推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

黃大仙

黃大仙

Some photos for sharing.

第一張相係彩虹道,第二張相係沙田拗道。

More photos.

我好鍾意睇返哩d相.仲有冇多d.謝謝.

由期係黃大仙區.我喺嗰度大架.不過我就70年代嘅.

我係東頭村長大,但有時到會跟呀媽去黃大仙拜神。

兒時通街走.又有同學住黃大仙.所以也有我的足蹟......

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-3 23:35 發表
兒時通街走.又有同學住黃大仙.所以也有我的足蹟......
C兄仲記唔得"果"舊大石,兒時都有係到玩過。

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-4 12:19 發表

有呀..不過我地叫佢做縮水大山.....

係呀!細個果時呀媽買餸,我地就係果舊石玩及在附近街市食嘢。

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-4 12:19 發表

邊舊大石???係咪14座前的石亭呢??

引用:
原帖由 CB2138 於 2008-9-28 01:29 發表
應該係依家基協中學對面.啱唔啱?

因我非黃大仙長大,所以唔清楚是否近14座,但"果"舊大石依家仲係到,各位c兄不防返黃大仙懷緬.......。

因我非黃大仙長大,所以唔清楚是否近14座,但"果"舊大石依家仲係到,各位c兄不防返黃大仙懷緬.......。

回復 15# 的帖子

舊石有d印象, 爬過上去, 但覺得0個度附近好雜, 唔敢玩太耐, 返番橫頭磡安全d. (其實差唔多咁雜

Hello各位,我新薊滿C住鰶壑j仙30年囉,應該係14座公園堳K個舊石,兩層樓高倒喇,另一面係小型油站。舊石而家仲魒

引用:
原帖由 dddchung 於 2008-10-8 23:16 發表
Hello各位,我新薊滿C住鰶壑j仙30年囉,應該係14座公園堳K個舊石,兩層樓高倒喇,另一面係小型油站。舊石而家仲魒
都係要老街坊先知舊石係邊度!!

嘩Mandy(小姐?), 你好勁呀, 咁麍蛦ㄕ,佩服!!

引用:
原帖由 dddchung 於 2008-10-8 23:16 發表
我哋叫它做大石鼓

引用:
原帖由 mandy 於 2008-10-9 00:24 發表

都係要老街坊先知舊石係邊度!!
係0拿.係呢度0拿..敢都比你搵到.好野.好野...

yes, i remember that and i lived at 黃大仙下邨二十七座, do you have any photos over there?

引用:
原帖由 bbleggings 於 2008-10-9 16:32 發表
yes, i remember that and i lived at 黃大仙下邨二十七座, do you have any photos over there?
黃大仙下邨二十七座

引用:
原帖由 bbleggings 於 2008-10-10 00:32 發表
............

好感動可以看到------------------二十七座..................Thank you,  miceho,  help to let me remember there and happy child life over there. i missed the life playing outside with neightbour and the studied at 天台. Luckily i lived at 7th floor and back to school with short period time.More, 摩士 is also a good place for us.
By seeing this photo taken in1981, i should be studying K2.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。