推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

33 12
發新話題

[灌水] 邊款巴士令到大家最心刻呢?

邊款巴士令到大家最心刻呢?

回復 #1 ev806 的帖子

我會揀九巴 AP 。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-5-30 11:17 發表
我會揀九巴 AP 。   
真係? 估唔到喎

細個喺北角區返學, 對中巴嘅LX巴士 (Alexander) 特別有印象.
尤其係睇佢地行41號上砲台山道.
香港 --> 雪梨

引用:
原帖由 mynameishoi 於 30-5-2008 09:32 發表

真係? 估唔到喎

細個喺北角區返學, 對中巴嘅LX巴士 (Alexander) 特別有印象.
尤其係睇佢地行41號上砲台山道.
中巴又幾多怪獸巴士! 

AP 貪留上車頭位睇風景最好!  

九巴toyota coaster AT系列

i love M.C.W 11M(K.M.B)

回復 #7 move1113 的帖子

我會揀中華巴士既雞車同鴨車,因為由細陪到我大,每一部既車牌,特徵同性能我都好清楚架

我會揀九巴既S3BL

當然係奧林比安o啦,簡直係巴士之中o既一棵長青樹,呢支大軍o係香港簡直無孔不入!印象最深係X巴o既3BL1,BR1-3,以及中巴o既BR1-2,可措佢地都被肢解o西
而珍寶(SF,LF)亦係一款令我印象深刻o既車款。佢開創左香港巴士多項先河,o係飛鏢大軍未上寶馬山前,我好多時撘SFo架!

平治啦當然
以前細個時坐過
好正@@

引用:
原帖由 易姬 於 2008-6-27 00:36 發表
平治啦當然
以前細個時坐過
好正@@
佢加速力係咪好勁o架?因為我由細到大住香港島,加上後生,無緣做座上客

我最有印象是勝利二型, 尤其是佢的引擎聲

相關搜索目錄: 引擎

引用:
原帖由 ev806 於 2008-5-29 14:55 發表
緊係O305同埋勝利二型啦. O305以當年既標準真係超快呀.

引用:
原帖由 MSZ 於 2008-6-28 07:59 發表

緊係O305同埋勝利二型啦. O305以當年既標準真係超快呀.
就好似依家o既Neoplan Centroliner?

引用:
原帖由 victorcrown 於 2008-6-27 20:06 發表

就好似依家o既Neoplan Centroliner?
唔可以咁樣比較...Centroliner同其他行屯公, 青朗, 同埋新田路線既車種唔會相差太遠. 但係當年O305完全係超左其他行屯公既車種幾級.

引用:
原帖由 ev806 於 2008-5-30 02:55 發表
M88 MCW Route twisk

ME行68X三個字由荃灣入到屯門真係超快
LX行3, 40 & 45號
BR1 & 2朝早行104打仗

引用:
原帖由 愛腳愛襪愛絲 於 2008-7-1 00:02 發表
ME行68X三個字由荃灣入到屯門真係超快
LX行3, 40 & 45號
BR1 & 2朝早行104打仗
68X亦係巴士阿叔事件發生o既路線

雞同鴨令我想起讀書時搭車返學的記憶

除雞鴨外, AEC 同 丹拿C 都好有印象, 珍寶反而無咁強烈

引用:
原帖由 busman 於 2008-7-3 20:50 發表
雞同鴨令我想起讀書時搭車返學的記憶

除雞鴨外, AEC 同 丹拿C 都好有印象, 珍寶反而無咁強烈
邊架係鴨呀?

中巴佳牌單層車,因為有時代特式 !!

s3m  因為佢上山能力勁佳

ATE, AVW, AVBE

Seddon Pennine

33 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。