推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

48 12
發新話題

深圳生活水平咁高, 要養條女到底要幾多錢呢?

深圳生活水平咁高, 要養條女到底要幾多錢呢?

假設你地有係有正經工作的文員囡囡, 人靚波大, 出廳堂上床都好ok!
你肯定佢個底好正經, 你願意做佢男友或老公 (當然你依然會偷跳)

我講的是正常情況, 以 2008年年初來計算
我個人認為, 5k~8k 不算過份
正常花費計算如下:

房租:        2.0k
水電:        0.3k
食:           1.2k
衣著:        0.4k
交通:        0.5k
醫療:        0.4k
保險:        0.8k
父母家用:  1.0k
日用品:     0.4k
其他:        0.2k

小結:    7.3k

如果個囡囡有工做, 每月 3.x k, 給女女留私已錢 2k,
每月給 6k 才能保障囡囡能快快樂樂做個忠心小女人

這個計算能指出兩點:
a) 好多人底估深圳生活水平
b) 好多深圳正經女女唔夠錢, 要想辦法

我見strange兄的幾個 post,有感而發

相關搜索目錄: 保險
比自己、比夢想更重要的東西永遠都存在著……

暫時 1:3, 5000 以下大勝

其他兄弟出的, 應該是對一個正常高中教育水平的服務員準則
我開我條數係又有醫療保險、又有父母供養費、又有私已錢, 簡直係 VIP 餐!
目的係比囡囡有少奶奶 feel, 玩法和目的不同
但 strange 應該明白, 幾千元都已經好豪了

相關搜索目錄: 保險

講真... 8000 ..... 如果你係想搵女朋友....
咁都值既....

你一定要清楚佢個底細.....
如果唔係正經人家.... 咁就未必值.....

8000一個月 ... 夠你係常平玩到 jer jer 甩皮....

女女祇系電話費已經每星期一佰!

其實系食得最多錢!每日都50-100元!

佢地一般收入都係兩千左右, 如果對你講心, 基本衣食住行照顧到佢應該已經夠哂. 最緊要你對得佢好. 錢,反而其次.

引用:
原帖由 jetspermman 於 2008-4-22 09:09 發表
講真... 8000 ..... 如果你係想搵女朋友....
咁都值既....

你一定要清楚佢個底細.....
如果唔係正經人家.... 咁就未必值.....

8000一個月 ... 夠你係常平玩到 jer jer 甩皮....
cp 唱個ktv 過夜,都已經無1700囉!八千吾玩好久

引用:
原帖由 hongkonger 於 2008-4-22 14:11 發表
要每月給 6k 才能保障囡囡能快快樂樂做個忠心小女人
師兄如果認為忠心可以用錢買, 唔好意思, 我只可以恭喜你同祝福你
我係車神

引用:
原帖由 colorbhk 於 2008-4-22 21:29 發表

師兄如果認為忠心可以用錢買, 唔好意思, 我只可以恭喜你同祝福你
for mainland gal, no money = need to seek some support
simple way is monkey business
therefore money could indirectly by "忠心"

引用:
原帖由 hongkonger 於 2008-4-22 14:11 發表
假設你地有係有正經工作的文員囡囡, 人靚波大, 出廳堂上床都好ok!
..
No way. Not worth it!

引用:
你肯定佢個底好正經, 你願意做佢男友或老公 (當然你依然會偷跳)

我講的是正常情況, 以 2008年年初來計算
我個人認為, 5k~8k 不算過份
正常 ...
其實, 我在去年曾經包過一個按摩女,每月我給她RMB 4000 - 5000 , 她也很滿足.不過現在分手了.

我在上兩個星期說有另一個洗腳妹,要我每月我給她RMB 12000, 我當然不答應她, 當她是個白痴

有位囡囡同我講佢一個月開支要成七八千蚊,衣食住行加父母醫藥費加細佬學費,都未計去玩消費,包呢位囡囡又係過萬一個月,果然係百物滕貴,國內囡囡都加晒價,一萬蚊可以插幾多位囡囡個西,包佢得一個西插,真係要諗清楚。

5000应该足够了。
但多多亦善

Hongkonger 兄講啲係正經女仔,你準備同佢結婚生仔,咁10k唔算多哩!記住人哋係成世俾咗你喎,由青春可人到人老珠黃,你自己就有時間去偷跳,佢就俾你綁住,幫你煮飯湊仔,係唔可以同d CP 或 CA 囡囡比哩!

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 coke818 於 2008-4-24 10:43 發表
Hongkonger 兄講啲係正經女仔,你準備同佢結婚生仔,咁10k唔算多哩!記住人哋係成世俾咗你喎,由青春可人到人老珠黃,你自己就有時間去偷跳,佢就俾你綁住,幫你煮飯湊仔,係唔可以同d CP 或 C ...
所言甚是!

大家應該公平計一下
如果要個女仔有安全感, 就要付出合理代價

唔好同個女仔話 ""我每月比6k妳, 妳跟我"
應該好像我這樣, 一項一項計給她看
她見過你又有保險, 又有父母費, 一完覺得你係愛佢
可能會唔夠, 要多一點也不定
但我個餐牌, 對正常正經女仔來說, 應該好吸引
如果大過呢個價太多, 個女仔可能唔係用心去愛你, 不打算和你過一世

相關搜索目錄: 結婚 保險

大概6-8k就得啦,玩下姐

It all depends on your expectation. I offer the following breakdown:
Definite time share - <8K
Probable time share -  8K to 12K
Possible time share - 12K to 20K
Unlikely time share - 20K to 25K
Almost guaranteed total privatization - > 25K

引用:
原帖由 smbs06 於 2008-4-24 12:55 發表
It all depends on your expectation. I offer the following breakdown:
Definite time share - <8K
Probable time share -  8K to 12K
Possible time share - 12K to 20K
Unlikely time share - 20K to  ...
係囉, 其實你要養條女, 包條女, 定擁有條女.

養條女只要一千幾百
包條女要一萬幾千
擁有條女就要攞埋個心出嚟
我係車神

原來玩感情可以用錢 衡量 的...
獨來獨往闖四方,無拘無束到處蕩,全心全意為理想.一生一世有願望。
今時今日朝庭上,奪權奪利有奸黨,害國害民的奸黨,一分一秒要對抗,
作威作福欺良民,奪財奪色像豺狼。
無法無天滿罪狀,一心一意來對抗,出錢出力想辦法,救國救民殺豺狼。

引用:
原帖由 CHANGMAO 於 2008-4-24 14:09 發表
原來玩感情可以用錢 衡量 的...
真實上, 對女人來說, 無錢就無安全感, 好難維系
"基本生活費, 又唔係大貪, 咁都做唔到, 點能交附終身呀?" 正常女仔會咁想

引用:
原帖由 hongkonger 於 2008-4-24 14:13 發表

"基本生活費, 又唔係大貪, 咁都做唔到, 點能交附終身呀?" 正常女仔會咁想
就因為有人想法係咁, 所以個個都跟. 結果就以為大陸D女仔係用錢買到.

唔係話買唔到, 但係只可能買到個肉體(或者一部份肉體, 用時間來分).

用錢, 你唔會係第一個, 亦唔會係最後一個. 但始終係果係一樣, 你會買到肉體, 但當有第二個去價時, 好彩個女仔會同你分手, 唔好彩個(或者班)男仔會同你分享.
我係車神

咁多位師兄提出左咁多意見,我就認為就算你出多過幾萬,都唔能夠保證佢百份百你完全擁有權。

如果你玩玩下,幾千都差唔多,因為你明知無可能完全擁有,為何要俾咁多先?

但當你想佢做你女朋友,同佢玩結婚既話,咁就唔同,因為無可能用錢呢評定感情,若條女係想同你做人世,跟本就唔會同你計較錢,當然錢係基本生活需要不能決少。若佢要你付出若干金錢呢交換,咁就大家根本應該 back to basic,玩下算啦!佢本來就係要錢,唔係要你個人!

最大問題係,大家俾錢包佢冇所謂,但我想大家都係一個星期上得去一,兩次既好心地救國人士,根本唔會成日陪條女,根本好難維持大家感情!徐非你晚晚上去啦!

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 hongkonger 於 2008-4-24 14:13 發表
They have many GUYs wor!

very good indeed

48 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。