推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

66 123
發新話題

[原創] 昔日的香港夜場

昔日的香港夜場

突然心血來潮來到呢個網,令我不知不覺間想起惜日,自己也曾經去過好幾間NC,唔知你地又有冇留下腳毛呢!

1)Sing-A-Long: 一個唔錯既地方,舒服,囡囡以Local為主,KaraOK既設備很好,有金魚同木魚,所以心情好壞都有唔同玩法
2)灣仔駱克道近菲林明道(唔記得名)- 又係一個以本地囡囡為主打場,但d囡多數都想你出街,所以我唔鐘意
3)舊環球:正宗係快餐店,係個度都食過好幾個好野,當然講既係夠晒野性既!個場真係玩得好din
4)旺角新華:當年又係以Local後生女為主,多數都係想你同佢地係樓上下既時鐘做野,冇咩好,勝在囡青春無敵!
5)3間一座樓係始創後面既:3間都係以即食麵為主,有好多正囡係度食過,好多都係Part timer,成日走鬼架
6)太陽城:北姑為主,都係玩就地正法個種,成日有新女,場就比起好多旺角區既叫好啦!
以上只是寫出幾間較有記憶既場,當然有一兩間係鐘意既,特別係No.1.

請多多指教!

5)3間一座樓係始創後面既 --- 三星的確令人懷念

仲有旺角道改做Disco前的意大利、法國和日本也是相當多高質後生陀地的好場

相關搜索目錄: Disco

5)3間一座樓係始創後面既 --- 三星的確令人懷念

仲有旺角道改做Disco前的意大利、法國和日本也是相當多高質後生陀地的好場

相關搜索目錄: Disco

引用:
原帖由 interbedman 於 2008-4-4 00:53 發表
突然心血來潮來到呢個網,令我不知不覺間想起惜日,自己也曾經去過好幾間NC,唔知你地又有冇留下腳毛呢!

1)Sing-A-Long: 一個唔錯既地方,舒服,囡囡以Local為主,KaraOK既設備很好,有金魚同木魚,所以心情好壞都有唔同玩法
5)3間一座樓係始創後面既:3間都係以即食麵為主,有好多正囡係度食過,好多都係Part timer,成日走鬼架
6)太陽城:北姑為主,都係玩就地正法個種,成日有新女,場就比起好多旺角區既叫好啦!
以上只是寫出幾間較有記憶既場,當然有一兩間係鐘意既,特別係No.1.
以前聲雅廊班囡囡真係好得

太陽城印象中好似係「就地正法」既始祖(唔知係唔係真)

三星就更加係呢方面既佼佼者,當年呢個場真係要幾激有幾激

我好懷念:

銅鑼灣今日世界2000,現在好似用來辦智能身分證,敏媽的招呼,Yoyo, Pinky........個個陀地都高質!!!

當然,仲有歡記(歡樂城),全裸在房間內扑野,waitress入黎都唔理!極癲!!

引用:
原帖由 Doer 於 2008-4-9 18:07 發表
我好懷念:

銅鑼灣今日世界2000,現在好似用來辦智能身分證,敏媽的招呼,Yoyo, Pinky........個個陀地都高質!!!

當然,仲有歡記(歡樂城),全裸在房間內扑野,waitress入黎都唔理!極癲!!

今日世界D公主真係要幾正有幾正

我呢,就最懷念紫水晶同埋另一間唔記得既旺角場(間場係美而廉對面),都係陀地為主。以前星期六上去俾女溝吓,跟住就地正法埋都唔駛700,質素又有保證。不過,俱往矣。

相關搜索目錄: 水晶

wow, so good!!!~

一個禮拜幾晚三星蒲天光…大皇公的大專生和女文員…旺龜沉船兼玩就地正法…舊唱片公司華升的暑期學生妹…無數激房黑場的探險…

我也有過輕狂的歲月……

中年過後,本地艷情不再。風暴過後,亦變得審慎理財。如今轉戰他鄉,繼續尋找失落的情趣…

補充: 小弟之前想講個間叫海皇星

引用:
原帖由 interbedman 於 2008-4-3 16:53 發表

1)Sing-A-Long: 一個唔錯既地方,舒服,囡囡以Local為主,KaraOK既設備很好,有金魚同木魚,所以心情 ...
2) 會不會是巴喇沙?

引用:
原帖由 LouisPierre 於 2008-4-11 12:35 發表
現時還有好風光嗎?各位師兄﹗港埸無好地方嗎?
都仲有架,不過就真係點都唔夠以前咁好

今日世界,小弟第一次下海跳舞的地方,全海景玻璃房,外面望著熱鬧的大堂...夏蕙和有時興起跟媽咪侍應宵夜或打幾圈的美之華...俱往矣...九七前的輝煌歲月

相關搜索目錄: 跳舞

引用:
原帖由 陳永仁 於 2008-4-13 14:35 發表
寶麗金 茶仔又平又多靚妹,好多ivy讀緊書,入面就地正法又得,都係講緊1,2,3咋

以前麗都又係主打local.偶有佳作...而家就米試啦
寶麗金都執左有兩年喎

不過當年呢度真係一個好地方,只可惜依家轉左去新金舫之後就遜色好多。但諗深一層,其實好多地方都係呢兩年差左好多

相關搜索目錄:

引用:
Originally posted by auriga00 at 2008-4-7 16:50

以前聲雅廊班囡囡真係好得

太陽城印象中好似係「就地正法」既始祖(唔知係唔係真)

三星就更加係呢方面既佼佼者,當年呢個場真係要幾激有幾激
太陽城當年都係local佗地場(我講係十幾年前喇), 不乏靚女坐陣, 大部份既囡囡都係要溝既...

引用:
Originally posted by auriga00 at 2008-4-12 17:32

都仲有架,不過就真係點都唔夠以前咁好
呢句真...講起以前真係隨時都數到十間八間好玩到唔捨得走既場...
不過而家就真係....

點解無海皇星? 之前晌度食過唔少好野.

以前D學生妹放暑假我就開心...

我以前就旺角道城市, 喺晚舞為咗溝條女, 一個月去咗二十九晚!
而家我就三十九, 唸起以前真 on 9!!!! ha ha!!!

引用:
原帖由 be5 於 2008-4-15 12:46 發表

太陽城當年都係local佗地場(我講係十幾年前喇), 不乏靚女坐陣, 大部份既囡囡都係要溝既...
十幾年前未回歸時都冇咁多雙程證、單程證,坐大飛落黎既都只會跑馬檻,當年間間都係陀地場啦

以家邊道重有D感既顛場??

而家返大陸反 好過 ~

資源充裕, 質數高 有招呼!

真係 香港的比下去!!

引用:
原帖由 benjoot 於 2008-4-27 16:32 發表
以家邊道重有D感既顛場??
旺角都仲有顛場架

66 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。