推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

過檔香港電台女主播/記者 - 陳月慧

引用:
原帖由 3dk2 於 2008-8-6 16:21 發表
有冇佢多d資料啊
加入 Cable News 之前, 曾經任職 ATV News 港聞記者!!!

有線新聞記者陳月慧報導照

有線電視記者 做直播

引用:
原帖由 gbanokia2 於 13-9-2008 22:47 發表
有線電視記者  做直播
陳月慧??

引用:
原帖由 arararchchch 於 2008-9-13 22:58 發表

陳月慧??
correct~~

引用:
原帖由 過氣水手 於 2008-9-11 08:50 發表

加入 Cable News 之前, 曾經任職 ATV News 港聞記者!!!
做咩佢去左中國組架

still work in Cable now?

有線電視中國組記者-陳月慧

3-9-2011 神州穿梭 (上海老字號服裝店式微)

10-9-2011 神州穿梭 (刑事訴訟法修訂案的影響)

(第三代詩人的情懷)

其實佢表現唔錯,唔知幾時可以調番香港呢?

引用:
原帖由 mclaren_418 於 2012-1-10 18:23 發表
其實佢表現唔錯,唔知幾時可以調番香港呢?
中國組記者好難架喎,你睇呂秉權就知啦;由無線過檔到嚟有線,冇記錯應該就即刻俾人調去內地,唔記得咗有冇報過港聞。

1-10-2011 神州穿梭 (中國次貸危機)

29-10-2011 神州穿梭 (華西村引炫富質疑)

5-11-2011 神州穿梭 (高鐵大計受阻)

(社會寫實攝影師)

12-11-2011 神州穿梭 (民間志願組織善款銳減)

19-11-2011 神州穿梭 (樓市神話破滅)

12-11-2011

She is very tough.

多謝師兄 Cap 相,想睇啊 Moon 的照片好耐啦,今日終於等到。
有線制度唔同無線,無線新聞的中國組,係各記者主播輪住做,所以就算係方健儀/郭詠嘉,都要上大陸三幾個月輪位。但有線新聞的中國組,係自成一國,中國組的記者主播,只會做返兩岸新聞或者專題報導。

希望各位師兄繼續 Cap 陳月慧的照片!

13-1-2012 上午要聞

引用:
原帖由 肥笨蛋 於 2012-1-15 17:27 發表
多謝師兄 Cap 相,想睇啊 Moon 的照片好耐啦,今日終於等到。
有線制度唔同無線,無線新聞的中國組,係各記者主播輪住做,所以就算係方健儀/郭詠嘉,都要上大陸三幾個月輪位。但有線新聞的中國組,係自成一國,中國 ...
嘩......咁咪可以慳番好多出trip錢咯。

多謝師兄 Cap 圖

13-1-2012 下午要聞

14-1-2012 新聞最前線

15-1-2012 午間通訊

6-2-2012 神州熱話

10-2-2012 神州熱話

13-2-2012 神州熱話

15-2-2012 神州熱話

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。