推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

27 12
發新話題

大家喜歡那一位西方哲學家

大家喜歡那一位西方哲學家

在西方哲學史中, 大家最喜歡的是那一位哲學家, 不妨投票一下.....
而且還要批判他們!!!

穌哥你好,你好混脹!牧師你好,你好無恥!
奉獻你好,你好斂財!聖經你好,你好荒謬!
教徒你好,你好野蠻!教徒你好,你好無知!
教徒你好,你好無腦!基教你好,你好落台!

我投了羅素!

但耶穌能算是哲學家嗎 ?

引用:
原帖由 oldman666 於 2008-1-27 23:04 發表
我投了羅素!

但耶穌能算是哲學家嗎 ?
你可以看這本書, 在新華書店可以買到
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

費爾巴哈........

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-1-28 18:35 發表

佢係哲學家之祖
算把喇你!! 哲學家之祖   你千奇唔好話哲學都係神創造出來ga!

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-1-28 18:35 發表

佢係哲學家之祖
好心你星期日去完教會做完禮拜再去圖書館借本書睇下啦!!!
本帖最近評分記錄
  • badboy888 體力 +10 我很贊同 2008-1-30 23:04
  • badboy888 威望 +10 我很贊同 2008-1-30 23:04

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-1-29 18:29 發表

所有人都係阿當同夏娃既後代,而阿當同夏娃係由神創造出來,所以哲學家同全人類亦都係由神創造出來的.
好似細佬仔打架而走去同父母講....

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-1-29 18:29 發表

所有人都係阿當同夏娃既後代,而阿當同夏娃係由神創造出來,所以哲學家同全人類亦都係由神創造出來的.
照你咁講罪惡都係神所創造出來!

定係 !?   一切榮耀都歸於神, 一切罪惡都歸於人!

宇宙一切包括魔鬼撒旦都係神所創造出來!!

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-1-31 18:42 發表

>>一切榮耀都歸於神
正確

>>一切罪惡都歸於人
係歸於魔鬼撒旦.

根據聖經提及, 魔鬼化身成蛇去誘惑阿當同夏娃犯罪, 從此所有人都有罪.
包括雄叔你本人
死佬, 玩野

好明顯, 大家所喜歡的哲學家就是羅素而不是耶穌
大家不如講一下為什麼你會喜歡羅素, 就我來說, 有喜歡羅素的一面, 以及不喜歡羅素的一面
喜歡的就是他的著作, 如西方哲學史, 為什麼我不是基督徒
不喜歡的就是他的做人態度非常之失敗!!!

>>根據聖經提及, 魔鬼化身成蛇去誘惑阿當同夏娃犯罪, 從此所有人都有罪.

呢句話係邊條友講架?? 講呢句話既人就係唔係代表無罪??
仲唔明??
請確實地招來!!!

哲學關耶SO事-_-?  耶SO唔係神學咩-.-

我喜欢老子

我喜欢的不在上列。
Karl Popper。

哲学啊哲学

系統所限,得12個人選,有好多有名哲學家都無得揀........

周星馳應該上榜∼``∼·

27 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。