推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龙少本神兵出版喇!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-28 01:48 發表

要去佢指定FORUM同去佢個BLOG講..佢先睇到...
神4每期書尾預告頁的下方可看到官方討論區"Nakuz 樂古-福龍漫畫"網址,不過那裡看來很冷清,倒是去"福龍BLOG"留言的龍迷多點...

push.......................

唔該哂冰河版主
睇到依家,開始覺得本《神兵4》越嚟越好睇...
但依家條主線集中喺人間界的神聖,神兵會度...
咁宇外流化果邊的戰況又點呢?
仲有...既然神聖唔可以自己開啟人間渡...
紀辰天點解唔走去宇外流化果邊幫神聖軍打低穹白避避風頭先?
音樂無界限

今期神聖、迅雷開戰,下期『天下神兵大會戰、千軍並發』 ...

唯一缺點係用些一些編幅 去描述"神魔兵器".
又好似無乜表現.....高潮係幾好睇....但最怕日後戲味回落時讀者不理解時自然會cut 書,

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-9 16:40 發表
唯一缺點係用些一些編幅 去描述"神魔兵器".
又好似無乜表現.....高潮係幾好睇....但最怕日後戲味回落時讀者不理解時自然會cut 書,
說到兵器,最新一篇『玉郎周記』竟又扯到天晶、虎魄等元祖神兵 ...

今期令人極之興奮的消息,福龍公司第二炮會係重畫「醉拳」!

剛看完今期,天晶還真的出現了,不過只有小小一格...

睇黎神4離摺書不遠。
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-8-14 17:14 發表

說到兵器,最新一篇『玉郎周記』竟又扯到天晶、虎魄等元祖神兵 ...
佢寫0既係196幾-7幾年0既香港,神兵F 係1900年附近.
估計  神聖 隨時同"天魔""異魔"有關係.......

神兵4 起碼都好睇過 王風雷傳.....
1.一個性格變得要做好事, 但又用金鐘勁反震殺人0既金羅漢.性格描寫得根本係白痴.

2.外傳顯示,日後有通天元始白蓮三教圍攻 羅剎教, 意思係十陽都未必係火雲邪神0既對手,
   咁最近睇黎建議讀者砍書到圍攻時再去睇.

引用:
原帖由 neeker 於 2008-8-19 16:41 發表
睇黎神4離摺書不遠。
唔好咁快下判斷住...
我對福龍仍然充滿信心
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-8-22 12:18 發表

唔好咁快下判斷住...
我對福龍仍然充滿信心
我都支持福龍寫好神兵4

我一直都好支持龍少,但今次佢將神兵4討論區設鶻皏j網我就真係頂唔順,我起初都仲好堅持要去樂古網,但呢個網真係好難入,入到又好難睇,討論區鼣]定返睇又唔方便,唉!我都係返薔遝繙滶ョA希望龍少會睇到啦!

引用:
原帖由 冰河 於 2008-8-16 17:03 發表
今期令人極之興奮的消息,福龍公司第二炮會係重畫「醉拳」!
我仲以為由龍少寫中華英雄潻!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-8-22 12:18 發表

唔好咁快下判斷住...
我對福龍仍然充滿信心
無錯,我到家下都仲係對龍少充滿信心鵅A起碼佢鬘赫悗蚼琝琩ㄗ壖\對漫畫嚗鷏菕A而佢講故事鴾滫k亦係現今港漫畫壇數一數Я鵅A希望佢俾心機撚好D個故事啦,不過有樣炴N真係要彈鵅A就係佢D封面構圖成日都抄外國電影海報,好似早幾期有個封面就抄韓國亞Rain鵅i再造人之戀】,今期就抄【超人之強戰回歸】無論用色講圖都係一模一樣,抄無問題但都要抄得高明D魽I

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-8-26 20:05
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-8-26 20:05

今期都叫唔錯, 若果能夠加到35版就更加好啦!!!
不過我估最後一戰都係打唔成,神聖都係會反去宇外流化..........

原來神兵會大主教是個金髮臉上有疤的女人 ...

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-8-26 08:07 發表

無錯,我到家下都仲係對龍少充滿信心鵅A起碼佢鬘赫悗蚼琝琩ㄗ壖\對漫畫嚗鷏菕A而佢講故事鴾滫k亦係現今港漫畫壇數一數Я鵅A希望佢俾心機撚好D個故事啦,不過有樣炴N真係要彈鵅A就係佢D封面構圖成日都抄外 ...
抄唔係問題..
抄得不知所謂就好有問題....
呢樣我覺得龍少冇問題...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

"神聖"用0既可能係以前"元首"0既天王戰能......

回復 44# 的帖子

今期神聖蛻變宇外真身,下期換新章-宇外逃殺篇.

其實...究竟金剛僧死前話曾於九幽中遇過同神聖相似的人...
咁對依家喺宇外流化的戰線有冇關連呢?
音樂無界限

今期《神兵4》的三皇-白應天、迅雷、紀辰天(身穿類似王小虎那種印有星號的衣服)正式會合,聯手殺到宇外流化去了...

三個番去當然係俾神聖叫去打穹白啦......

神聖用0既毀滅黑洞...真係有天王戰能 影子.....
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +12 比你估中左 2008-10-5 16:25
  • 冰河 威望 +12 比你估中左 2008-10-5 16:25

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-22 23:13 發表
三個番去當然係俾神聖叫去打穹白啦......

神聖用0既毀滅黑洞...真係有天王戰能 影子.....
錯!神4三皇打的還是神聖,今期穹白展現新力量-凶聖力量,將在下期『不能回頭』對決神聖的神聖力量 ...

《神4》話神聖有六大神使,但依家先出咗五個喎(墨堯,久石焚風,穹白,密藏龍行,紅月)
仲有一個會唔會出嚟say個〝hi〞呢?
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。