推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

飛翼人!夢想成真的戰士!

飛翼人!夢想成真的戰士!

一個超愛特攝片的少年:廣野健太
每天做著他的特攝夢,夢想有一天能夠成為會變身的英雄。
他更為此而創作出一個屬於自己的英雄人物:飛翼人Wingman
雖然不斷的被人取笑,但健太還是深信自己的夢想會成真。
一天,健太回家的途中,天邊突然出現異像,天空竟然開了一個洞。
充滿好奇心的健太,不但不怪,還跑上前看個究竟。
天上的大洞,像是通往不同的空間去……
健太狐疑之際,洞裡竟然跌出一個衣著奇特的美少女:夢葵!
夢葵是從異世界逃亡到健太所在的次元,出於一顆正義之心,健太救了夢葵。
而藉由夢葵帶來的「夢筆記」,健太終於達成他的夢想,成為正義的英雄:飛翼人Wingman
能力越大,責任越大!
成為英雄的代價,就是要為正義而戰!
自始之後,健太便變身成飛夢人踏上戰場,為奪回異世界的正義而戰!

《夢戰士飛翼人》是桂正和老師早期的作品,亦是桂正和老師所有作品之中我最喜愛的一套。
多年來,飛翼人的玩具產品不多,知道會出這套microman玩具時,我便期待至今。
卒之玩具到手了,水準是可接受的,不過,最重要的還是一圓我的心願,一分情意結。

相關搜索目錄: 玩具 美少女
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 精品文章 2008-4-17 14:52
  • 冰河 威望 +40 精品文章 2008-4-17 14:52
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

回復 #1 iamkennyger 的帖子

可惜Wingman唔係原色藍色,所以小弟唔會買!

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-17 19:26 發表
可惜Wingman唔係原色藍色,所以小弟唔會買!
藍色跟個夢葵好樣衰.......
紅色係最後三分鐘喎,可以出絕招末日金字塔,勁d架
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

夢葵值情走哂樣啦
哩set〝夢戰士〞我都好想擁有...但$398...有少少貴得滯
小弟日前入的惡魔人...同大家分享吓
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 原創內容 2008-4-18 23:57
  • 冰河 威望 +20 原創內容 2008-4-18 23:57
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-18 00:33 發表
夢葵值情走哂樣啦
哩set〝夢戰士〞我都好想擁有...但$398...有少少貴得滯
小弟日前入的惡魔人...同大家分享吓
5千幾日圓,差不多啦
如果夢葵唔係咁款,我一定會入埋藍色
不過佢可能會出埋黃色,到時就算唔想,都要連埋夢葵買齊晒佢地....

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-18 23:22 發表

5千幾日圓,差不多啦
如果夢葵唔係咁款,我一定會入埋藍色
不過佢可能會出埋黃色,到時就算唔想,都要連埋夢葵買齊晒佢地....
〝黃色〞係咪即係有盔甲果個
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-18 23:56 發表

〝黃色〞係咪即係有盔甲果個
唔係,飛翼人最初設定係藍色,後來就變成有紅黃藍三色,因為佢變身時開只有十分鐘,所以設定頭四分鐘係藍色,第五至七分鐘係黃色,最後三分鐘就係紅色,當佢變成紅色時,就可以使用超必「末日金字塔」
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-4-21 18:13
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-4-21 18:13

VERY GOOD 正呀

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。