虎,
SHE-RA就坐隻飛馬.
HE-MAN有個銅頭彈了人朋友,幾過癮.
SHE-RA入面就有個公仔經常隱藏响每集入面.
到結尾就會出來講佢今集哩埋左响邊
你唔講..我都唔記得有呢樣野~~~~

相關搜索目錄: 魔術
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。