推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

老黃會出天下無敵老祖宗,你撐唔撐

引用:
原帖由 neeker 於 2008-4-8 17:01 發表
穹蒼寶鑑發明人﹗
最新廣告說穹蒼教主.赤飛窮畢生精力練成『穹蒼寶鑑』最終章...

相關搜索目錄: 廣告

赤飛幾時變穹蒼教主﹖佢唔係烈陽教o羊﹖

以前醉拳我睇到王無忌死o左就 cut 書...

山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

引用:
原帖由 neeker 於 2008-4-11 11:53 發表
赤飛幾時變穹蒼教主﹖佢唔係烈陽教o羊﹖

以前醉拳我睇到王無忌死o左就 cut 書...
醉拳我是從王靈的時代看起,對王無忌的時代並不了解...

有冇人睇咗呀?
我個人覺得都ok ge...

第一頁就有個『醉拳事件年表』...原來同《舊龍》都有D關係
不過可能我冇睇過《醉拳》及《舊龍》的關係...
始終唔明小劍仙D行為神神化化咁...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-18 22:54 發表
有冇人睇咗呀?

放心,當年除左一個老祖宗疑似小劍仙之外,兩本書完全冇關係,呢個年表只係為佢地強加d關係啫
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-18 22:54 發表
有冇人睇咗呀?

個年表真係好正!
原來小虎同無忌真係親戚!
咁我以後一定撐硬小虎!

唔明點解要連接舊龍,唔接新龍?
咁遲吓會否又出多本外傳連接新龍呢?:bird:

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-18 23:04 發表

放心,當年除左一個老祖宗疑似小劍仙之外,兩本書完全冇關係,呢個年表只係為佢地強加d關係啫
咁《舊龍》有冇提過王無忌係咪王小虎叔公呀
音樂無界限

買左黎睇,第二期應該唔會再買。
全本書只有封面好d ,內頁d公仔求很其。
構圖嚴重有問題,特別其中一頁講小劍仙扯火放飛劍,畫到把劍好似o係佢頭蓋頂生出黎咁。
錯字百出唔在講,連角色名都有問題果下死,令公係對德高望重o既老人家o既一個尊稱,老天尊o係龍虎門入面年紀大,叫佢做令公冇問題,但係小劍仙入面佢只有廿零歲,又點可以叫佢做鐵令公?難道佢老豆咁大整蠱特登改個咁名俾佢?
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +24 我很贊同 2008-4-18 23:17
  • 冰河 威望 +20 我很贊同 2008-4-18 23:17
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-18 23:04 發表

老祖宗的背景係點謘H
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-18 23:09 發表

咁《舊龍》有冇提過王無忌係咪王小虎叔公呀
冇,家陣d關係完全係強加上去,當笑話睇啦

相關搜索目錄: 笑話

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-18 23:11 發表

老祖宗的背景係點謘H
冇背景,同石頭爆出黎冇分別
出場就話佢一百歲生日,老天送個練毒功o既陳傲雲俾佢做禮物。
之後發癲時話自己要飛昇會情人,情人個名叫娃娃。
後來遇到年青時宿敵,疑似王無忌o既石垣,娃娃就係俾石垣一刀劈瓜

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-18 23:11 發表
構圖嚴重有問題,特別其中一頁講小劍仙扯火放飛劍,畫到把劍好似o係佢頭蓋頂生出黎咁。
錯字百出唔在講,連角色名都有問題果下死,令公 ...
原來主編係夏偉義...
唔怪得睇果陣D公仔線條好似熟口熟面咁啦...
距以前畫果本《烈火雄心》我都仲有keep住...
音樂無界限

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-18 23:14 發表

冇背景,同石頭爆出黎冇分別
出場就話佢一百歲生日,老天送個練毒功o既陳傲雲俾佢做禮物。
之後發癲時話自己要飛昇會情人,情人個名叫娃娃。
後來遇到年青時宿敵,疑似王無忌o既石垣,娃娃就係俾石垣一刀劈瓜
明白哂,thank you
音樂無界限

我都買左黎睇,畫功真係唔得,重衰過新龍,同火雲邪神,王小龍傳更加無得比

引用:
原帖由 華安 於 2008-4-19 00:20 發表
我都買左黎睇,畫功真係唔得,重衰過新龍,同火雲邪神,王小龍傳更加無得比
意料中事,從創刊前的廣告就可以看出端倪了...

相關搜索目錄: 廣告

我都買左......諗緊仲買唔買..不過算打得精彩....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-19 09:51 發表
我都買左......諗緊仲買唔買..不過算打得精彩....
我都買左,畫得好核突,....連打我都覺得唔精彩....一本差過一本...唉!!
睇完第一期已經唔想追落去,連以往虎頭蛇尾嘅「虎頭」都冇埋...真係少見!!
會唔會好似葉明發上次本「說英雄,誰是英雄」咁腰斬呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-18 23:11 發表
錯字百出唔在講,連角色名都有問題果下死,令公 ...
老天尊原名鐵萬豪,令公只係尊稱

或者佢未老先衰呢
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +12 精品文章 2008-4-19 21:58
  • 冰河 威望 +12 精品文章 2008-4-19 21:58

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2008-4-19 15:56 發表

老天尊原名鐵萬豪,令公只係尊稱

或者佢未老先衰呢
可能从旧龙到新龙叫开令公,叫到惯晒口,改唔到!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

非常讚成!!!我個人覺得都ok

一直以為天下無敵小劍仙係玉記出品,原來唔係...

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-19 22:44 發表
我以為係............

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-19 22:44 發表
講真...玉記又點會主動揾夏偉義做《小劍仙》主編吖,如果係玉記出品...主編一職仲唔係鄺志德做咩

音樂無界限

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-19 10:49 發表

我都買左,畫得好核突,....連打我都覺得唔精彩....一本差過一本...唉!!
睇完第一期已經唔想追落去,連以往虎頭蛇尾嘅「虎頭」都冇埋...真係少見!!
會唔會好似葉明發上次本「說英雄,誰是英雄」咁腰斬呢? ...
畫功就唔算太差,只是啲線條好粗,同埋啲分色怪怪地。

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-20 02:17 發表

畫功就唔算太差,只是啲線條好粗,同埋啲分色怪怪地。
《王小龍傳》在網路上也一直被某些人嫌畫功差,相信那些人在看過《天下無敵小劍仙》後,方知《王小龍傳》的好...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。