推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-3 22:01 發表
耍講戲院小食,莫過於麗宮戲院啦。
亞洲同國寶戲院門口,都有好多好好味既小食架!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-6 16:33 發表

亞洲同國寶戲院門口,都有好多好好味既小食架!  
唔知新浦綱而家仲有冇夜市小食呢.....

無啦!而家新蒲崗無廠,所以夜晚水靜河飛。

真係有d感觸,以前新蒲崗好多打工仔為口的奔馳,見証香港工業發展及起飛。

無錯..以前百業騰飛.人人有工做.只要你肯做.有收入.就有消費...

無奈工業北移.想做都冇得你做...唉.......

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-6 22:01 發表

唔知新浦綱而家仲有冇夜市小食呢.....
我相信仲有既,不過係邊就真係唔知啦! 

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-7 20:44 發表
真係有d感觸,以前新蒲崗好多打工仔為口的奔馳,見証香港工業發展及起飛。
以前我家姊同埋啲鄰居,
係暑假期間都係去新浦崗做暑期工,
穿膠花,電子廠等等...

相關搜索目錄: 暑期工

我以前做錶帶加工都係"響"新蒲崗取貨,仲有以每逄假日常去新蒲崗公爵酒樓飲茶。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-8 12:59 發表
我以前做錶帶加工都係"響"新蒲崗取貨,仲有以每逄假日常去新蒲崗公爵酒樓飲茶。
記得公爵地下的商場曾經好旺

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 King+Cantona 於 2008-9-26 14:29 發表
你曾否在19座球場即康東樓現址踢波? 又記得振興同林園之間19座中間樓梯晚上有美味的煎蠔餅賣嗎? 19座樓梯下面報紙檔一邊是金魚檔, 另一邊有魚旦和糖水食。 尚有人記得嗎?
我1962年入住東頭村17座,依家仲係東頭村住緊,

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-26 14:49 發表

我住十七座七樓! 
我住17座二樓,向16座
係東園樓上

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-9 21:18 發表
我1962年入住東頭村17座,依家仲係東頭村住緊,
你好.又多位街坊分享了.請問東頭村現在有甚麼是沒有改變的呀..

我住黃大仙,但細個時都經常去公爵酒樓飲茶, 門口有部入錢嚚S,磅底經常有錢執,唔知你]有無執過呢?

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-9 13:31 發表
係東園樓上
我小學時每朝早踢完波都在17座2樓(向19座)同學家玩完先回基聖番下午班

引用:
原帖由 dddchung 於 2008-10-9 22:38 發表
我住黃大仙,但細個時都經常去公爵酒樓飲茶, 門口有部入錢嚚S,磅底經常有錢執,唔知你]有無執過呢?
"果"時公爵酒樓好易旺架,耍自巳入廚房搵點心食架。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-9 21:31 發表
係東園樓上
17座同16座樓下係唔係街市呀。

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-9 21:31 發表
係東園樓上
唔係掛,二樓我都識好多人,唔通我識你?? 

引用:
原帖由 King+Cantona 於 2008-10-10 12:38 發表
我小學時每朝早踢完波都在17座2樓(向19座)同學家玩完先回基聖番下午班
<基聖>咪即係16座地下個間學校?? 

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-9 21:39 發表

你好.又多位街坊分享了.請問東頭村現在有甚麼是沒有改變的呀..
東頭村除咗22座仲係到,其他都變晒。

以上各位師兄請問有多少還住在原區呢....

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-11 17:26 發表
東頭村除咗22座仲係到,其他都變晒。
下,22座到而家都仲未拆?? 

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-12 00:26 發表
我係1985年已經搬走左囉.....

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-12 00:26 發表
我現巳搬咗入沙田住。不過我爸爸媽媽就搬咗去黃大仙住,所以我都會經常經過東頭村。

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-12 09:16 發表

下,22座到而家都仲未拆?? 
係呀!除咗22座同隔離間小學仲未拆。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。