推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

43 12
發新話題

[原創] For English only speaking people

Language is a tool, not for showing off, but communication.

引用:
原帖由 Marco+Ng 於 2008-6-25 11:23 發表
Language is a tool, not for showing off, but communication.
呢d 就係香港人中英文水準都下降到不知所謂地步的原因同藉口
錯誤的文法,就係錯誤
錯誤,係有礙溝通的
用o岩的語法,唔係 show off
o岩就係o岩,錯就係錯,無 show off 唔 show off
呢個係 forum,在 forum 內,有人咁好,會提其他人改善英文,指出別人的錯誤,咁健康,你竟然話人 show off?!

language is a tool for communication, but if u are not writing or speaking correctly, how could u communciate well?!!

自欺欺人!

i see you guys are still having fun over the details of english grammar, but im genuinely interested to hear your comments/suggestions from my post earlier if anyone would care to help a brother out! thanks.

Ya!!
We all just wanna get LAID!! lol

引用:
原帖由 tintintintin2 於 2008-6-25 08:05 發表

呢d 就係香港人中英文水準都下降到不知所謂地步的原因同藉口
錯誤的文法,就係錯誤
錯誤,係有礙溝通的
用o岩的語法,唔係 show off
o岩就係o岩,錯就係錯,無 show off 唔 show off
呢個係 forum,在 ...
Yes you are right, we should write or speak correct english in order to communicate better.  So in your case, I would prefer writing as :-

Language is a tool for communication, but how could you communicate well if you don't write or speak correctly ?

引用:
原帖由 Marco+Ng 於 2008-6-26 00:39 發表

Yes you are right, we should write or speak correct english in order to communicate better.  So in your case, I would prefer writing as :-

Language is a tool for communication, but how c ...
呢個態度咪好好多囉,所有人都係咁先有進步嘛,努力啦香港人!

引用:
原帖由 tintintintin2 於 2008-6-26 05:18 發表

呢個態度咪好好多囉,所有人都係咁先有進步嘛,努力啦香港人!
係囉,努力啦師兄,其實你D英文已不錯,用來溝通已綽綽有餘的了.

另一方面亦請你明白,我說語言不是用來炫耀,而是用作溝通的是出於善意,只是發表個人意見,不針對任何人,目的是希望大家不要再花時間在個別師兄的英語水平上,反正知道意思就好了,並非說某某人show off,不明為何你要向我扣帽子.

酸溜溜所以對號入座嗎!?

相關搜索目錄: 語言

Hahaha, very good laught!
One english tread and become english battle!
My english is no good,
why I type in english because the brother like english ar!
Thank for your go sauna learn english wor!

引用:
原帖由 Marco+Ng 於 2008-6-26 14:18 發表

係囉,努力啦師兄,其實你D英文已不錯,用來溝通已綽綽有餘的了.

另一方面亦請你明白,我說語言不是用來炫耀,而是用作溝通的是出於善意,只是發表個人意見,不針對任何人,目的是希望大家不要再花時間 ...
forum 係用來討論嘛,只要有理性地討論就好啦
你先提出 showing off,我只係反對呢點姐
無扣你帽子,只係講出呢個fact,所以更無關乎我有無對號入座囉

真好笑,呢個版變得好學術 !

相關搜索目錄: 語言

引用:
原帖由 tintintintin2 於 2008-6-26 07:26 發表

forum 係用來討論嘛,只要有理性地討論就好啦
你先提出 showing off,我只係反對呢點姐
無扣你帽子,只係講出呢個fact,所以更無關乎我有無對號入座囉
真好笑,呢個版變得好學術 !
請容許我跟你理性地討論一下,只對事不對人,那句子重點在communication,非showing off,如在這裡要向師兄你再說一次,我會改為

Language is a tool for communication, not for showing off

如你覺得我現在引用你的帖子說這句話是不禮貌的話,請想想究竟是否你誤解了我之前的話吧了 !

到此為止,不想再婆婆媽媽下去了.

This is not an English practise forum so why are you dweebs so concerned about getting the grammar correct ?

引用:
原帖由 Marco+Ng 於 2008-6-26 21:47 發表

請容許我跟你理性地討論一下,只對事不對人,那句子重點在communication,非showing off,如在這裡要向師兄你再說一次,我會改為

Language is a tool for communication, not for showing off

如你覺得 ...
當你先覺得人地係同你討論唔係同你爭拗,咁咪唔會覺得人地挑戰你囉,咁咪無咩對號入座,無咩酸溜溜,無咩挑戰囉。大家出post 好多時都無語氣,你要點演繹人的說話,咪覺得咩囉。大家討論姐,唔好拗落去啦,呢度唔係講呢d 架,惹人煩嫌架,完啦!

This is one of the most interesting thread that i ever seen here! So exciting, so inspiring, so beneficial and constructive! Keep on your good work buddies!

Is a good (bored) topic, Initiation discussion

議論を均等に始めることができるかどうか日本のトピックがあれば....!?!?

引用:
原帖由 joe456 於 2008-6-28 11:43 發表
Is a good (bored) topic, Initiation discussion

議論を均等に始めることができるかどうか日本のト} ...
唔該寫埋做德文同西班牙文
獨來獨往闖四方,無拘無束到處蕩,全心全意為理想.一生一世有願望。
今時今日朝庭上,奪權奪利有奸黨,害國害民的奸黨,一分一秒要對抗,
作威作福欺良民,奪財奪色像豺狼。
無法無天滿罪狀,一心一意來對抗,出錢出力想辦法,救國救民殺豺狼。

引用:
原帖由 摩人布歐 於 2008-6-26 14:32 發表
Hahaha, very good laught!
One english tread and become english battle!
My english is no good,
why I type in english because the brother like english ar!
Thank for your go sauna learn english wo ...
看不出您的英語水平是那麼的捧
獨來獨往闖四方,無拘無束到處蕩,全心全意為理想.一生一世有願望。
今時今日朝庭上,奪權奪利有奸黨,害國害民的奸黨,一分一秒要對抗,
作威作福欺良民,奪財奪色像豺狼。
無法無天滿罪狀,一心一意來對抗,出錢出力想辦法,救國救民殺豺狼。

Chinglish

引用:
原帖由 CHANGMAO 於 2008-6-29 17:03 發表
看不出您的英語水平是那麼的捧
This topic should end.

43 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。