推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

林以諾:飯前祈禱可以幫食物消毒

引用:
原帖由 sobad 於 2008-2-15 10:10 發表

感覺上雄叔是在進行反宣傳! 旨在令人對基督教越來越反感!
非常同意你的看法
看一看以下的網址:

http://evchk.wikia.com/wiki/%E9% ... 9%E6%B6%88%E6%AF%92

也許雄叔正在進行反基督的大計劃(大大大陰謀)!!!!!

本帖最近評分記錄
  • tofloors 體力 +3 我很贊同 2008-2-18 11:00
  • tofloors 威望 +3 我很贊同 2008-2-18 11:00

問雄叔:

根據林以諾的偉論! 如基督徒食物中毒, 是否証明上帝無能 ??
本帖最近評分記錄
  • tofloors 威望 +3 我很贊同 2008-2-18 11:00
  • tofloors 體力 +3 我很贊同 2008-2-18 11:00

引用:
原帖由 步驚暈 於 2008-2-17 03:56 PM 發表
問雄叔:

根據林以諾的偉論! 如基督徒食物中毒, 是否証明上帝無能 ??
代答,吃食物中毒的人都不是[真正]基督徒
本帖最近評分記錄
  • tofloors 體力 +3 我很贊同 2008-2-18 10:59
  • tofloors 威望 +3 我很贊同 2008-2-18 10:59

引用:
原帖由 victory999 於 2008-2-17 16:44 發表

代答,吃食物中毒的人都不是基督徒
正確!!   歷史上從沒記載過基督徒食物中毒事件! 只記載了真正基督徒不斷發動戰爭屠殺異己之事實!

不過十字軍東征, 敗多勝少, 可見上帝支持回教徒, (上帝, 阿拉, 只是同神異名), 故可見上帝仍回教徒之神而非基督徒之神!

但蒙古大軍西征, 只一次便輕而易舉把回教大本營連根拔起, 看來蒙古人所信奉的"長生天"又勝一籌!
本帖最近評分記錄
  • badboy888 威望 +20 我很贊同 2008-2-20 21:25
  • badboy888 體力 +20 我很贊同 2008-2-20 21:25
  • 羅友強 威望 +16 我很贊同 2008-2-19 12:52
  • 羅友強 體力 +16 我很贊同 2008-2-19 12:52

我相信上帝是無所不能
但祈禱可以幫食物消毒就幾無溪..

咁祈禱可唔可以消毒傷口???   

咁祈禱又可唔可以飽肚 ??  

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-2-22 11:58 發表

聖經有講就一定可以.
what do you mean ?

you mean :  聖經冇講就一定唔可以 ?

引用:
原帖由 cintaku 於 2008-2-17 11:15 發表

痾和殊時呢也應該祈禱!
痾唔出至要姐!

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-2-22 14:36 發表

其實就算痾到都應該要祈禱的.
你既陽具係由神創造的,如果冇左佢,你估你可以痾得咁舒服咩?!
講真定講笑?! 食飯前要祈禱, e+連大小二便前都要祈禱???

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-2-22 14:50 發表

我話只係應該,而唔係一定要,唔好捉字.
我冇捉你字蛩! 好似係你鄖鴢r文嚼字.

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-2-22 15:20 發表

呢個世界上所有既事物都係由神創造,包括天空大地,花草樹木,你同我.......

每個人都應該感恩神既大能
唔好意思, 我係自然論者,  我相信科學, 不相信"神學" !

引用:
原帖由 cintaku 於 2008-2-22 15:45 發表

唔理痾唔痾得出,如果係虔誠,都要祈禱。相金先惠,格外留神儦嚏I
冇錯 !

臨急抱"神"腳, "神"都兜腳踢開你啦!

咁勁?祈禱變成消毒藥水?
萬能啊...

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-3-12 16:34 發表

科學係由科學家造出來, 而科學家係人, 亦即係由神所造.
所以科學亦是由神而來的.
根據Frank Thilly的一本著作明確地指出, 哲學, 宗教, 科學都係出自同一回事
你究竟有沒有好好地讀下書
死佬!!!!

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2008-3-13 00:35 發表

佢既根據有幾可信呀 ?
大叔....我發覺你經常被插,
但都像是樂也溶溶似的,
到底你是不是有特別辟好呢?
若問前世因  今生受者是
若問後世果  今生作者是

莫道因果無人見  遠在兒孫近在身

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。